BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Αλεξάνδρεια: Αναμετάδοση της συναυλίας των Τεμπών

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας, με την υποστήριξη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, θα φιλοξενήσει σήμερα μία ιδιαίτερη βραδιά, αφιερωμένη στις ψυχές των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Με ζωντανή μετάδοση μέσω live streaming, η Λέσχη θα προβάλλει τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει ο Σύλλογος Συγγενών των Θυμάτων, τιμώντας τους 57 ανθρώπους που χάθηκαν εκείνη τη μοιραία ημέρα, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Η εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 19.00 στη Λέσχη Κινηματόδρασις, επί της οδού Σοφ. Βενιζέλου 9, θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες της Αλεξάνδρειας να συγκεντρωθούν για έναν κοινό σκοπό. Συμβολικά, οι παρευρισκόμενοι θα αφήσουν ένα κερί ρεσό στη μνήμη των αδικοχαμένων, πριν παρακολουθήσουν το αφιέρωμα που, μέσα από τις μελωδίες και τα τραγούδια, προσκαλεί τους παρόντες να γίνουν "η φωνή των ψυχών". Μια νύχτα γεμάτη συγκίνηση, η οποία απευθύνεται τόσο σε όσους επιθυμούν να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων, όσο και σε εκείνους που αναζητούν ελπίδα και ενότητα μέσα από τη μουσική.

Η τραγωδία στα Τέμπη αποτελεί μία από τις πλέον συγκλονιστικές στιγμές της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Ο πόνος και η απουσία των 57 ανθρώπων παραμένουν ζωντανά στις καρδιές των συγγενών τους, οι οποίοι καλούν τους πολίτες να σταθούν δίπλα τους, να μοιραστούν τη λύπη και να ενώσουν τις φωνές τους. "Ένα γίναμε οι άνθρωποι στον πόνο, ένα και στην αδιανόητη σιωπή που αφήνει η απουσία," αναφέρουν σε μια συγκινητική δήλωση, ενώ επισημαίνουν τη δύναμη της μουσικής ως ένα μέσο συνάντησης και αλληλεγγύης.

Με το βλέμμα στραμμένο προς τα αστέρια και τις ψυχές που έφυγαν, αυτή η συναυλία υπόσχεται να γίνει σημείο αναφοράς για τη μνήμη των θυμάτων και για τη δέσμευση όλων να μη λησμονηθούν ποτέ οι χαμένες ζωές. "Η μουσική είναι ο νόμος που ενώνει τις ψυχές μας," τονίζουν οι διοργανωτές, προσκαλώντας μας όλους να συμμετάσχουμε με ευγένεια, αγάπη και αλληλεγγύη σε αυτό το ιδιαίτερο μνημόσυνο της καρδιάς.

Στη συναυλία αυτή δίνουν το «παρών» σπουδαίοι καλλιτέχνες μέσα από το απόθεμα της ψυχής και της αγάπης τους. Όλοι αφιλοκερδώς, με μοναδικό στόχο την εξύμνηση της ζωής και την τιμή όσων αποκλείστηκαν βίαια από αυτή.

Φοίβος Δεληβοριάς - Κοινοί Θνητοί - Σωκράτης Μάλαμας

Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Τάνια Τσανακλίδου

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 19:00

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69