tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βελτιώνοντας τον εξωτερικό σας χώρο με τοποθέτηση γκαζόν

Τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρήσεις δίνουν περισσότερη σημασία στην εξωτερική διαμόρφωση του χώρου. Πολλοί ιδιοκτήτες επίσης, ενδιαφέρονται για τον καλλωπισμό του σπιτιού τους, βρίσκοντας εύκολες λύσεις όπως είναι και ο χλοοτάπητας που εγκαθίσταται εύκολα και γρήγορα, δίνοντας ένα αισθητικό αποτέλεσμα εφάμιλλου του κλασικού γκαζόν. Αυτές τις ανάγκες έρχονται να καλύψουν πολλές εταιρείες που ασχολούνται με την τοποθέτηση γκαζόν, είτε φυσικού είτε τεχνητού. Η Homegrass https://homegrass.gr/ έχοντας χρόνια εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα προσφέρει χλοοτάπητα με το μέτρο για όσους θέλουν να καλλωπίσουν την αυλή ή τον κήπο τους, χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Τα αισθητικά οφέλη ενός γκαζόν

Ένα καλά τοποθετημένο γκαζόν βελτιώνει τη συνολική εμφάνιση ενός σπιτιού ή μιας επιχείρησης. Προσθέτει χρώμα, υφή και ευχάριστη αίσθηση, ενισχύοντας σημαντικά την εικόνα της επιχείρησης προσθέτοντας περισσότερο δυναμισμό. Γενικά ο περιποιημένος χώρος μιας επιχείρησης εμπνέει επαγγελματισμό και σοβαρότητα. 

Για το σπίτι, το φυσικό γκαζόν είναι κάτι παραπάνω από μια ευχάριστη οπτική εικόνα. Είναι ένας χώρος χαλάρωσης, σωματικής δραστηριότητας και σύνδεσης με τη φύση, απαραίτητα συστατικά για την ψυχική και σωματική υγεία. Οι πράσινοι χώροι γενικά συμβάλλουν στην μείωση των επιπέδων του στρες και ενισχύουν την ευεξία και την υγεία των ατόμων.

Ο ρόλος του γκαζόν στο περιβάλλον

Οι φυσικοί χλοοτάπητες διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στο τοπικό οικοσύστημα. Παράγουν οξυγόνο, δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα και παρέχουν φυσικό καταφύγιο σε μια μεγάλη  ποικιλία μικροοργανισμών και εντόμων. Επιπλέον, βοηθούν στη διατήρηση του PH του εδάφους βελτιώνοντας το μικροκλίμα που υπάρχει λόγω της φυσικής τους ιδιότητας.

Οι χλοοτάπητες, ιδιαίτερα οι φυσικοί, παίζουν ρόλο στη διαχείριση του νερού. Απορροφούν τις βροχοπτώσεις, μειώνοντας την απορροή και αποτρέποντας τη διάβρωση του εδάφους.

Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι σε κλίματα που υπάρχει ξηρασία και το νερό δεν είναι άφθονο για να μπορεί να συντηρηθεί ένα φυσικό γκαζόν, υπάρχει η λύση του τεχνητού χλοοτάπητα από τη Homegrass.

Πλεονεκτήματα φυσικού χλοοτάπητα:

Το φυσικό γρασίδι συμβάλλει στη δέσμευση άνθρακα και υποστηρίζει τη βιοποικιλότητα.

Επιπλέον, προσφέρει φυσική εμφάνιση, αίσθηση και άνεση, προάγοντας τις υπαίθριες δραστηριότητες και τη χαλάρωση.

Μειονεκτήματα του φυσικού χλοοτάπητα:

Απαιτεί τακτικό πότισμα, κούρεμα και λίπανση. Το εντατικό πότισμα με νερό αποτελεί πρόβλημα ειδικά σε περιοχές που υποφέρουν από λειψυδρία.

Πλεονεκτήματα τεχνητού γκαζόν:

Δεν χρειάζεται κούρεμα, πότισμα ή λίπανση, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους. Επίσης, αποδίδει καλά σε διάφορες καιρικές συνθήκες και είναι ιδανικό για περιοχές με μεγάλη κίνηση.

Μειονεκτήματα τεχνητού γκαζόν:

Απορροφά θερμότητα και όσοι περπατούν πάνω μπορεί να νιώσουν άβολα.

Δεν προσφέρει τα οικολογικά οφέλη που έχει το φυσικό γκαζόν και είναι φτιαγμένο από συνθετικά υλικά.

Η τοποθέτηση χλοοτάπητα με το μέτρο είναι μία άμεση και γρήγορη λύση για την κάλυψη ακόμα και μικρών σημείων. Έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ευελιξία και ευκολία με άμεσο αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει την ακριβή καταμέτρηση συγκεκριμένων διαστάσεων του χώρου σας, διασφαλίζοντας ότι ο πελάτης θα πληρώσει μόνο αυτό που χρειάζεται. Είτε πρόκειται για μια άνετη αυλή, έναν τεράστιο εμπορικό χώρο ή μια αντισυμβατική περιοχή που δεν μπορεί να υποστηρίξει φυσικό γρασίδι, οι προσαρμοσμένες λύσεις της Ηomegrass μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες των ιδιοκτητών.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69