Ιδέες & λύσεις για την κουζίνα σε τιμές εκπτώσεων στο Cook-Shop Βέροιας
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Σοκολατένια και λαχταριστά…
Πρώτα έρχεται η όσφρηση και η μυρωδιά της σοκολάτας που σε ταξιδεύει. Μετά νιώθεις την γεμάτη υφή και τη γεύση που είναι και η δυνατότερη εμπειρία όλων. Δεν υπάρχουν διλήμματα και ενοχές. Υπάρχει μόνο η υπέροχη γεύση των σπιτικών γλυκών…
Στο κατάστημα Cook-Shop Βέροιας θα βρείτε αντικολλητικές φόρμες, υψηλής ποιότητας, για κέηκ, κορμό, σουφλέ, σαβαγιάρ, ψωμί, πίτσα, τάρτα, μάφιν, μπισκότ, πανετόνε κτλ, σε διάφορες διαστάσεις και σχέδια.
Συνταγή για cupcakes μπανάνας γεμιστά με σοκολάτα από τον σεφ Νικόλα Σακελλαρίου
Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού κακάο
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
3 ώριμες μπανάνες
1/3 φλιτζ. σπορέλαιο
1 αβγό
1 φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας
Για το topping
2/3 φλιτζ. πραλίνα φουντουκιού
1/3 φλιτζ. σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες
Εκτέλεση:
Λιώνετε με ένα πιρούνι τις μπανάνες.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, την σόδα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε το αβγό με το λάδι και τις μπανάνες.
Προσθέτετε στο μίξερ τα στέρεα υλικά μαζί με τις σταγόνες κουβερτούρας και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες φόρμας, τοποθετούμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180oC για 20-25’.
Τα αφήνετε για 5 λεπτά να σταθούν στη φόρμα και τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν.
Για το topping, λιώνετε σε μπεν μαρί την πραλίνα με τις σταγόνες σοκολάτας μέχρι να φτιάξετε την σος.
Όταν κρυώσουν εντελώς τα cupcakes βουτάτε το πάνω μέρος τους στην σος που είναι ακόμα ζέστη.
Καλή απόλαυση !!