Τσακιρίδης

Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

Δείτε το Πασχαλινό φυλλάδιο προσφορών!

Συμβουλές για να επιλέξετε σωστά την κατάλληλη τροφή για τον σκύλο σας

Γνωρίζατε ότι με την επιλογή μιας ποιοτικής τροφής για σκύλους, μπορείτε να παρατείνετε τη ζωή του σκύλου σας και να αποφύγετε πιθανό κίνδυνο για την υγεία του, όπως καρδιακές παθήσεις και παχυσαρκία;

Είναι απαραίτητο να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε να διαβάζετε και να καταλαβαίνετε τις ετικέτες των τροφίμων για σκύλους.  Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ένα φαγητό κατάλληλο για το σκυλί σας και να το σώσετε από μια κακή ποιότητα ζωής γεμάτη προβλήματα υγείας και να τους δώσετε ποιοτικές διατροφικές συνήθειες. Η κακής ποιότητας τροφή μπορεί να προκαλέσει πλήθος προβλημάτων υγείας στο σκυλί σας.

Για να αναφέρουμε μερικά:

  • Καρδιακά προβλήματα
  • Κακά επίπεδα ενέργειας
  • Πεπτικά προβλήματα

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που είναι σημαντικοί για να προσδιορίσετε ποιο φαγητό είναι ιδανικό για το σκυλί σας. Ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε είναι με την αξιολόγηση των προσωπικών πληροφοριών του σκύλου σας. Αυτό περιλαμβάνει τα ακόλουθα: Τρέχουσες και προηγούμενες συνθήκες υγείας. Τυχόν τραυματισμοί, ειδικά αυτοί που προκαλούν επαναλαμβανόμενη αναπηρία ή πόνο, πόσο χρονών είναι, αλλεργίες, τι φαγητό του αρέσει και τι δεν του αρέσει. Ξεκινήστε αξιολογώντας τη γενική υγεία του σκύλου σας. Είχαν πολλές ασθένειες στη διάρκεια της ζωής τους ή ίσως είναι υπέρβαροι; Καταπολεμούν τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα υγείας; Συχνά τραυματισμοί όπως σπασμένο οστό, μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στις αρθρώσεις. Εάν ο σκύλος σας έχει προβλήματα αρθρώσεων ή δυσπλασία ισχίου, θα χρειαστεί ένα εξειδικευμένο φαγητό ή συμπληρώματα που μπορούν να βελτιώσουν τόσο την κατάσταση της υγείας του όσο και την ανακούφιση του πόνου.

Προσδιορίζοντας τυχόν ειδικές ανάγκες που μπορεί να έχει ο σκύλος σας, μπορείτε να αρχίσετε να περιορίζετε τις επιλογές διατροφής του με βάση τις ατομικές ανάγκες υγείας τους. Για παράδειγμα, εάν έχετε σκύλο ‘’εργασίας’’ όπως τα Border Collie, απαιτούν υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης επειδή είναι εξαιρετικά δραστήριοι και χρειάζονται την πρωτεΐνη για να υποστηρίξουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Η ηλικία του σκύλου σας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός ποιοτικού φαγητού. Τα τρόφιμα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για διαφορετικές ηλικίες, περιέχουν διαφορετικές ποσότητες πρωτεϊνών. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι επίπεδο πρωτεΐνης χρειάζεται ο σκύλος σας. Η επιλογή λανθασμένου φαγητού σε ένα κουτάβι για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξή του με ανθυγιεινό ποσοστό. Το ίδιο ισχύει και για έναν μεγαλύτερης ηλικίας σκύλο, εάν ο σκύλος σας είναι μεγαλύτερος, οι μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης είναι επιβλαβής για αυτούς.

Πολλά σκυλιά υποφέρουν από αλλεργίες όπως φαγούρα. Αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στις καθημερινές τους δραστηριότητες και δεν επιτρέπει στα κατοικίδια να απολαύσουν την μεγαλύτερη αδυναμία τους, τα παιχνίδια για σκύλους. Συχνά αυτές οι αλλεργίες προκαλούνται από ένα συστατικό στα τρόφιμά τους.

Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό είναι η ατομική γεύση του σκύλου σας. Ποιες γεύσεις ή συστατικά τους αρέσουν και ποιες όχι;

Όταν αγοράζετε ένα ποιοτικό φαγητό, θα κερδίσετε αυτόματα γεύση, επειδή τα συστατικά είναι πιο φρέσκα και υψηλότερης ποιότητας.

Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, ακολουθούν μερικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε όταν κάνετε την ποιοτική επιλογή φαγητού. Είναι επίσης καλή ιδέα να κλείσετε ραντεβού με τον κτηνίατρό σας για να ελέγξετε θέματα υγείας που μπορεί να μην γνωρίζετε. Θυμηθείτε ότι αυτό είναι μόνο ένα βήμα στη διαδικασία επιλογής μιας ποιοτικής τροφής για σκύλους και για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, πρέπει να συνεχίσετε να μαθαίνετε να αποκρυπτογραφείτε τις ετικέτες των τροφών και τα συστατικά τους.

H iRepair έφτασε στην Βέροια!

ΝΑΝΤΣΗ ΑΘΗΝΑ, Ψυχολόγος

ADAMELON Εργαστήριο Γεύσεων

kyriazis

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. - ΚΟΛΛΙΝΟΣ Α. | Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων

sidiropoulos

studio 69