Σπιτικά χειροποίητα βιολογικά αμπελόφυλλα από το Κτήμα Κελεσίδη
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Νόστιμα και τρυφερά αμπελόφυλλα, από σταφύλι Ξινόμαυρο, που καλλιεργείται βιολογικά στο Γιαννακοχώρι Νάουσας.
Διαλεγμένα ένα ένα, από έμπειρα χέρια, από τους αμπελώνες του Κτήματος Κελεσίδη.
Τα αμπελόφυλλα φυλάσσονται ζεματισμένα σε νερό χωρίς αλάτι ή κιτρικό οξύ και είναι έτοιμα για μαγείρεμα.
Συνταγή για ντολμαδάκια, της Μαρίας Κελεσίδου
Ανοίγουμε το βάζο, ξεπλένουμε τα φύλλα.
Υλικά:
2 κούπες ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας
Μαϊντανός
Άνηθος
Αλάτι - πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, τυλίγουμε ένα ένα τα φύλλά και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε φρέσκο λεμόνι, αλάτι και 2, 5 ποτήρια νερό για το βράσιμο
Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για ένα τέταρτο, με είκοσι λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Συνοδέψτε με λευκό Ευωδέα.
Καλή Μεγάλη Βδομάδα!
Προϊόντα του Κτήματος Κελεσίδη θα βρείτε σε καταστήματα ντελικατέσεν, καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, σε ηλεκτρονικά καταστήματα ή χονδρική.