tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συμβουλές για να μην αντιμετωπίσετε ποτέ πρόβλημα με τα υδραυλικά σας

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν τα υδραυλικά σας αποτελούν το 15% της συνολικής αξίας του σπιτιού σας. Πραγματικά διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, που θα πρέπει να αποτελεί για εσάς επένδυση.

Η ομαλή λειτουργία των υδραυλικών, σας επιτρέπει να έχετε καθαρό, φρέσκο νερό καθώς επίσης και ζεστό νερό για τις ανάγκες της οικογένειας. Η σωστή λειτουργία λοιπόν των υδραυλικών σας μπορεί να έχει κι άλλα πλεονεκτήματα όπως:

- Καλές συνθήκες υγιεινής.

- Ανέσεις που προσφέρουν π.χ. ηλεκτρικές συσκευές όπως το πλυντήριο.

- Καλή διαχείριση του νερού σε περίπτωση λειψυδρίας.

- Φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες εξοικονόμησης νερού που σας προσφέρουν οικονομία.

Το κόστος που δεν αντιλαμβανόμαστε

Ο περισσότερος κόσμος ξέχνα τη λειτουργία των υδραυλικών του μέχρι να προκύψει κάποιο πρόβλημα. Πιθανότατα τότε όμως με διαρροές και αποφράξεις θα χρειαστεί να πληρώσει μεγάλα ποσά που θα του υπενθυμίσουν πώς θα πρέπει να ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με αυτά. Τα προβλήματα που προκύπτουν στις υδραυλικές εγκαταστάσεις με τον καιρό μπορούν επίσης να είναι ζημιογόνα και στο μεσοδιάστημα.

4.000 σταγόνες νερού από μία βρύση που τρέχει αποτελούν ένα λίτρο νερού. Μία και μόνο σταγόνα νερού ανά λεπτό σε μία βρύση που τρέχει με αυτόν τον πολύ χαμηλό ρυθμό σημαίνει ότι θα κληθείτε να πληρώσετε επιπλέον 129 λίτρα νερού το χρόνο στο λογαριασμό ύδρευσής σας.

Συμβουλές για τη συντήρηση των υδραυλικών

Μπορείτε να κάνετε πράγματα μόνοι σας για τη συντήρηση των υδραυλικών σας. Φροντίστε οι σωλήνες στις αποχετεύσεις και τα σιφώνια να λειτουργούν σωστά. Εάν παρατηρήσετε πως το νερό δεν απομακρύνεται εύκολα τότε αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα φραγμένης σωλήνωσης.

Στα αρχικά στάδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα με ξύδι και ζεστό νερό για να καθαρίσετε τις σωληνώσεις. Μία καλή τακτική είναι να ρίχνετε ένα κουτάκι Cola κάθε λίγες εβδομάδες στους νιπτήρες, τους νεροχύτες και στην μπανιέρα σας και να αφήνετε εκεί το υγρό όλο το βράδυ.

Εάν αφήσετε τα πράγματα στη μοίρα τους τότε οι αποφράξεις Αγία Παρασκευή ή αντίστοιχα οι αποφράξεις Χολαργός ή τέλος πάντων σε όποιον δήμο ή πόλη κι αν βρίσκεστε θα είναι αναπόφευκτες.

Μην αφήνετε αποφάγια στο νεροχύτη της κουζίνας. Δεν διαθέτει σκουπιδοφάγο όπως ίσως πιστεύετε. Τα λάδια και γενικά τα έλαια κάθε είδους δεν θα πρέπει να απορρίπτονται στο νεροχύτη. Στερεοποιείται μέσα στις σωληνώσεις και με τον καιρό της φράσουν. 

Στο μπάνιο όταν ολοκληρώνεται το ντους σας φροντίστε να απομακρύνετε τις τρίχες από την οπή της μπανιέρας ή του ντους. Μην χρησιμοποιείτε τη λεκάνη της τουαλέτας ως κάδο απόρριψης χαρτιών και άλλων υλικών, γιατί θα βουλώσει. Τα χαρτιά τουαλέτας δεν διασπώνται εύκολα.

Φροντίστε σε εβδομαδιαία βάση να ελέγχετε όλες τις βρύσες και τις σωληνώσεις σας για διαρροές. Επειδή οι σωληνώσεις περνούν μέσα σε τοίχους και δάπεδα, δείτε αν υπάρχει υγρασία και αναζητήστε την αιτία. Ανοίξτε τις βρύσες, δεν θα πρέπει να βγαίνει νερό από αυτές στο σημείο που είναι η λαβή ή το χερούλι τους. Τέλος όταν φεύγετε για διακοπές από το σπίτι φροντίστε να κλείνετε τον κεντρικό διακόπτη του νερού, εκτός κι αν χρησιμοποιείτε κάποιο αυτόματο σύστημα ποτίσματος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69