tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

super course

Μικρά - μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του δήμου Βέροιας συζητήθηκαν στην προ ημερησίας διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ας δούμε ποια είναι τα σημαντικότερα από τα ζητήματα που τέθηκαν.

Προσφυγή για την αναστολή καταβολής του τέλους ταφής έκανε η ΚΕΔΕ. Στόχος της ΚΕΔΕ είναι να ανασταλεί το τέλος μέχρι να τελεσιδικίσει η προσφυγή στο ΣτΕ. Αυτό ανέφερε στην συνεδρίαση ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

Ερώτηση για το αν τις τελευταίες ημέρες έγινε έλεγχος στην ΔΕΥΑ από κάποια υπηρεσία, ρώτησε ο Κώστας Παλουκίδης. Απαντώντας ο Στέργιος Διαμάντης σημείωσε ότι δεν έγινε κανένας έλεγχος.

Ο κ. Παλουκίδης παρατήρησε ακόμη ότι από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου απουσιάζουν τα σοβαρά θέματα.

Ο Θεόφιλος Κορωνάς ρώτησε αν είναι δημοτικοί οι χώροι πίσω από το Τελωνείο και στην Άμμο, όπου γίνεται απόθεση αδρανών υλικών. Απαντώντας ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οι χώροι δεν ανήκουν στο δήμο. Είπε ακόμη ότι έγινε έλεγχος από την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος δεν κατέγραψε προβλήματα σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου Βέροιας.

Για τα κτίρια που ρημάζουν στην παλαιά πόλη της Βέροιας και στην αναγκαιότητα να γίνει κάτι μίλησε ο Παναγιώτης Χατζησάββας. Απαντώντας ο Λάζαρος Ασλανίδης σημείωσε ότι τα κτίρια που έχουν πρόβλημα είναι ιδιωτικά και ότι περνούσε από το χέρι του δήμου, πραγματοποιήθηκε.

Ο κ. Χατζησάββας στην παρέμβασή του ανέφερε ότι οι αυλές των σχολείων πρέπει να είναι ανοιχτές για να μπορούν να εισέρχονται και να παίζουν τα παιδιά. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης σημείωσε ότι διατυπώνονται παράπονα από διευθυντές για ζημιές που σημειώνονται αλλά και για απορρίμματα που αφήνουν τα παιδιά.

Ο Παναγιώτης Χατζησάββας ρώτησε ακόμη το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα στο ΔΑΚ Μακροχωρίου. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι έχει γίνει προσφυγή από υποψήφιο ανάδοχο κατά της συμμετοχής των τριών πρώτων του διαγωνισμού και το θέμα θα λυθεί στο Διοικητικό Δικαστήριο.

Ερώτηση για την καθυστέρηση της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης του ΔΗΠΕΘΕ από την Περιφέρεια ρώτησε ο κ. Λουκίδης. Απαντώντας ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος σημείωσε ότι μάλλον οφείλεται στην γραφειοκρατία.

Την παρέμβαση του δήμου για την συλλογή επιθετικών αδέσποτων σκύλων ζήτησε ο Άρης Βενιόπουλος. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στην «σύλληψη» τέτοιων ζώων διότι δεν μπορεί να τα πλησιάσει το συνεργείο. Ως προς τα αδέσποτα, ο Χρήστος Μακρίδης πρότεινε να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια από τον δήμο στο θέμα της υιοθεσίας.

Ο κ. Βενιόπουλος τόνισε ακόμη ότι κάτι πρέπει να γίνει και με το οδόστρωμα της οδού Πλουτάρχου, το οποία παρουσιάζει προβλήματα. Το κομμάτι που δεν ασφαλτοστρώθηκε, είπε ο Δήμαρχος, οφείλεται στο γεγονός ότι από εκεί θα περάσει το φυσικό αέριο και η οδός θα σκαφτεί.

Ερώτηση για το αν ισχύει ότι το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του δήμου Βέροιας αναβλήθηκε, κατέθεσε η Πετρούλα Παπαδήνα. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Ασλανίδης σημείωσε ότι πράγματι το φεστιβάλ αναβλήθηκε για διαδικαστικούς λόγους και ότι θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία με στόχο να αναδειχθούν άλλα πράγματα.

Με αφορμή την παρουσίαση του καλοκαιρινού προγράμματος της ΚΕΠΑ, τόσο ο κ. Κορωνάς όσο και ο κ. Λουκίδης παρατήρησαν ότι δεν προβλέπονται εκδηλώσεις στα χωριά του δήμου Βέροιας.

Την δημιουργία οστεοφυλάκιου στα κοιμητήρια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, στο πάνω Μακροχώρι πρότεινε ο Χρήστος Μακρίδης. Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι γίνεται μια προσπάθεια σε συνεργασία με το Ναό για να κατασκευαστεί.

Τα πολιτικά κομματικά περίπτερα που στήθηκαν στην Ελιά πρέπει να μαζευτούν διότι οι εκλογές τελείωσαν, τόνισε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι και οι αφίσες που ανέβηκαν πρέπει να κατέβουν.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69