tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σύντομη αναφορά Αλέκου Τσαχουρίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον Κωνσταντίνο Βαφείδη

Μια σύντομη αναφορά για τον εκλιπόντα πρώην αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Βαφείδη, έκανε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Απριλίου, ο αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης. Συγκεκριμένα ανέφερε:

"Ο εκλιπών συμπολίτης μας Κωνσταντίνος Βαφείδης, έφυγε σε ηλικία 81 ετών αφήνοντας πίσω του ως παρακαταθήκη σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία και πολιτική παρουσία στην πόλη της Βέροιας. Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Βέροια, γιος του ζωγράφου-γλύπτη Θωμά Βαφείδη, ευαισθητοποιήθηκε από νωρίς στα ζητήματα κοινωνικής και πολιτικής δράσης.

Αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως Αρχιτέκτων Μηχανικός το έτος 1968 και επί 50 έτη διέγραψε μια υποδειγματική επαγγελματική διαδρομή δραστηριοποιούμενος στην γενέτειρα του που τόσο αγαπούσε. Από το 1981 έως το 1983 διατέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών (μελών του TEE) Νομού Ημαθίας.

Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος και ενώ ανέλαβε και καθήκοντα Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολιτισμού κατά τις δημαρχίες του Ανδρέα Βλαζάκη και Γιάννη Χασιώτη στην πόλη μας από 1-1-1991 ως 6-7-2000,

Εντός του εν λόγω χρονικού διαστήματος η ενεργός συμμετοχή του στη διαμόρφωση φυσιογνωμίας της πόλης της Βέροιας, αποτυπώθηκε με πλήθος έργων ενδεικτικώς, όπως: η κήρυξη και συντήρηση των διατηρητέων κτισμάτων όλης της παλαιάς πόλης, η επαναχάραξη του πολεοδομικού ιστού του κέντρου, η πεζοδρόμηση της οδού Κεντρικής, η ανάδειξη και αναστήλωση της Εβραϊκής Συναγωγής σε συνεργασία με την Σημιτική Κοινότητα των ΗΠΑ, η επιμέλεια της αναστήλωσης του ιστορικού κτιρίου Ρακτιβάν στο οποίο στη συνέχεια στεγάστηκε το Δημαρχείο της πόλης, το Βυζαντινό Μουσείο Βεροίας κλπ.

Το έτος 1998-1999 επί δημαρχίας Γ. Χασιώτη αναλαμβάνει Πρόεδρος στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού. Επί Προεδρίας του και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, υπό διεύθυνση Χρήστου Λαμπράκη ολοκληρώνεται τάχιστα και εγκαινιάζεται ο Χώρος Τεχνών - το αντίστοιχο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με προτεραιότητα τη Βέροια και μετά την Θεσσαλονίκη.

Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Α Κρατικός Παιδικός Σταθμός, ενώ υπήρξε και μέλος των κάτωθι επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βέροιας:

1.Τεχνικών Θεμάτων, για τα έτη 1991 και 1996

2. Ποιότητας Ζωής & Κοινωνικών Προβλημάτων, για τα έτη 1991 και 1992

3. Ανάπτυξης, για το χρονικό διάστημα για το έτος 1996

4.- Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, για το έτος 1996

Επιπλέον υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου των παρακάτω Δημοτικών Επιχειρήσεων (ΝΠΙΔ):

Στη Δημοτική Επιχείρηση με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Βέροιας»,

Στη Δημοτική Επιχείρηση με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Πολιτιστικής & Κοινωνικής Ανάπτυξης»,

Στη Δημοτική Επιχείρηση με την επωνυμία «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Βέροιας»,

Στη Δημοτική Επιχείρηση με την επωνυμία «Τουριστικό Περίπτερο Εληάς & Αναψυκτήριο»,

Στη Δημοτική Επιχείρηση με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Πολιτιστικής & Κοινωνικής Ανάπτυξης»,

Στη Δημοτική Επιχείρηση με την επωνυμία «Κέντρο Πολιτιστικών Πρωτοβουλιών & Επικοινωνίας - Ανθρώπινη Φωνή», για το χρονικό διάστημα από 27-11-1995 έως 31-12-1998.

Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στην πόλη της Βέροιας και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69