tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εξαίρεση της ΚΕΠΑ από τις συγχωνεύσεις ζητά ο δήμος Βέροιας

 Την εξαίρεση της ΚΕΠΑ Βέροιας από τις συγχωνεύσεις ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Την Δευτέρα συζητήθηκε το θέμα και το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να ζητήσει την εξαίρεση του πολιτιστικού οργανισμού της Βέροιας ώστε να διατηρήσει την αυτονομία της και συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της.

Ως επιχείρημα προτάχθηκε ότι θα χαθεί η ευελιξία που έχει στην λειτουργία του ο φορέας και θα καταργηθεί η δυνατότητα πρόσληψης εξειδικευμένου διευθυντή στη νέα διεύθυνση που θα δημιουργηθεί.

Στην συζήτηση επιχειρήθηκε να ληφθεί ομόφωνη απόφαση όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Κατά της πρότασης ψήφισαν οι κ. Παυλίδης, Στεφανόπουλος, Γουλτίδης, 

rizos 9024

Αιτιολογώντας την πρόταση της διοίκησης να εξαιρεθεί από τις συγχωνεύσεις των δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων με τους δήμους, η ΚΕΠΑ, ο πρόεδρος Κώστας Ρίζος πρόταξε την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα της επιχείρησης και το εκπαιδευτικό της έργο, τονίζοντας ότι με την συγχώνευση θα υποβιβαστούν οι υπηρεσίες της. Ο κ. Ρίζος σημείωσε επίσης ότι με την συγχώνευση, διευθυντής στην Διεύθυνση Πολιτισμού θα είναι κάποιος από το υπάρχων προσωπικό του δήμου κι όχι κάποιος συμβασιούχος με εξειδίκευση (όπως είναι σήμερα η κ. Γρηγοριάδου) και δεν θα υπάρχει η ευελιξία στο ωράριο του προσωπικού και θα πρέπει να γίνονται αναθέσεις διοργάνωσης εκδηλώσεων σε ιδιώτη ανάδοχο.

«Η απόφαση πρέπει να είναι ομόφωνη, γι αυτό καλό θα είναι όποιος διαφωνεί να μην ψηφίσει» σημείωσε ο δήμαρχος.

kotidis 0025

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Βασίλης Κοτίδης. Στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι οι συγχωνεύσεις θα φέρουν μαρασμό και πρόσθεσε ότι υποστηρίζει την αυτονομία της ΚΕΠΑ διότι έχει ζωηρό πολιτιστικό αποτύπωμα. «Έχουμε δει τα αποτελέσματα των συγχωνεύσεων στους δήμους» πρόσθεσε.

Ο κ. Παυλίδης είπε ότι δεν υπάρχει μοναδικός λόγος εξαίρεσης στην πρόταση της ΚΕΠΑ και πρόσθεσε ότι και στο παρελθόν έγιναν συγχωνεύσεις νομικών προσώπων στους δήμους και δεν υπήρξαν προβλήματα. «Δεν βλέπω καμιά βλαπτική ενέργεια από την συγχώνευση και είμαι υπέρ της συγχώνευσης» τόνισε ο κ. Παυλίδης.

«Στο νόμο προβλέπεται εξαίρεση σε επιχειρήσεις με εξειδικευμένο αντικείμενο. Επίσης θα χάσει την ευελιξία της η ΚΕΠΑ. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη η εξαίρεση » σχολίασε ο κ. Βοργιαζίδης.

Την αντίθεσή του στην συγχώνευση της ΚΕΠΑ εξέφρασε ο κ. Μελιόπουλος τονίζοντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν εξασφαλίζονται οι εργαζόμενοι.  Την αυτονομία της ΚΕΠΑ υποστήριξε και ο Γιάννης Τσανξίδης.

«Είμαι υπέρ της εξαίρεσης της ΚΕΠΑ. Μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα όπως είναι σήμερα. Η υπερσυγκέντρωση αντικειμένων, μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα» σχολίασε η κ. Τζήμα.

Την εξαίρεση της ΚΕΠΑ από τις συγχωνεύσεις υποστήριξε και ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ο οποίος θήτευσε ως πρόεδρος της επιχείρησης και στάθηκε στην ποιότητα των υπηρεσιών της. «Η θέση μας πρέπει να είναι ομόφωνη» σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο κ. Γουλτίδης σημείωσε ότι οι υπάλληλοι της ΚΕΠΑ εξασφαλίζονται με την μετακίνησή τους στον δήμο ενώ για το θέμα του διευθυντή, σημείωσε ότι μπορεί την διεύθυνση πολιτισμού μπορεί να την διευθύνει εξειδικευμένος ειδικός συνεργάτης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69