tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ από την ΑΠΟ-ΓΝΩΣΗ των Δημοτών με ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: Όραμα και Προτάσεις

Γράφει ο Βασίλης Δημητριάδης

Δεν γνωρίζω τον τρόπο και το μέσο της αλλαγής. Ωστόσο, αντιλαμβάνομαι πλήρως την τελολογική σύλληψη μιας πράξης. Σε αυτό το μοτίβο κινείται η σημερινή παρέμβαση μου ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Της αλλαγής και της τελολογικής συνάφειας των επιλογών μας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν μας καθορίζει το όνομα μας, αλλά οι πράξεις μας. Για αυτό και κάθε πράξη μας έχει και ένα τέλος (σκοπό). Ένας σκοπός που συνδέεται εμφατικά με μία διαδρομή που καθορίζεται από τις επιλογές και τις πράξεις μας.

Η επιλογή του Θεόφιλου Κορωνά να τολμήσει, εγκαταλείποντας τον κόλπο της ασφάλειας, να διεκδικήσει ένα νέο σκοπό μάς οδήγησε μέσα από επιμέρους επιλογές και πράξεις πολλών εξ ημών των συνταχθέντων στο πλευρό του στο σήμερα και, πλέον, ψηφοφόρου επιτρέποντος στο αύριο.

Ένα αύριο το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την κοινωνική μεταβολή. Μια  μεταβολή που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μετάβαση σε μία νέα κατάσταση/συνθήκη, η οποία γεννά δημιουργικά έναν σκοπό που νομοτελειακά οδηγεί στην ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ από την ΑΠΟ-ΓΝΩΣΗ των Δημοτών, λόγω της ανέραστης και διεκπεραιωτικής (ΜΟΝΟ)  διοίκησης του κ. Βοργιαζίδη.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό σε κριτική, επιθετικό και καταγγελτικό λόγο των πεπραγμένων της διοίκησης του απερχόμενου δημάρχου, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι οι δημότες/σες πρέπει να αφουγκραστούν το όραμα, τις προτάσεις και τις λύσεις που έχουμε ως Συνδυασμός, ο οποίος διεκδικεί την ανάληψη της διοίκησης, ώστε αυτά να αποτελέσουν το γνώμονα της σύγκρισης του ΝΕΟΥ με το παλιό, κουρασμένο και κυρίως άνευρο και «άνοστο» σύστημα διοίκησης του Δήμου Βέροιας.

Σε αυτό το πλαίσιο κινούμενοι μέσα από ένα εμβληματικό πρόγραμμα, το οποίο εισφέραμε στη δημόσια σφαίρα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου, περιορίζομαι σε τέσσερις κεντρικούς πυλώνες:

  • Αξιοκρατική και διαφανής διαδικασία στους διαγωνισμούς του Δήμου μας, ώστε να υπάρξει κίνητρο συμμετοχής των ιδιωτών, οι οποίοι θα γνωρίζουν εξ αρχής ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουν σε μία διαδικασία που εν τέλει θα καταλήξει σε απευθείας ανάθεση. Η πρακτική αυτή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αύξηση της εμπιστοσύνης των δημοτών στο θεσμό (και όχι την παράταξη) του ΔΗΜΟΥ, προφέροντας τα εχέγγυα για ορθότερη αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού και συνάμα σε εξάλειψη νοσηρών φαινομένων (πελατειακών σχέσεων, της ευνοιοκρατίας, της λογικής της ήσσονος προσπάθειας κ.λπ.)
  • Αποκέντρωση. Ήταν είναι και παραμένει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας η λειτουργία του θεσμού των ΜΙΚΡΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ. Η υποχρέωση ξεπερνά τη δέσμευση και τη βούληση, διότι οι κοινότητές μας αργοσβήνουν από την αδιαφορία της κεντρικής δημοτικής διοίκησης και την κάκιστη αντίληψη της ότι Δήμος είναι μόνο η πόλη. Τα ΜΙΚΡΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ δημιουργούνται για να δώσουν ώθηση στη σύνδεση Δήμου και δημότη, ενώ ταυτόχρονα μας οδηγεί, αναπόφευκτα, στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, οι οποίες ρημάζουν στις έδρες των παλαιών Δήμων. Είναι μονόδρομος να οραματιστούμε την αναβάθμιση των τοπικών κοινοτήτων, ώστε από κοινού με τους Δημότες να αποκτήσουμε περπατησιά σε συνθήκες μεταβολής της της τοπικής κοινωνίας.
  • Προτεραιότητα στην Παιδεία. Υποχρέωση του υπ. Δημάρχου Θεόφιλου Κορωνά και της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ-αλλάΖΟΥΜΕ είναι να δημιουργήσουν τις συνθήκες μέσα από μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας τη δημιουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος. Έχοντας αυτό ως στόχο έχουμε ήδη ξεκινήσει επαφές για τη δημιουργία Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με έμφαση, σύνδεση και αξιοποίηση των τοπικών πλεονεκτημάτων, όπως ο Απόστολος Παύλος, ο αρχαίος και βυζαντινός πολιτισμός κ.λπ. Παράλληλα, αξιοποιούμε μέσα από επαφές και προτάσεις δύο εμβληματικές προσωπικότητες της πόλης μας: Το Δημήτριο Βικέλα και τον Κωνσταντίνο Ρακτιβάν. Δύο ονόματα τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην αναβάθμιση και ανόρθωση της πόλης μας εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, οικονομικά.
  • Άμεσα προχωρούμε σε διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών του Δήμου Βέροιας, ώστε να προχωρήσουμε σε μείωση δημοτικών τελών, όλων των κοινωνικών ομάδων, αλλά και του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ του Δήμου που στενάζει οικονομικά.

Θα μπορούσα να γράψω με τις ώρες για το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, το οποίο είναι πραγματικά εμβληματικό και το οποίο πριν φτάσετε στην κάλπη σας ζητώ να διαβάσετε, ώστε να γίνει απολύτως ξεκάθαρο ότι η επιλογή το Θεόφιλου Κορωνά ως επόμενου Δημάρχου Βέροιας, αποτελεί την οραματική λύση, που τόσο έχουμε ανάγκη, μέσα στη μίζερη καθημερινότητα και την ΑΠΟ-ΓΝΩΣΗ που όλοι μας βιώνουμε.

Σκοπός μας, λοιπόν, είναι να επιλέξουμε την ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ από την ΑΠΟ-ΓΝΩΣΗ, ώστε να οραματιστούμε όλοι μαζί συλλογικά ότι ο Δήμος Βέροιας μπορεί να «γονιμοποιήσει» κάθε κοινωνικό σχηματισμό και κάθε κοινωνική μετάβαση σε κάτι ομορφότερο, καλύτερο και σπουδαιότερο.

Με εκτίμηση

Βασίλης Δημητριάδης

Δικηγόρος διαμεσολαβητής

Υπ. Δημοτικός σύμβουλος

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - αλλάΖΟΥΜΕ

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69