tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Και όμως, με απλούς τρόπους και χωρίς μεγάλες δαπάνες αλλάζουμε την πόλη και το δήμο μας … ζούμε σε ποιο φιλικό και ανθρώπινο περιβάλλον !

Γράφει ο Γιάννης Καμπούρης

Και όμως η πόλη μας μπορεί να γίνει πιο φιλική, πιο ανθρώπινη με απλό τρόπο και χωρίς μεγάλες δαπάνες. Η μαγική λέξη ακούει στο όνομα δενδροφύτευση. Αναλογικά βέβαια να μην εξαιρέσουμε και τα δημοτικά διαμερίσματα και να ομολογήσουμε ότι στο θέμα αυτό ότι δεν τα πάμε και πολύ καλά. Δεν είναι μόνο οι λάθος επιλογές στα δένδρα που φυτεύτηκαν σε κάποια σημεία, είναι και η δική μας προσωπική και ακατανόητη εχθρική συμπεριφορά απέναντι στα δένδρα. Ένας καθημερινός περίπατος θα επιβεβαιώσει όλα αυτά. Για παράδειγμα και σε ότι αφορά την επιλογή των δένδρων, αν και η δενδροφύτευση της οδούς ελιάς έγινε την ίδια εποχή με τη δενδροφύτευση της οδού Βενιζέλου, η διαφορά είναι εξόφθαλμη !

elias simera

Έτσι σήμερα βασικοί δρόμοι στο κέντρο της πόλης φαντάζουν και είναι αφιλόξενοι γιατί απλά τους λείπει το πράσινο. Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού η κίνηση των πεζών στην πόλη που «βράζει» από τη ζέστη είναι εφιαλτική και τελικά αποτρεπτική για την κίνησή μας σε αυτή, με ότι αυτό σημαίνει εκτός των άλλων και για την κίνηση στην αγορά. Σε αντίθεση η ύπαρξη των δένδρων δημιουργεί ένα μικροκλίμα που ευνοεί και προδιαθέτει για τη συνέχιση των καθημερινών μας δραστηριοτήτων.

mitropoleos2 2

Εδώ θα σταθώ σε ένα σημείο της πρότασης που έχει και μια «τεχνική» διάσταση. Στο γεγονός ότι έχουμε στενά πεζοδρόμια που αποτρέπουν τη δενδροφύτευση. Εκτιμώ ότι η λύση είναι πολύ απλή, ήδη έχει εφαρμοστεί και αν εφαρμοστεί συνολικά θα αποδώσει και σημαντικά παράλληλα οφέλη. Είναι η δημιουργία κάποιων εξοχών στα πεζοδρόμια, λύση που προσφέρει τον αναγκαίο χώρο για δενδροφύτευση, χωρίς να επηρεαστούν – σχεδόν μηδενικά – οι διαθέσιμοι ελεύθεροι χώροι στάθμευσης. Αν μάλιστα επιλεγούν προσεκτικά κάποια σημεία, μπορεί η επιλογή αυτή να επιλύσει και άλλα προβλήματα. Λχ να διασφαλίσει την μη στάθμευση σε ισόγειους χώρους στάθμευσης πολυκατοικιών στις εισόδους – εξόδους αυτών, σε εισόδους εξόδους οικιών, σε διαβάσεις κλπ.

kotouniou2 2

Ας αφήσουμε λοιπόν τη φαντασία μας και με τη βοήθεια του υπολογιστή να δούμε πως θα μπορούσαν να είναι οι δρόμοι μας, με μια παράλληλη φωτογραφική περιήγηση στη σημερινή πραγματικότητα.

Καμπούρης Γιάννης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος – Νέα Εποχή, αλλάΖουμε – Θ. Κορωνάς

komenoa2 2

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69