tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Μιχάλης Χασιώτης: Σκέψεις αντί σκεπτικισμού - Πολιτισμός

Γράφει ο Μιχάλης Χασιώτης

Επ’ αφορμή της υποψηφιότητάς μου ως Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου με το συνδυασμό «ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΓΝΩΣΗ – Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης» θα ήθελα να μοιραστώ περιεκτικά ορισμένες σκέψεις μου γύρω από τον Πολιτισμό, οι οποίες αποτελούν ύψιστο στόχο της θέλησής μου ν’ ασχοληθώ με τα κοινά του τόπου μας, καθώς ως υποψήφιος θεωρώ χρέος μου να το κάνω έχοντας τη στέρεη πεποίθηση ότι αυτός (πρέπει να) είναι ο προεκλογικός πολιτικός διάλογος που αξιώνει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.

Πολιτισμός είναι προφανώς οι μουσικές εκδηλώσεις και οι θεατρικές παραστάσεις, δύο τομείς στους οποίους η Βέροια έχει κεφαλαιοποιήσει το αποτέλεσμα των δράσεων και των υποδομών της με όλο και συνεχώς αυξανόμενη ένταση και συχνότητα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό……

Πολιτισμός είναι και τα αρχαιολογικά ευρήματα της νεολιθικής, αρχαϊκής, κλασικής, ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου, πολιτισμός είναι η αρχιτεκτονική μας κληρονομιά, πολιτισμός είναι η τεράστια δουλειά που κάνουν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς του Δήμου μας αφήνοντας ένα πολύ σημαντικό αποτύπωμα στη διατήρηση της παράδοσης και της κουλτούρας μας.

Αυτός ο πολιτισμός αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο μας και αποτελεί όχημα για μια άλλου είδους ανάπτυξη του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής, η οποία τα τελευταία χρόνια βυθίζεται σε μία συνεχή οικονομική ύφεση και συρρίκνωση. Μπορούμε λοιπόν – καθότι έχουμε την τύχη να διαθέτουμε όλα τα παρακάτω «κεφάλαια» προς αξιοποίηση – να συνδέσουμε και να αναπτύξουμε το χιονοδρομικό τουρισμό, τον περιβαλλοντολογικό-βιώσιμο τουρισμό, το θρησκευτικό τουρισμό, την τεράστια (για τα δεδομένα της πόλης μας) προσέλευση ισραηλιτών επισκεπτών, με την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, έτσι ώστε να καταστεί ο Δήμος μας πόλος έλξης επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παράλληλα αυτή η στρατηγική ανάπτυξης χαράσσει το δρόμο στον οποίο θα μπορούν να κατευθύνονται και όλες οι αναπτυξιακές επενδύσεις που θα πραγματώνει ο Δήμος μας τα επόμενα χρόνια. Είναι λοιπόν ανάγκη, όχι μόνο να σχεδιάσουμε το πώς θα προσελκύσουμε επισκέπτες, αλλά και το πώς οι χιλιάδες επισκέπτες των διαφόρων πολιτιστικών ενδιαφερόντων του Δήμου μας θα παραμένουν σε αυτόν για φαγητό ή διαμονή, δύο ζητήματα που δικαιολογημένα χαρακτηρίζονται από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας ως αγκάθια στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου αυτού.

Έτσι καθίσταται αναγκαίο, με πρωτοβουλία του Δήμου και τη βοήθεια όλων των συναρμόδιων νομικών προσώπων, να αρχίσει ένας διάλογος με όλους του επαγγελματικούς φορείς του Δήμου, με όλα τα Επιμελητήρια, με όλους τους πολιτιστικούς φορείς, με όλους τους βουλευτές του Νομού και την Αντιπεριφέρεια ώστε να εκπονηθεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο ΟΛΟΙ θα στηρίξουν.

Ζητάω, για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους που θα τεθούν εν ευθέτω χρόνω, έναν από τους τέσσερις σταυρούς κάθε συμπολίτη μου που μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια οράματα με μένα. Τον ζητάω ενσυνείδητα γιατί ξέρω πως μπορώ να τον εκπροσωπήσω.

Μιχάλης Χασιώτης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Βέροιας

με το συνδυασμό «ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΓΝΩΣΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ»

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

LLM Δίκαιο της Οικονομίας & των Επιχειρήσεων

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

EBORIDIS

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69