tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Γουλτίδης: Η ΔΕΥΑ Βέροιας, πρώτη, κάνει πράξη την ιδιωτικοποίηση

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Βέροιας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γουλτίδης έκανε την εξής δήλωση: "Αρχικά αναφερόμενος στην αντίδραση των τοπικών αυτοδιοικητικών στελεχών και μελών της Διοίκησης της ΔΕΥΑΒ, για την δήθεν ιδιωτικοποίηση, μένω άναυδος! Αδυνατώ να καταλάβω την αυτοκτονική τους στάση! Μα είναι οι πρώτοι διδάξαντες, καθότι είναι αυτοί που από το 2012 ιδιωτικοποίησαν τον Βιολογικό της Επιχείρησης στην ιδιωτική εταιρεία Α.Γκανάτσιος!!!!

Τι ακριβώς καταγγέλλουν, την πολιτική που εφαρμόζουν δέκα και πλέον έτη; Υπάρχει λογική;

Σε ότι αφορά την πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα. Δεν πρόκειται να γίνει καμία ιδιωτικοποίηση, με την έννοια της εκχώρησης του νερού σε ιδιώτες, όπως λαϊκίστικα περιγράφεται. Απλώς θα ανατεθεί ο έλεγχος λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών σε έναν ενιαίο φορέα.

Ο φορέας αυτός θα ελέγχει τις συμβάσεις, τα κόστη λειτουργίας, τις προσλήψεις, τις εισπράξεις, την επιβάρυνση των καταναλωτών με βάση τις πραγματικές δαπάνες, τις επενδύσεις και την πορεία τους. Εν κατακλείδι ο στόχος είναι να περιοριστεί η αυθαιρεσία, να περιοριστούν οι δαπάνες στις άκρως απαραίτητες, να εξυγιανθούν τα οικονομικά των ΔΕΥΑ, με τελικό αποδέκτη της λογικής αυτής την μείωση κόστους στον πολίτη. Υπάρχει αντίλογος στο σκεπτικό αυτό?

Βεβαίως θίγονται συντεχνίες, προνομιακά "δικαιώματα" εργαζομένων πέραν πάσης λογικής και θα υπάρξουν αντιδράσεις των θιγομένων. Το ερώτημα είναι αν θα διαιωνίσουμε πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών που οδήγησαν τη χώρα στην υπερχρέωση, ή αν θα εκσυγχρονίσουμε τις επιχειρήσεις του είδους και όλα αυτά με τελικό σκοπό την μείωση κόστους για τον καταναλωτή.

Είναι το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη, θεωρία που λέει ότι "δεν πάει άλλο, αυτός ο τόπος για να αλλάξει χρειάζονται τομές". Είναι μια τομή λοιπόν στη λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων που απέμειναν, δεδομένου ότι οι υπόλοιπες έκλεισαν ακριβώς από αυτή την έλλειψη κάθε είδους ελέγχου. Αν αυτές παρέμειναν μέχρι σήμερα, αυτό οφείλεται στο ότι το νερό είναι όντως δημόσιο αγαθό και η μονοπωλιακή θέση τους επέβαλε την συνέχιση της λειτουργίας, ανεξαρτήτως κόστους. Σήμερα έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Είναι ώρα για αλλαγές.

Είναι ώρα για απαλλαγή περιττών βαρών του πολίτη.

Είναι ώρα για τομές.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69