tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

"Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και περηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Αποτελεί ευκαιρία όχι μόνο να τιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν της χώρας μας αλλά συνάμα να σκεφτούμε όλα εκείνα τα χρήσιμα διδάγματα της εποχής που βασίστηκαν στην ομόνοια, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη των Ελλήνων.

Σήμερα γιορτάζουμε το ΟΧΙ στον φασισμό, τιμώντας όσους θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα το αγαθό της προόδου. Βέβαια, η φετινή επέτειος είναι ιδιαιτέρως φορτισμένη εξαιτίας των εθνικών προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σαν χώρα, μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων και της ειρήνης στην περιοχή.

Τα σημαντικά μηνύματα του Έπους του ’40 παραμένουν πάντα επίκαιρα. Το ηχηρό «ΟΧΙ» στον φασισμό και τον ναζισμό αποτέλεσε τη μέγιστη αντίσταση που συνοδεύτηκε από την αποφασιστικότητα των Ελλήνων το ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι Έλληνες πολέμησαν για να υπερασπιστούν και να αποκαταστήσουν την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την εθνική ανεξαρτησία.

Το αγωνιστικό φρόνημα αποτέλεσε απόδειξη ότι το μεγαλείο των λαών δεν μετριέται με αριθμούς μέσα σε δυσκολίες και εμπόδια, αλλά υπερέχει, χάρη στο σθένος ενός λαού που διακατέχεται από έντονο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα.

Από την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τη θυσία των αγωνιστών του ‘40 αντλούμε αυτοπεποίθηση, δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών με σύνεση, προνοητικότητα και συνοχή.

Χρόνια Πολλά".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69