tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βοργιαζίδης: Αύξηση εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων ζητούν οι δήμοι

Περισσότερους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους ζητούν οι δήμοι, μετά την μείωση που προκαλεί ο νέος εκλογικός νόμος.

Στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Βοργιαζίδης ανέφερε τα εξής για τον εκλογικό νόμο. «Παρότι έχει ένα μεγάλο διάστημα που ψηφίστηκε, χτενίζεται για να διορθωθούν κάποια κακώς κείμενα ή να διορθωθούν κατά το δοκούν κάποια άλλα». Ο δήμαρχος είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκλογή κοινότητας για τοπικές κοινότητες άνω των 300 κατοίκων (κάτω των 300 κατοίκων, πρόεδρος θα είναι ο πρώτος του νικητή συνδυασμού).

Αναφορικά με την μείωση των δημοτικών συμβούλων, ο δήμαρχος είπε ότι αναίτια έγινε η μείωση. Ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι υπάρχει μια πρόταση για αύξηση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων κατά 2 σε δήμους κάτω των 50.000 κατοίκων και για τους άνω των 50.000 αύξηση κατά 4 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

Σχετικά με την αύξηση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι αυτό εξυπηρετεί κυρίως την Αττική που δεν έχει τοπικά συμβούλια.

Για τον εκλογικό νόμο, ο Κυριάκος <θεοδωρίδης σήμείωσε: "Εμείς ζητούμε την επαναφορά του Κλεισθένη και την εφαρμογή της απλής αναλογικής". Για το ίδιο θέμα, ο Γιάννης Τσαναξίδης σχολίασε ότι το νέο σύστημα είναι πλειοψηφικό, συγκεντρωτικό και αντιδημοκραατικό που θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο της κυβερνησιμότητας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69