tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μήνυμα του Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού που έχει καθιερωθεί ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης δηλώνει τα εξής:

«Η 2α Απριλίου στέλνει το μήνυμα υπενθύμισης των λέξεων Αποδοχή και Αγάπη. Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η ημέρα που αφιερώνεται στην ενημέρωση των πολιτών για τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το φάσμα του αυτισμού στα παιδιά και οι προσπάθειες που γίνονται με σκοπό την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην Βέροια επιτελούν ένα σημαντικότατο έργο απέναντι σε μία διαταραχή που καθημερινά επηρεάζει τα μέλη πολλών οικογενειών. Μας φέρνουν κοντά στη διαφορετικότητα των ατόμων με αυτισμό και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος αλλά και στη βελτίωση της κατάστασης των αυτιστικών ατόμων.

Η έγκαιρη παρέμβαση από την προσχολική κιόλας ηλικία, η συνεχής και αδιάκοπη στήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους, αποτελεί υποχρέωση όλων μας, ώστε να προβληθεί η πραγματική εικόνα των παιδιών αυτών και η ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα νεαρά, αλλά και μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα με αυτισμό, είναι το ίδιο ευφυή. Είναι άνθρωποι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αξίζουν να είναι ενεργά μέλη στην κοινωνία, όπως όλοι μας.

Η Κατανόηση και ο Σεβασμός λοιπόν προς αυτούς τους ανθρώπους αποτελούν την κατακλείδα αυτής της ημέρας…»

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69