tsakiridis ban july21

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 fancy jewelry store

access ban20

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη, το οποίο για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

     
Το Συμβούλιο Παίδων, το οποίο αποτελεί προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως σκοπό έχει να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά μέσα από ένα πλαίσιο θεμάτων να παρουσιάσουν δημόσια τις δικές τους απόψεις, επιθυμίες προτάσεις και να μυηθούν στις αξίες, τις πρακτικές και τις δυσκολίες της δημοκρατίας, ως τρόπου συλλογικής διαβούλευσης και διακυβέρνησης.
         
Ο Δήμος Βέροιας ανέλαβε τη διοργάνωση εκ μέρους της αντιδημάρχου Παιδείας και Ισότητας Φύλων κας Συρμούλας Τζήμα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ημαθίας και τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου του 3ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κεντρικής κ. Γεώργιο Μακαρατζή και Κατερίνα Παπαγεωργίου.
               
Σε αυτό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βέροιας, οι οποίοι παρουσίασαν τις απόψεις τους για θέματα που απασχολούν τον τόπο μας και πιο συγκεκριμένα:
 
1 12ο Η ανάδειξη, διαχείριση και αξιοποίηση των θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της πόλης Βέροιας στο επίκεντρο της παιδείας. Αστέριος Τόπης, Ηλέκτρα Σαμανίδου, Γεώργιος Πασαμέρας, Μελίνα Ευγενιάδου, Κων/νος Λαμπρόγλου, Καρακλάς Παναγιώτης
 
2 Αγίας Μαρίνας Γιατί πρέπει να έχουμε ελεύθερο χρόνο Μελαχροινή Παυλίδη 
 
3 5ο Μιλώ για την πόλη μου και το περιβάλλον που ζω Μιχάλης Κουμπουλίδης, Αφροδίτη-Δάφνη Γκαλίτσιου, Κυριάκος- Γεώργιος Διαμάντης
 
4 6ο Μιλώ για την πόλη μου και το περιβάλλον που ζω Χρυσούλα Κόγια, Μιχαήλ  Ζημιανίτης 
 
Ράχης-Τριποτάμου Το δάσος του παιδιού Δαμιανίδου Σοφία, Ζενέλι Ιωάννα, Μυλωνά Άννα, Ντίσα Τζοάννα, Πετράκης Στυλιανός, Τσαρτιλίδης Νικόλαος
 
6 Ριζωμάτων Μιλώ για το χωριό μου και το περιβάλλον που ζω Αικατερίνη Χειμώνα, Αθανάσιος Αποστολόπουλος
 
7 1ο Εγώ και εσύ μαζί Στ΄1 ΤΆΞΗ
 
8 10ο  Η ζωή των ατόμων με ειδικές ανάγκες Κωνσταντίνος Ματσαρίδης
 
9 Αγίας Βαρβάρας    Οι άγνωστοι που ζούνε δίπλα μας Στ΄ τάξη
 
10 3ο Αγαπάμε τον αθλητισμό και θέλουμε περισσότερο Ιωάννα Σαραντίδου
 
11 7ο Αθλητισμός και ψυχαγωγία στην πόλη μου Νικόλαος Καραγκιοζόπουλος
 
12 8ο Βελτίωση εγκαταστάσεων Αθλητικού πάρκου στα Εβραίικα Μαρία-Γεωργία Τράμπα
 
13 2ο Μιλώ για ό,τι μπορώ να κάνω για την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής Μαρινέλα Πετσάκου
 
14 Κουλούρας Σχολικά γεύματα Ξένια Στεφάνου
 
15 Διαβατού-Μέσης Κολυμβητήριο και παλιά σπίτια του χωριού Ευγενία Τσουλτσίδου, Ζωή Αρβανίτη
         
Την ομιλία συντόνισε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Πυρινός. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του πρωτοπόρου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος και στον εμπνευστή της ιδέας κ. Νίκο Μαυροκεφαλίδη .
           
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, επαινώντας τη δράση και τα οφέλη της, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Μπαχαράκης, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας φύλων κ. Συρμούλα η οποία αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του Παιδιού και στην αξία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για τους μαθητές. Τη δράση επίσης χαιρέτησαν ο οργανωτικός συντονιστής του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Γραίκος και οι συντονιστές εκπαίδευσης κ. Γεώργιος Μακαρετζής και κα Κατερίνα Παπαγεωργίου. 
           
Μετά το πέρας των ομιλιών των μαθητών το λόγο έλαβαν  για να απαντήσουν ο Δήμαρχος Βέροιας και οι αντιδήμαρχοι: κα Γεωργία Μπατσαρά, κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, κ. Καλλίστρατος Γεωργιάδης, κ. Λάζαρος Ασλανίδης και Συρμούλα Τζήμα δίνοντας απαντήσεις στους μαθητές για τα θέματα και τις προτάσεις που έθεσαν. 
     
Τα πρακτικά  της συνεδρίασης τηρήθηκαν με ευθύνη του Δήμου Βέροιας, ενώ αναμένεται να σταλούν έπαινοι συμμετοχής για τους μαθητές στα σχολεία.
 

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69