tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Οι...υβριδικές συνεδριάσεις στον δήμο Βέροιας συνεχίζονται - Μικρά από την συνεδρίαση

Με τον υβριδικό τρόπο, εντός εκτός κι επί τα αυτά, συνεδρίασε και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας αγαπημένε μου αναγνώστη. Οι εμβολιασμένοι εντός της αιθούσης, οι ανεμβολίαστοι από το σπίτι με την χρήση της τεχνολογίας όπως και οι δημοσιογράφοι, η συμμετοχή των οποίων συζητείται να γίνεται με…λοταρία.

Σχολιάζοντας τη νέα πραγματικότητα, ο Κυριάκος Θεοδωρίδης τόνισε ότι η επιλογή αυτή δεν εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή των συμβούλων ενώ για τους δημοσιογράφους σημείωσε ότι πρέπει να είναι εντός της αίθουσας για το ρεπορτάζ.

Όσον αφορά την διαδικασία, σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την πρώτη φορά ωστόσο υπήρξαν και πάλι μικροπροβλήματα όπως για παράδειγμα κάποια μπλακ άουτ στον ήχο σε τοποθετήσεις του κ. Μαρκούλη αλλά και του δημάρχου. Και η επικοινωνία του προέδρου με τους εκτός αιθούσης συμβούλους που συμμετείχαν από το σπίτι με το πρόγραμμα zoom, δεν ήταν αρμονική.

Για άλλη μια φορά η συνεδρίαση ξεκίνησε με αναφορά στην πανδημία. Εκτός από τον δήμαρχο, για την αξία του εμβολιασμού μίλησε και η κ. Μπατσαρά.

Τα συγχαρητήρια του στον Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο και στον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη έστειλε με τοποθέτησή του ο Παύλος Παυλίδης, αναφορικά με την πρόσφατη χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων κοιτώνων στην Σχολή Αστυνομίας.

Ένα δίκαιο αίτημα, την αφαίρεση θέσεων μειοψηφίας από τα Δ.Σ Νομικών Προσώπων από την παράταξη Μπατσαρά έθεσε ο Παύλος Παυλίδης. Η παράταξη Μπατσαρά συνδιοικεί και αν λάβει θέσεις στα Δ.Σ θα πρέπει να είναι από αυτές της διοίκησης. Οι θέσεις που προβλέπονται για τις παρατάξεις μειοψηφίας, θα πρέπει να κατανεμηθούν όλες στις παρατάξεις Παυλίδη, Μαρκούλη, Τσανακτσίδη, Μελιόπουλου.

Το θέμα της δημιουργίας θεματικού πάρκου στην Τούζλα για την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου ανέφερε ο Παύλος Παυλίδης θυμίζοντας ότι κάτι ανάλογο είχε ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας πριν καμιά δεκαετία και δεν προχώρησε ποτέ. Για όσους θυμούνται, στον δήμο Βέροιας είχαν έρθει και στελέχη της Αναπτυξιακής του δήμου Τρικκαίων και κατέθεσαν τις προτάσεις του αλλά το έργο στην περιοχή του Αλιάκμονα δεν προχώρησε ποτέ. Όσον αφορά την απάντηση του διοίκησης στον Παύλο Παυλίδη για το θέμα αυτό, ήταν αιχμές για τους λόγους που έκλεισε η Αναπτυξιακή του δήμου Βέροιας, η οποία θα υλοποιούσε το project.

Παρά τα προβλήματα στον ήχο, ακούστηκαν κάποια πράγματα από την τοποθέτηση του Αντώνη Μαρκούλη. Συγκεκριμένα, τάχθηκε υπέρ των επαγγελματιών της εστίασης τονίζοντας ότι πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. «Θα πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει να τους θεωρεί αστυνόμους. Ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται από τους που έχουν αυτή την ευθύνη» τόνισε.

Ο κ. Μαρκούλης είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση και ο κ. Βεσυρόπουλος θα πρέπει να «παγώσουν» την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής. 

Αναφορικά με τον ανοιξιάτικο παγετό, ο κ. Μαρκούλης τόνισε ότι οι αγρότες πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα κι όχι μετά τα Χριστούγεννα ενώ μέριμνα πρέπει να υπάρξει και για τα συναφή επαγγέλματα που ζημιώθηκαν από το πάγωμα της αγροτικής παραγωγής αλλά και το εργατικό δυναμικό.

Τραγική χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης για την πανδημία ενώ ευθύνες επέρριψε και στην διοίκηση του δήμου ο Γιώργος Μελιόπουλος.

Ταφόπλακα για τον εμπορικό κόσμο χαρακτήρισε τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται τελευταία για την μη διάδοση του κορονοϊού στα καταστήματα. Εύστοχη η παρατήρηση ότι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα το rapid test για να μεταβεί κάποιος σε κατάστημα. Ακόμη και η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολίου είναι ενοχλητική.

Στην ταφή 32 ηρώων του 1940 που έμεναν άταφοι τόσα χρόνια, στάθηκε ο Στάθης Κελεσίδης. Εξήρε την προσπάθεια που κατέβαλε για πολλά χρόνια, ο κ. Σούρλας, πρώην πρόεδρος της Βουλής για τους άταφους νεκρούς του 1940.

Τα ονόματα των πρώην αντιδημάρχων, της πρώτης θητείας της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, που κινήθηκαν νομικά εναντίον του δήμου για να λάβουν τις αντιμισθίες δυο ετών, που τότε δήλωναν ότι χαρίζουν στον δήμο, ζήτησε ο Θανάσης Σιδηρόπουλος. Τα προσωπικά δεδομένα επικαλέστηκε ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου και δεν προχώρησε σε … αποκαλύψεις.

Συνεχίζει την πίεση στην δημοτική αρχή ο σύμβουλος Θόδωρος Θεοδωρίδης. Δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που λαμβάνει από την διοίκηση του δήμου σε θέματα καθημερινότητας.

Ένα ζήτημα που αφορά την περιοχή της ενότητας Μακεδονίδας έθεσαν στην συνεδρίαση οι Βασίλης Λυκοστράτης και Θανάσης Δέλλας. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι στις προκηρύξεις της ΔΕΗ, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν μέσω της εντοπιότητας πλεονέκτημα πρόσληψης ως αντάλλαγμα στις απαλλοτριώσεις εκτάσεων που έγιναν εκεί για τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Τώρα, το μπόνους της εντοπιότητας είναι 50 μόρια τα οποία με την είσοδο της συνέντευξης ακυρώνονται.

Την ικανοποίησή της για την λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας που δίνει την δυνατότητα στους διευθυντές των σχολείων να υποβάλουν ψηφιακά τα αιτήματά τους στην δημοτική αρχή. Η κ. Τζήμα είπε ότι οι διευθυντές ανταποκρίθηκαν και το σύστημα λειτούργησε με επιτυχία.

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν στην Βέροια στειρώσεις αδέσποτων. Για τα αποτελέσματα της δράσης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε 13/11. Εξετάστηκαν 99 σκύλοι κι έγιναν 95 στειρώσεις. Επίσης εξετάστηκαν 72 γάτες κι έγιναν 69 στειρώσεις. Ο κ. Τσιφλίδης ανέφερε ότι υπήρξαν ανώνυμες καταγγελίες που στόχο είχαν να βάλουν εμπόδια στην δράση.

Στις πρώτες ενέργειες του νέου προέδρου της ΚΕΠΑ Κώστα Ρίζου είναι όπως είπε η πρόσληψη νέου διευθυντή και η δημιουργία μητρώου τοπικών καλλιτεχνών. Επίσης ο κ. Ρίζος είπε εντός της εβδομάδας θα αποφασίσει η ΚΕΠΑ για το εορταστικό της πρόγραμμα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69