tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μικρά - μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - Μαλλιά κουβάρια για μια αντιδημαρχία

Άνω κάτω έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας αγαπημένε μου αναγνώστη την Τετάρτη. Με το...καλησπέρα ο Θόδωρος Θεοδωρίδης πέταξε την… ρουκέτα της ανεξαρτητοποίησης με βολές προς τον δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη αλλά και τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο, κι έγιναν μαλλιά κουβάρια. 

“Έψαχνε τρόπο να με εκθέσει στην κοινωνία” τόνισε ο Θεοδωρίδης, “δεν του υποσχέθηκα ποτέ έμμισθη θέση αντιδημάρχου” απάντησε ο Βοργιαζίδης. Προφανώς κάτι του υποσχέθηκε ο δήμαρχος αλλά δεν τον ενημέρωσε από την αρχή ότι δεν θα είναι με αντιμισθία.

Τι καταλάβαμε εμείς; Ότι επειδή υπήρχε παλαιότερη υπόσχεση στον Θεοδωρίδη, αρχικά του προτάθηκε να αναλάβει μια “κουτσουρεμένη” αντιδημαρχία καθαριότητας. Θα είχε το 20% των αρμοδιοτήτων της σημερινής αντιδημαρχίας είπε ο δήμαρχος, θα είχε τις μισές αρμοδιότητες είπε ο Θεοδωρίδης. 

Όταν με τα πολλά πείστηκε ο Θεοδωρίδης να αναλάβει την ψαλιδισμένη αντιδημαρχία, στο...παραπέντε έσκασε το θέμα της αντιμισθίας. Ο δήμαρχος ως "κίντερ έκπληξη" ξεφούρνησε  το...μυστικό ότι η αντιδημαρχία θα είναι αμισθί, μια αντιδημαρχία που πάντα (είτε ολόκληρη είτε μισή) ήταν με αντιμισθία. Ο Θεοδωρίδης το θεώρησε κοροϊδία και τρικ για να τον πετάξουν έξω και τα βρόντηξε κι έφυγε.

“Δεν μου προτάθηκε να είμαι άμισθος αντιδήμαρχος. Εγώ το επέλεξα” τόνισε στην ομιλία του ο Λάζαρος Ασλανίδης. Τελικά, μόνο στον Θεοδωρίδη προτάθηκε να είναι άμισθος; Είχε πληροφορίες ο δήμαρχος ότι ο Θόδωρος κέρδισε το λαχείο και του πρότεινε να γίνει χορηγός; Κάτι για λαχείο ψιθύρισε ο Παπαδόπουλος και αναρωτιόμαστε αγαπημένε αναγνώστη αν είχε τέτοια πληροφορία ο δήμαρχος.

Από τις βολές του Θεοδωρίδη (του Θεόδωρου για να μην νομίσει κανείς ότι μιλάμε για τον Κυριάκο) δεν ξέφυγε ούτε ο Παπαδόπουλος. Στον ισχυρισμό Βοργιαζίδη ότι “ο Παπαδόπουλος πάει την αντιδημαρχία με 1000”, ο Θεοδωρίδης σχολίασε ότι “με το ζόρι τσουλάει”. 

Μια που αναφερθήκαμε λατρεμένε αναγνώστη στον Παπαδόπουλο, να σημειώσουμε ότι για ένα ακόμη συμβούλιο δέχθηκε πυρά για τις απευθείας αναθέσεις σε θέματα κοπής χόρτων. Στην απάντησή του ο κ. Παπαδόπουλος παρέθεσε στοιχεία που έδειχναν δήμους που προχώρησαν σε διαγωνισμούς και πλήρωσαν διπλάσια και τριπλάσια χρήματα από τον δήμο Βέροιας. Με λίγα λόγια είπε ότι την επόμενη φορά που θα τον κατηγορήσουν για τις απευθείας αναθέσεις να αποδείξουν ότι με την τακτική αυτή ο δήμος πληρώνει περισσότερα από αυτά που πληρώνουν άλλοι που καταφεύγουν σε διαγωνισμούς.

Πάντως με αφορμή τις αντιμισθίες, πέταξε μια σπόντα και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου. “Κάποιοι δήλωναν ότι χαρίζουν τα χρήματα και τώρα τα ζητάνε και με τους τόκους”. Για όσους δεν κατάλαβαν, μιλούσε για τους αντιδημάρχους της πρώτης διετίας της Χαρούλας Ουσουτζόγλου. Με σημαία τις αμισθί αντιδημαρχίες έριξαν το 2006 τον Σκουμπόπουλο, όσο ο νόμος δεν επέτρεπε να πληρώνονται (ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και δεν μπορούσαν να πάρουν χρήματα από την αντιδημαρχία) δήλωναν ότι χαρίζουν στο δήμο τα χρήματα και όταν άλλαξε ο νόμος και τους επέτρεψε να τα πάρουν και αναδρομικά, τα διεκδίκησαν δικαστικά, τα δικαιώθηκαν και σήμερα τα απαιτούν και με τόκο από τον δήμο.

Κριτική στον δήμαρχο για την επιλογή του να κρατήσει άλλη μια χρονιά το ίδιο σχήμα άσκησε ο Παύλος Παυλίδης. “Δεν εμπιστεύεται πρόσωπα που τον τίμησαν με την παρουσία τους στο ψηφοδέλτιο” είπε ο κ. Παυλίδης και τόνισε ότι για τον δήμαρχο λίγοι είναι οι ικανοί συνεργάτες του. “Αν τους άλλαζα θα λέγατε ότι απέτυχαν. Δεν τους άλλαξα και λέτε ότι δεν εμπιστεύομαι άλλους. Σε κάθε περίπτωση κάτι θα λέγατε” απάντησε ο Βοργιαζίδης.

Ο ποδηλατόδρομος και το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής είχαν την τιμητική τους. Ο Παύλος Παυλίδης επέκρινε την δημοτική αρχή που δημιούργησε υπηρεσίας κοινόχρηστων ποδηλάτων αλλά δεν φρόντισε πρώτα να δημιουργήσει ποδηλατόδρομο. Ο Αλέκος Τσαχουρίδης παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο εγχείρημα, διότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές χάραξης και απέρριψε ως περιοχή με πολλούς κινδύνους για τους ποδηλάτες το τμήμα προς την Άμμο, εκεί που λειτουργούσαν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Αναφορικά με το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχει στο τραπέζι μια πρόταση για δημιουργία τέτοιου χώρου στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυνομίας και εξετάζεται. 

Το θέμα της λυματολάσπης του βιολογικού και το αν ο τρόπος διαχείρισης του αναδόχου την εξαφανίζει στο 100% έπεσε ξανά στο τραπέζι από τον Γιώργο Γουλτίδη ο οποίος είπε ότι σε απάντηση ερωτήματός του δεν υπάρχει σαφή απάντηση.

Τουαλέτες στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής ζήτησε ο σύμβουλος της ΛΑΣ Γιάννης Τσαναξίδης. Σε απάντησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης σχολίασε ότι υπάρχει ένα γραφειοκρατικό ζήτημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και μόλις ξεπεραστεί, θα κατασκευαστεί η τουαλέτα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69