Koronas ban

vorgia ban2023

kalas2023

tsakiridis ban july21

ena animation

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

protonio ban egraf

ΚΟΥΚΟΥΤΕΓΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 didactica

access ban20

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στην Βέροια - Που βρίσκεται το έργο, πότε θα ολοκληρωθεί (βίντεο)

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το έργο «Αντικατάσταση Αμιαντοσωλήνων Εσωτερικού Δικτύου ύδρευσης πόλης Βέροιας». Αυτό τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος και στελέχη της ΔΕΥΑ Βέροιας. Τόνισαν ότι αναμένουν την ολοκλήρωση του έργου τον Μάιο του 2022 ενώ πρόσθεσαν ότι μέσα στον Οκτώβριο θα ασφαλτοστρωθούν πολλοί από τους δρόμους. Στην συνέντευξη τύπου, εκτός από τον πρόεδρο Στέργιο Διαμάντη, συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΒ Δημήτρης Δάσκαλος και ο διευθυντής Θωμάς Αχτσής.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την συνέντευξη τύπου

Στην εισήγησή του ο κ. Δάσκαλος είπε ότι τις επόμενες ημέρες, θα γίνουν συνδέσεις σε 110 σημεία του νέου δικτύου με το υφιστάμενο και αμέσως μετά θα ακυρωθούν οι κεντρικοί αγωγοί. Στην συνέχεια θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των τομών στους δρόμους του κέντρου (5χλμ). Οι εργασίες στο κέντρο της πόλης αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Οκτώβρη. Ο κ. Δάσκαλος είπε ότι δεν γίνεται ασφαλτόστρωση τώρα επειδή θα πρέπει να γίνουν πρώτα οι συνδέσεις του νέου δικτύου.

Μετά θα συνεχιστούν οι εργασίες σε άλλες περιοχές της πόλης που υπάρχουν αμιαντοσωλήνες (αναλυτικά οι περιοχές παρακάτω). 

Το αντικείμενο του έργου

Το αντικείμενο του έργου αφορά:

 • την αντικατάσταση των υφιστάμενων κεντρικών αγωγών από αμιαντοσωλήνες του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Βέροιας, με αγωγούς από HDPE. Οι αγωγοί που θα αντικατασταθούν βρίσκονται επί των οδών Ανοίξεως, Ανθέων, Ανεμώνης, Γράμμου, Καπ. Ευκλείδη, Φ. Εταιρείας, Εμ. Ζάχου, Ήρας, Καρατάσου, Κονίτσης, Κρήτης, Μακεδονομάχων, Μαλακούση, Π. Μελά, Μοράβα, Μπιζανϊου, Ολύμπου, Εμ. Παπά, Πίνδου, Ρόδων, Σκρα, Τρεμπεσίνας,
 • θεσσαλονίκης, Παυσανίου, Ευριπίδη, Αριστομένη, Αρχιμήδη, Διογένους, Ζήνωνος, Περσεφόνης, Πλουτάρχου, Σαπφούς, Στρατού, Φειδίου, Καραϊσκάκη, Ηρακλέους, Μακαρίου και Αυξεντίου, στην εντός σχεδίου περιοχή πόλης Βέροιας.
 • την ένωση του υφιστάμενου δικτύου που αποτελείται από αγωγούς από PVC με το νέο δίκτυο που θα κατασκευαστεί.
 • την τοποθέτηση των συσκευών δικτύου και την κατασκευή όλων των έργων που συμπεριλαμβάνονται στο μήκος των προς αντικατάσταση αγωγών (δικλείδες, φρεάτια δικλείδων, κλπ).

Μετά την ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία του έργου τα δίκτυα αμιάντου στην πόλη της Βέροιας θα είναι παρελθόν. Θα έχουν αντικατασταθεί - απενεργοποιηθεί τα δίκτυα αμιάντου κατά 99,9 % στο σύνολο τους.

Η πορεία του έργου

 • Με την υπ' αριθμ. 224/2018 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Β. εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου του θέματος,
 • Με την με αρ. πρωτ. 2415/22.03.2018 απόφαση της Ε.Γ.Δ.Τ. ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ, εντάχθηκε η πράξη με κωδικό ΟΠΣ 5001661 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»,
 • Με τη με αρ. πρωτ. 7167/20.09.2018 διατυπώθηκε θετική γνώμη των τευχών δημοπράτησης του υποέργου «Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων εσωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Βέροιας» της πράξης MIS 5001661 από την ΕΥΔ του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014- 2020»,
 • Το έργο δημοπρατήθηκε την 13/12/2018,
 • Με την με αρ. 69/2019 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Β. αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου η εταιρεία «Μ. Βασιλείου και ΣΙΑ Ε.Τ.Ε.», με ποσοστό μέσης έκπτωσης πενήντα επτά τοις εκατό (57%) και
 • Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε την 22/05/2019,
 • Η συμβατική δαπάνη διαμορφώθηκε στο ποσό των τριακοσίων σαράντα τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (344.000,00 €) με τα απρόβλεπτα και την αναθεώρηση χωρίς τον Φ.Π.Α. και
 • Ο συμβατικός χρόνος περαίωσης είναι δώδεκα (12) μήνες.
 • Υπήρχε όρος στην σύμβαση ότι το έργο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται εφόσον επιλυθούν τα προβλήματα με την δαπάνη των αρχαιολογικών εκσκαφών και με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
 • Η εγκατάσταση του αναδόχου στο έργο έγινε στις 15/03/2021
 • Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η ανάδοχος εταιρία πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο τον Μάρτιο του 2022.
 • Ο ανάδοχος ζητήσε τρίμηνη παράταση για αρχαιολογικούς λόγους και για την περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων κατά την οποία έγινε διακοπή εργασιών με εντολή της υπηρεσίας.
 • Έτσι το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου έχει μετατεθεί για τον Ιούνιο του 2022.

Τεχνικά στοιχεία του έργου

Η σύμβαση του έργου προβλέπει την κατασκευή δικτύων περίπου 8.680 m.

Όλοι οι αγωγοί που θα τοποθετηθούν είναι από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE), 16 atm, διαμέτρου Φ63 μήκους 450 μ., διαμέτρου Φ110 μήκους 4.750 μ., διαμέτρου Φ140 μήκους 2.100 μ., διαμέτρου Φ160 μήκους 780 μ. και διαμέτρου Φ200 μήκους 600 μ.

Μέχρι σήμερα κατασκευάσθηκαν αγωγοί μήκους περίπου 5 χλμ στο πυκνοκατοικημένο τμήμα της πόλης, με τις όποιες δυσκολίες του.

Ειδικότερα κατασκευάσθηκαν αγωγοί διατομής : -.Φ63 μήκους 140 μέτρων -.φ110 μήκους 2400 μέτρα -.φ140 μήκους 1812 μέτρα -.φ160 μήκους 164 μέτρα -.φ200 μήκους 342 μέτρα

Ουσιαστικά σε ποσοστό βρισκόμαστε πάνω από το 50% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

Το έργο προβλέπεται να κατασκευασθεί σε φάσεις ως εξής:

Στάδιο 1. Κατασκευάζονται τα δίκτυα και τοποθετούνται τα ειδικά τεμάχια -εξαρτήματα

Στάδιο 2. Υδροδοτείται το νέο δίκτυο και δοκιμάζεται Στάδιο 3. Γίνονται οι συνδέσεις των κεντρικών αγωγών του νέου δικτύου με το υφιστάμενο δευτερεύον δίκτυο διανομής νερού το οποίο βρίσκεται στα πεζοδρόμια των οικοδομικών τετραγώνων

Στάδιο 4. Γίνονται συνδέσεις του νέου δικτύου και ταυτόχρονα ακυρώσεις του παλαιού δικτύου αμιαντοσωλήνων

Στάδιο 5. Γίνονται οι αποκαταστάσεις των οδοστρωμάτων με ασφαλτοτάπητα.

Αυτή την περίοδο ο ανάδοχος βρίσκεται μεταξύ των σταδίων 2 και 3.

Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Γεωργοί, Αιτήσεις Gov/ΕΣΠΑ, Πληρωμές Λογαριασμών & άλλες υπηρεσίες

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/90511-smarteching-butcher-voucher

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

kyriazis

methodos orizontio

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69