tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι ζήτησαν από τους αντιδημάρχους Βέροιας μαθητές δυο γυμνασίων

Ιδέες και προτάσεις στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τζήμα Συρμούλα και στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Τσαχουρίδη Αλέξανδρο,  έδωσαν 30 μαθητές στην διάρκεια της βιντεοδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Απριλίου στις 9.30 το πρωί. 

Η δράση ένωσε δύο Γυμνάσια. Το 2ο Γυμνάσιο (Γ1) με το 6ο Γυμνάσιο της Βέροιας (Γ τάξη).  Οι μαθητές ονόμασαν τη διασχολική ομάδα τους “62 Bikes Veroia”. Συναντήθηκαν σε τηλεδιασκέψεις και κατέστρωσαν τα σχέδιά τους! Το σύνθημά τους ήταν: «Αγαπάμε την πόλη μας και το ποδήλατο!».

Ζήτησαν από τους δύο Αντιδημάρχους να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι στη Βέροια, όπου αυτό είναι δυνατό, να επεκταθεί ο θεσμός των «κοινόχρηστων ποδηλάτων» και να είναι δωρεάν για τους μαθητές, να λειτουργήσει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Εργοχώρι, να δημιουργηθούν δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών με θέμα το ποδήλατο.

Το κλίμα ήταν πολύ θετικό και οι δύο Αντιδήμαρχοι βρήκαν αρκετές από τις ιδέες των παιδιών υλοποιήσιμες.  Η δράση αυτή δημιουργήθηκε στα  πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών “A Green way to school” και του μαθήματος της Αγωγής του Πολίτη “Ενεργός Πολίτης”.

Τη δράση οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί: Μπιζέτας Στέφανος υποδιευθυντής,  Μαντζουλά Γεωργία,  Πιτσιλού Χρυσούλα και Κυριακίδου Άννα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69