tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Δημήτρης Πυρινός στο "Εξ αποστάσεως" - Τι λέει για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και για τον δήμο Βέροιας

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Δημήτρης Πυρινός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του «Πληροφοριοδότη», «Εξ αποστάσεως». Ο κ. Πυρινός μίλησε για τις συνθήκες μάθησης στα Δημοτικά Σχολεία μέσα στην πανδημία και σχολίασε θέματα που αφορούν τον δήμο Βέροιας.

Για τα σχολεία, είπε ότι η αντιμετώπιση του κορονοϊού δημιούργησε δυσκολίες ενώ για την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες σημείωσε ότι τα παιδιά επιθυμούσαν να γυρίσουν στο σχολείο. Για τα κρούσματα στα σχολεία, είπε ότι πριν το κλείσιμο των σχολείων ήταν λίγα ενώ είναι τα ίδια σε μικρότερο χρονικό διάστημα και έχουν έρθει από έξω. Το καλό είπε ο κ. Πυρινός ήταν ότι δεν είχαμε φαινόμενα συρροών κρουσμάτων.

Για την τηλεκπαίδευση, ο κ. Πυρινός είπε ότι συμμετείχε το 90% των μαθητών και ότι το υπόλοιπο 10% ήταν ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως οι Ρομά. Είπε ακόμη ότι έγιναν προσπάθειες και ξεπεράστηκαν ζητήματα όπως η έλλειψη εξοπλισμού στους μαθητές για το εξ αποστάσεως μάθημα.

Αναφορικά με τα του δήμου Βέροιας, ο κ. Πυρινός δήλωσε ικανοποιημένος από την συνεργασία που έχουν οι παρατάξεις που διοικούν τον δήμο και πρόσθεσε ότι μπορεί να συνεχιστεί έτσι μέχρι το τέλος της αυτοδιοικητικής περιόδου. Τόνισε ότι η συνεργασία ήταν η μόνη επιλογή για να προχωρήσουν τα θέματα του δήμου και ήδη «ξεκλείδωσαν» έργα που προγραμματίστηκαν σε προγενέστερο χρόνο. Απαντώντας στο τι θέλει να αλλάξει στην πόλη της Βέροιας, είπε ότι θα ήθελε να δει μικρές παρεμβάσεις που θα την κάνουν πιο όμορφη και πιο ελκυστική στους πολίτες και τους επισκέπτες. Επίσης υποστήριξε ότι η πόλη πρέπει να γίνει ακόμη πιο φιλική στους πεζούς με πιο άνετα και πιο «πράσινα» πεζοδρόμια. Σύμφωνα με τον κ. Πυρινό, χρειάζονται επίσης νέα σύγχρονα σχολεία ενώ πρόσθεσε ότι επιθυμεί να γίνουν παρεμβάσεις στα περιαστικά άλση για να μπορούν να τα απολαύσουν οι δημότες. Για το πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο, ο κ. Πυρινός τόνισε ότι η αποκέντρωση υπηρεσιών θα δώσει ανάσες.

Για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που έρχονται, τόνισε ότι η κατάργηση της απλής αναλογικής θα δώσει λύση σε ζητήματα ακυβερνησίας που δημιουργήθηκαν σε δήμους και πρόσθεσε ότι συνεργασίες παρατάξεων μπορούν να αναπτυχθούν και με την ενισχυμένη αναλογική. Σε ερώτηση αν η μείωση των δημοτικών συμβούλων κάνει πιο ευέλικτο το Δημοτικό Συμβούλιο, απάντησε αρνητικά τονίζοντας ότι υπάρχει πολύ δουλειά στους δήμους και χρειάζονται οι δημοτικοί σύμβουλοι.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69