tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τσιούντας: "Η κ. Μπατσαρά ξαναχτύπησε"

Απάντηση σε σημεία της συνέντευξης της αντιδημάρχου Βέροιας Γεωργίας Μπατσαράς στην εκπομπή "Εξ αποστάσεως" δίνει με επιστολή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τσιούντας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Την 21η Δεκεμβρίου 2020 όπως έκανε την 2-9-2020 έδωσε νέα συνέντευξη στην εκπομπή του κ. Χατζηκυριακίδη «εξ’ αποστάσεως». Δεν σεβάστηκε ούτε τις Άγιες μέρες, ούτε τίποτα. Ήθελε να μου κάνει δώρο στη γιορτή μου ανταποδίδοντας την τιμή που της έκανα μπαίνοντας στο ψηφοδέλτιό της. Εκεί αναφέρθηκε επί πολλή ώρα για μένα επαναλαμβάνοντας τα απαράδεκτα, τα ανυπόστατα και τα πολλά υπονοούμενα (ο γνωστός αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού βρήκε ταίρι).

Πριν λίγο καιρό δήλωνε η κ. Μπατσαρά και μετά την ανεξαρτητοποίησή μου, αφού όλα εγώ τα προξενούσα, ότι στην παράταξη επήλθε ηρεμία. Στη συνέντευξή της όμως πάλι προκάλεσε. Φαίνεται δεν θέλει ηρεμία, έχει τρικυμία.

Φυσικά δεν θα απαντήσω, αφού απάντησα με επιστολή μου στις 10-09-2020 σε όλα αυτά. Επιπλέον στην απάντησή μου, δύο σελίδων περίπου, ανέφερα πάνω από 10 φορές ότι δεν κατανοεί. Άρα τι νόημα θα έχει η απάντησή μου; Επίσης διέγνωσα (αν και δεν είμαι γιατρός) ότι η κ. Μπατσαρά έχει χάσει την αίσθηση του χρόνου. Σε ερώτησή μου στη συνεδρίαση για τον ισολογισμό του δήμου απάντησε: «εμείς δεν είμασταν διοίκηση το 2019». Θα συμπλήρωνα ότι έχασε και την αίσθηση του τόπου γιατί δεν γνώριζε που βρισκόταν,από τη 1-09-2019, αν βρισκόταν δηλαδή στη διοίκηση του δήμου.

Δεν θα αναφέρω πολλά τέτοια περιστατικά, αλλά μόνο ένα ακόμα. Ο κ. Χατζηκυριακίδης, στη συνέντευξη την 21-12-2020 αναφέρθηκε σε θέματα της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, την οποία ανέλαβε η κ. Μπατσαρά, όπως της είπε εδώ και 3-4 μήνες. Τον διορθώνει η κ. Μπατσαρά και του λέει «2,5 μήνες ακριβώς». Εκτός από την αίσθηση του τόπου και του χρόνου που έχασε, ξέχασε και την πρώτη αριθμητική πράξη που μαθαίνουμε στο δημοτικό, την πρόσθεση, παρότι μαθηματικός.

Πιστεύει κανείς συνδημότης, ότι πρέπει να απαντήσω;

Αν απαντήσω, πιστεύει κανείς ότι θα κατανοήσει;

Δεν θα απαντήσω, αλλά αφού πέρασαν οι Άγιες μέρες, δράτομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω κάποια πράγματα στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Μπατσαρά. Οι οποίοι δεν κατέχουν σημαντικές θέσεις στο δήμο Βέροιας μόνο, αλλά και εξέχουσες θέσεις στην κοινωνία της Βέροιας. Η άποψή τους θεωρώ ότι είναι βαρύνουσα, όμως πρέπει να εκφράζεται.

  • Τους ρωτώ εάν από την 1-09-2019 μέχρι την 4-09-2020 άκουσαν μια λέξη δική μου σε τηλεοπτικό κανάλι, σε ραδιοφωνικό σταθμό, εάν διάβασαν κάτι σε εφημερίδες ή σε καμια ιστοσελίδα, ενώ είχαν συμβεί πολλά και σοβαρά στην παράταξη;
  • Να τους ρωτήσω τι αισθάνθηκαν όταν η κ. Μπατσαρά δεν μας κάλεσε και πήγε μόνη της στη συνάντηση για τη συνεργασίας μας με τον κ. Βοριαζίδη ενώ είχαμε συμφωνήσει διαφορετικά. Τι αισθάνθηκαν όταν μας έφερε υπάλληλος του δήμου έτοιμο πρακτικό συνεδρίασης της δημοτικής μας ομάδας με την πρόταση για αντιδημάρχους γραμμένη την 1-9-2019, ενώ εμείς δεν είχαμε ακόμα αποφασίσει; Τι αισθάνθηκαν την 30-08-2020 με το περίφημο εκείνο «αποφάσισα» και πολλά άλλα; Εγώ δεν αισθάνθηκα ότι δεν μας υπολογίζει, ούτε ότι μας υποτιμά, ούτε ότι μας μηδενίζει. Αισθάνθηκα τον απόλυτο εξευτελισμό και για μένα και για τον θεσμό της δημοκρατίας.

Παρ’ όλα αυτά τη στηρίξαμε 1 χρόνο. Σήμερα εξακολουθείτε εσείς οι συνάδελφοι να την υποστηρίζετε. Δικαίωμά σας. Η ιστορία όμως για τον καθένα γράφεται.

Εγώ θα σας συμβούλευα ως μεγαλύτερος, ότι πρέπει να σταματήσετε να την υποστηρίζετε. Η κ. Μπατσαρά ασυγκράτητη, παρασύρει τα στηρίγματά σας και εσάς μαζί.

  • Πως αισθανθήκατε όταν ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο πρόσφατα ότι η συνεργασία με την παράταξη Βοργαζίδη θα συνεχιστεί και η γραμμή θα τραβηχθεί 31-12-2023;

Επειδή ήμουν μέλος της ομάδας (όταν κάποιος αποχωρεί πάντα ενδιαφέρεται για την παλιά του ομάδα), ενδιαφέρθηκα να μάθω εάν η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά πλειοψηφία ή ομόφωνα. Δεν ήξερε κανείς. Αυτό που έμαθα ήταν ότι η ομάδα Μπατσαρά, δεν συνήλθε, δεν συνεδρίασε, δεν αποφάσισε, για το συγκεκριμένο σοβαρότατο θέμα. Αποφάσισε και το ανακοίνωσε η κ. Μπατσαρά στο δημοτικό συμβούλιο.

  • Εάν παρέμενε ο κ. Κελεσίδης αντιδήμαρχος για ένα χρόνο ακόμη, όπως πρότεινα, η ομάδα θα είχε πρόβλημα;
  • Η τελευταία ερώτησή μου είναι η εξής: Εάν ανά την Ελλάδα ή ευρύτερα υπάρχει παρόμοια περίπτωση; Μέλος της ομάδας να κατηγορεί την αρχηγό και να λέει στο δημοτικό συμβούλιο, ότι στην παράταξη επικρατεί καθεστώς μοναρχίας, να λέει ότι δεν αναγνωρίζω την κ. Μπατσαρά ως αρχηγό και η ίδια να λέει στις 21-12-2020 ότι ο κ. Κελεσίδης παραμένει στην ομάδα.

Κύριοι συνάδελφοι δεν βοηθάτε πλέον υποστηρίζοντας την κ. Μπατσαρά. Η Γεωργία έχει ανάγκη προστασίας. Θα της προσφέρετε υπηρεσία εάν την πείσετε να απαλλαγεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Εάν δεν την πείσετε απαλλαγείτε εσείς από αυτήν. Θα γλιτώσετε από μεγαλύτερο διασυρμό και κατρακύλα, η οποία ξεκίνησε την 2-09-2020 με την συνέντευξή της.

Η κ. Μπατσαρά είναι υποδιοικήτρια του δήμου. Δεν πιστεύω ότι η διοίκηση του δήμου συμμερίζεται τα λεγόμενά της και τη συμπεριφορά της. Δεν πιστεύω να γίνει δεκτή εισήγησή της κάποια στιγμή να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο, όπως η δημοτική παράταξη ‘’Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη’’. Δηλαδή υπό καθεστώς μοναρχίας, επειδή είναι ευέλικτο και παίρνονται εύκολα και γρήγορα αποφάσεις. Ίσως κάτι πρέπει να κάνει και η διοίκηση.

Εάν η παρέμβαση της διοίκησης, εφόσον γίνει, δεν έχει αποτέλεσμα, εάν η παρέμβαση των μελών της ομάδας Μπατσαρά γίνει και δεν έχει αποτέλεσμα, τότε έχω υποχρέωση και εγώ ως παλιός φίλος και συναγωνιστής της Γεωργίας και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στην τοπική αυτοδιοίκηση, να κάνω μια προσπάθεια για να την προστατέψω.

Υ.Γ. Ανέφερα λίγα από τα πολλά ευτράπελα που συνέβησαν από 1-09-2019 έως και σήμερα. Υπάρχουν τόσα πολλά που αν συγκεντρωθούν, ολοκληρώνεται ένα θεατρικό έργο-κωμωδία. Πέρασε δε από το μυαλό μου να το γράψω και να το παραδώσω να παιχτεί στο ΔΗΠΕΘΕ. Θα σπάσει τα ταμεία. Εάν βέβαια αποφασίσει η πρόεδρός του να παιχτεί".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69