tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Γεωργία Μπατσαρά στο "Εξ αποστάσεως" - Τι είπε για συνεργασία με τον δήμαρχο, για την κριτική Παυλίδη και για την εσωτερική κρίση

Η αντιδήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη" Γεωργία Μπατσαρά ήταν καλεσμένη στην εκπομπή "Εξ αποστάσεως" του Πληροφοριοδότη. Στην συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για την κριτική που δέχεται από παρατάξεις της μειοψηφίας, για την εσωτερική κρίση του Σεπτεμβρίου και την αποχώρηση Τσιούντα, για την συνεργασία με τον δήμαρχο Κώστας Βοργιαζίδη, για το ΔΗΠΕΘΕ αλλά και την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.

Για την απόφασή της να διεκδικήσει τον δήμο Βέροιας, απάντησε ότι ήταν δύσκολο εγχείρημα που φάνηκε στην πορεία του προεκλογικού αγώνα. Χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ τιμητική και πρόσθεσε ότι δεν θα μπορούσε να αρνηθεί να βγάλει την παράταξη από την δύσκολη θέση, αναφορικά με την επιλογή υποψηφίου δημάρχου.

Για το αν υπήρχε συμφωνία με τον Κώστα Βοργιαζίδη πριν τις εκλογές, απάντησε ότι αν ίσχυε αυτό δεν θα ήταν υποψήφια δήμαρχος αλλά θα έμπαινε στο ψηφοδέλτιο του. Για το ότι ήταν πολύ ευγενική με τον δήμαρχο προεκλογικά, απάντησε ότι με ευγένεια αντιμετώπισε όλους τους υποψήφιους δημάρχους. Η κ. Μπατσαρά τόνισε ότι δέχθηκε πολύ λάσπη από τις παρατάξεις Παυλίδη και Παπαγιάννη προεκλογικά ενώ ακόμη και τώρα, συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις από την παράταξη Παυλίδη. "Ρωτήστε τον ίδιο γιατί επιτίθεται συνέχεια στην Μπατσαρά. Αν έχει το θάρρος ας το πει" απάντησε.

Για την εσωτερική κρίση που βίωσε τον Σεπτέμβρη η παράταξή της, σχολίασε ότι μετά τον Σεπτέμβρη ξεκαθάρισαν τα πράγματα. Ο Κελεσίδης αν και πήγε καλά ως αντιδήμαρχος, αλλάχτηκε λόγω εσωρερικού ζητήματος κι όχι λόγω της απόδοσής του ως αντιδήμαρχος. "Το πρόβλημα που ταλάνιζε την παράταξη ξεκινούσε από τον Τσιούντα αλλά δεν θέλω να πω τι ήταν. Δεν αφορούσε τον Τσιούντα η αλλαγή του Κελεσίδη. Δεν περίμενα ότι θα φερόταν έτσι ο Κελεσίδης. Ηρέμησε η παράταξη μετά την ανεξαρτητοποίηση του Τσιούντα" είπε η κ. Μπατσαρά. Για το αν υπάρχει γκρίνια στην παράταξη, απάντησε ότι τα μέλη της έχουν αρμοδιότητες ενώ στα επόμενα δυο χρόνια θα υπάρξουν αλλαγές. Για τον κ. Τσιούντα είπε ότι αν έμενε στην παράταξη θα μπορούσε να μπει σε θέση διοίκησης όχι όμως να λειτουργεί ως "αντ' αυτού" (σ.σ. να είναι άλλος σε θέση διοίκησης και να λειτουργεί αντί γι αυτόν ο κ. Τσιούντας).

Για την συνεργασία της με τον δήμαρχο, υπογράμμισε ότι είναι πολύ καλή ενώ για τον κ. Βοργιαζίδη σημείωσε ότι είναι διαλλακτικός κι όχι αυταρχικός, είναι χαμηλών τόνων και βρίσκει λύσεις. Για την συνεργασία εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα πάει καλά και θα βάλει την σφραγίδα της. Πρόσθεσε ακόμη ότι αν δεν υπήρχε η πανδημία, θα είχε αρχίσει να φαίνεται το έργο.

Για το ΔΗΠΕΘΕ, η κ. Μπατσαρά τόνισε ότι είναι πρόβλημα που δεν έχει δικό του χώρο. Έχει γίνει κουβέντα για την Στέγη αλλά και για το Θεατράκι της Ραχίας αλλά σύμφωνα με την κ. Μπατσαρά, η καλύτερη λύση θα ήταν αν ο δήμος εξασφάλιζε το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο, αυτό να διαμορφωθεί και να παραχωρηθεί στο ΔΗΠΕΘΕ. Στους χώρους του θα μπορούσαν να εκτεθούν τα κοστούμια του, να φυλαχτούν τα σκηνικά, να δημιουργηθεί μια βιβλιοθήκη και να διαμορφωθεί και ένα art caffee. Για την συγχώνευση ΚΕΠΑ - ΔΗΠΕΘΕ, εξέφρασε την αντίθεσή της λέγοντας ότι το θέατρο είναι κάτι διαφορετικό και θα πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία του. Γνωστοποίηση ότι η τελευταία του παραγωγή (Τρωάδες) έκαναν αίσθηση και μπορεί να παιχθεί και στην Επίδαυρο. "Πρέπει να μείνει ανεξάρτητο και να του δοθεί χώρος να εκφραστεί" τόνισε.

Για την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τόνισε ότι στην πόλη υπάρχει φτώχεια και ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Οι αιτήσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο δεν αυξήθηκαν ωστόσο από τα γραφεία περνάει κόσμος, που δεν είναι ενταγμένος στις καταστάσεις και ζητάει βοήθεια. Τέλος, είπε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους Βεροιώτες που ενισχύουν με δωρεές τροφίμων το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Δείτε την συνέντευξη

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69