tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σύσκεψη στην Βέροια με σκοπό την υποστήριξη των τοπικών Αρχών για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού

Σύσκεψη με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των οργάνων ελέγχου για την καταπολέμηση της διασποράς του covid-19 στην Π.Ε. Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020, στο Δημαρχείο Βέροιας, με πρωτοβουλία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας.

Στη σύσκεψη προέδρευσαν ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ο Επιθεωρητής - Ελεγκτής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και  Προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Κελεσίδης και ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ενώ συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Διονύσης Κούγκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Γιώργος Μπίκας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας, Ευστάθιος Κελεσίδης, η Ειδική Σύμβουλος της Π.Ε. Ημαθίας, Νίκη Καρατζιούλα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ημαθίας, Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Ε. Ημαθίας, Γεώργιος Μιχαλιάς, και η Προϊσταμένη του ΤΕΑΥΕ, Ζουμπουλιάνα Ζαχαριάδου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είναι η επισκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης της διασποράς της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπισή της, προτάσεις για τον καθορισμό της μεθοδολογίας για τη διεξαγωγή ελέγχων γύρω από την ορθή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό του υφιστάμενου κύματος διασποράς ώστε να προκύψουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε άμεσο χρονικό διάστημα, καθώς επίσης και προτάσεις για την ανάδειξη αποτελεσματικών τρόπων συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και των τοπικών φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη στην πανεθνική προσπάθεια ελέγχου της διασποράς του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να καταρτιστεί ένα τοπικό εκτελεστικό σχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει στοχευμένους ελέγχους από μεικτά κλιμάκια σε εστίες υψηλής επικινδυνότητας για πιθανή μετάδοση του κορονοϊού όπως προνοιακές δομές, χώροι εργασίας, βιομηχανικές μονάδες, λαϊκές αγορές κτλ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή τήρηση των αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, με στόχο να αποφευχθεί περεταίρω επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή. Τέλος, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση των τοπικών φορέων προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων που διεξάγονται ώστε να υπάρχει συντονισμένη δράση, σε πραγματικό χρόνο, στο κοινό μέτωπο για τον περιορισμό της πανδημίας.

Τέλος, συζητήθηκε επίσης η σύσταση μονάδων εσωτερικού ελέγχου σε κάθε δήμο και η αναγκαιότητά τους.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69