tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βέροια: Με Μαρέβα Μητσοτάκη η τιμή στον Μίκη με έργα του Βαρλάμη

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, αναμένεται την Κυριακή στην Βέροια για το εκδήλωση «Τέχνη και Αγορά: Βέροια, Όμορφη Πόλη». Στην Βέροια θα είναι και ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, ο κ. Καράογλου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) έθεσε υπό την αιγίδα του και υποστηρίζει δυναμικά την πρωτοβουλία του εμπορικού κόσμου της Ημαθίας να τιμήσει τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με το έργο του Βεροιώτη διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα και ζωγράφου Μάκη Βαρλάμη.

Πρόκειται για την δράση με τίτλο «Τέχνη και Αγορά: Βέροια, Όμορφη Πόλη» ανέλαβε ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας και το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα θετικό κι αισιόδοξο κλίμα στην πόλη, με σκοπό να τονωθεί η τοπική αγορά.

Από την 1η Νοεμβρίου 2020 και για διάστημα ενός μήνα περισσότεροι από 200 καταστηματάρχες της Βέροιας θα φιλοξενήσουν στις βιτρίνες τους τουλάχιστον 250 έργα της συλλογής του Μάκη Βαρλάμη για τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ σε επιλεγμένα δημόσια σημεία θα προβάλλονται η οπτική απεικόνιση που δημιούργησε ο Βαρλάμης για την συμφωνία του Θεοδωράκη "Κατά Σαδουκκαίων" και η ταινία που δημιούργησε ο παραγωγός Γιώργος Σγουράκης.

Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης η οποία θα καλύψει έκταση 10 στρεμμάτων,  στο εμπορικό κέντρο της Βέροιας θα εξελίσσονται δρώμενα όπου θα κυριαρχεί η κλασσική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Περπατώντας στην αγορά της Βέροιας, οι περαστικοί μπορούν να θαυμάσουν πίνακες ζωγραφικής που φιλοτέχνησε ο Βαρλάμης και αναφέρονται στη ζωή και το έργο του Θεοδωράκη, κείμενα του Θεοδωράκη και του Βαρλάμη που αναφέρονται στην τέχνη και τη σχέση τους, καθώς επίσης και μεγάλα γλυπτά και σχέδια (πολύχρωμοι πύργοι, ξύλινο άλογο κτλ).

Η δράση, υποστηρίζεται επίσης από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας και το Υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας-Θράκης και βασίζεται στην αρχική σύλληψη του μεγάλου Βεροιώτη εικαστικού Μάκη Βαρλάμη, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή το Δεκέμβριο του 2016, είχε την ιδέα να παρουσιάσει το πρωτότυπο έργο του για το Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων της Βέροιας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69