tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε την δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Αγία Βαρβάρα

Συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Κεντρικής Μακεδονίας, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος, Λεωνίδα Στολτίδη, πραγματοποίησε συνάντηση το Μεσημέρι της Πέμπτης με τη διοίκηση της δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Βέροιας.

Στο κλιμάκιο, που επισκέφθηκε τη δομή στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας, συμμετείχαν και οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Τσεχελίδης (περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας) και ο Γιώργος Μελιόπουλος, (δημοτικός σύμβουλος Βέροιας).

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τη διοίκηση της δομής για την κατάσταση διαβίωσης των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών, τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς πρόκειται για δομή που φιλοξενεί κυρίως οικογένειες που περιλαμβάνουν άτομα από ευπαθείς ομάδες, ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με τους εργαζόμενους που απασχολούνται εκεί. Τα μέλη του κλιμακίου κατέγραψαν τις άμεσες ανάγκες που αφορούν τις καθημερινές ανάγκες, με σκοπό την οργάνωση της έκφρασης αλληλεγγύης από το λαό της περιοχής, όπως ακριβώς συνέβη, με μεγάλη ανταπόκριση και τον προηγούμενο Νοέμβρη, μετά από αντίστοιχη επίσκεψη στη συγκεκριμένη δομή.

Το κύριο ζήτημα που διαπιστώθηκε από την επίσκεψη στη δομή που διαβιώνουν περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και πάνω από 200 παιδιά, είναι η πλέον θεμελιωμένη και ιδιαίτερα κρίσιμη, μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Εδώ και έναν μήνα, οι οικογένειες των κατατρεγμένων που φιλοξενούνται στην Αγία Βαρβάρα, στερούνται το μέχρι πρότινος μοναδικό γιατρό που ήταν διαθέσιμος. Η διαθεσιμότητα των φαρμάκων στηρίζεται στην αλληλεγγύη που εκφράζουν μαζικοί φορείς, σωματεία και άλλες οργανώσεις, ενώ οι πρόσφυγες και μετανάστες αντιμετωπίζουν από κοινού το εκρηκτικό πρόβλημα της χρόνιας έλλειψης δερματολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, με αποτέλεσμα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δερματικές παθήσεις να μένουν κυριολεκτικά «στον αέρα». Κατά κανόνα, εδώ και μήνες οι ασθενείς που έχουν ανάγκη από δερματολόγο παραπέμπονται στα Γιαννιτσά, πράγμα που όπως είναι φυσικό είναι σχεδόν αδύνατο για τους πρόσφυγες.

Μιλώντας στους εργαζόμενους της δομής, ο Λεωνίδας Στολτίδης τόνισε μεταξύ άλλων πως «το ΚΚΕ, μέσα από την κοινοβουλευτική του δράση αλλά και τη δράση του στο εργατικό - λαϊκό κίνημα τη μάχη σε δύο μέτωπα, αυτό της πάλης ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ ενάντια στους κατατρεγμένους, που έχει διαμορφώσει με βάση και την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας -που εφαρμόζουν κατά γράμμα οι ελληνικές κυβερνήσεις- την Ελλάδα σε φίλτρο και πλέον φυλακή για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν σε συνθήκες αθλιότητας, αλλά σε αυτό που έχει να κάνει με το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο Προσφυγικό».

«Είμαστε το τελευταίο σκαλοπάτι της ζωής» είπε χαρακτηριστικά εργαζόμενος της δομής κατά τη συζήτηση με το κλιμάκιο του Κόμματος, περιγράφοντας το πως η κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει την ίδια πολιτική εργασιακής ομηρίας των διμήνων και των τετραμήνων ανανεώσεων των συμβάσεων εργασίας, έχει εναποθέσει στις πλάτες τους τη διαχείριση της κατάστασης και μάλιστα χωρίς να ληφθεί κανένα μέτρο για την πανδημία, όπως η διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους φιλοξενούμενους της δομής.

Ο Λ. Στολτίδης τόνισε πως το ΚΚΕ στέκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα, και τους κάλεσε να οργανώσουν τον αγώνα τους, βάζοντας στην άκρη τους όποιους διαχωρισμούς μεταξύ τους και διεκδικώντας ενιαία όλα αυτά που όπως είπε, θα μπορούσαν να είχαν λυθεί με την επαρκή κρατική χρηματοδότηση, αλλά δεν αποτελούν προτεραιότητα της πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69