tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ποιες είναι οι πρώτες παρεμβάσεις του νέου αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Καλλίστρατου Γρηγοριάδη

Τις πρώτες παρεμβάσεις του στον τομέα της ψηφιακής αναβάθμισης του δήμου Βέροιας παρουσίασε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο νέος αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακής Πολιτικής, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης. Αναλυτικά, παρουσίασε τα εξής:

Αναβάθμιση δωρεάν ασύρματου ίντερνετ

Μια από τις πρώτες παρεμβάσεις του δήμου είναι η αναβάθμιση του δωρεάν wi-fi. Το υπάρχον δίκτυο που ποτέ δεν κατάφερε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δημοτών, θα αναβαθμιστεί με στόχό να γίνει λειτουργικό και οφέλιμο για τους δημότες. Όπως είπε στην συνεδρίαση ο κ. Γρηγοριάδης, εκτός από τα ήδη υπάρχοντα σημεία κάλυψης, στο δίκτυο θα προστεθούν άλλα τρία, μακριά από το κέντρο της πόλης.

Εκτός από την αναβάθμιση του wi-fi, θα γίνει επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας του δήμου για να γίνει πιο λειτουργική και εύχρηστη στους δημότες.

Ακόμη, ο κ. Γρηγοριάδης γνωστοποίησε ότι βρίσκεται στην φάση υλοποίησης ιστοσελίδας για την υιοθέτηση των αδεσπότων του δήμου Βέροιας.

Το MyΚEP live

Στο πρόγραμμα του Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής MyΚEP live θα συμμετάσχει ο δήμος Βέροιας (θα συμμετάσχουν 50 δήμοι στην πρώτη φάση). Πρόκειται για μια πλατφόρμα που θα επιτρέπει την εξ αποστάσεως επικοινωνία πολιτών με εκπροσώπους των ΚΕΠ. Έτσι πρόκειται να απλουστευτεί η διαδικασία έκδοσης μιας σειράς πιστοποιητικών όπως οικογενειακής κατάστασης, γάμου κ.α. από τα δημοτολόγια, ληξιαρχεία, αλλά και η διαδικασία για χορήγηση ειδικών επιδομάτων του ΕΟΠΠΥ για ειδικές θεραπείς, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες κ.α., ενώ αναμένεται και το μητρώο διαδικασιών όπου θα καταγραφούν και θα οριζόνται όλες οι διαδικασίες του κράτους.

Έτοιμη πρόταση για το πρόγραμμα "Αντ. Τρίτσης"

Εν των μεταξύ, ο δήμος Βέροιας έχει έτοιμη πρόταση για το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και περιμένει να εκδοθεί η πρόσκληση για να την καταθέσει. Η πρόταση περιλαμβάνει δράσεις όπως το έξυπνο παρκάρισμα, το σύστημα ενημέρωσης για κατάληψη θέσεων ΑμΕΑ, η προμήθεια νέων ηλεκτρονικών πινακίδων για τις εισόδους της πόλης, το σύστημα ελέγχου της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων κ.α.

Διαχείριση αιτημάτων

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο, στο πλάνο του νέου αντιδημάρχου είναι να προχωρήσουν δυο εφαρμογές που διαχειρίζονται αιτήματα. Η πρώτη εφαρμογή θα αφορά την διαχείριση αιτημάτων πολιτών. Κάνοντας χρήση της εφαρμογής, οι δημότες θα μπορούν να στέλνουν αιτήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους με στόχο την ταχύτερη επίλυσή τους. Η άλλη εφαρμογή θα απευθύνεται στους διευθυντές σχολείων όλων των βαθμίδων. Μέσα από την εφαρμογή θα μπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους στην τεχνική υπηρεσία του δήμου για παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα σχολεία.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69