tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι απαντά στον Χρήστο Τσιούντα η Γεωργία Μπατσαρά

Απάντηση στα όσα υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τσιούντας σε συνέντευξη τύπου, δίνει με ανακοίνωσή της η επικεφαλής του συνδυασμού "Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη" Γεωργία Μπατσαρά. Στην απάντησή της αναφέρει:

"Ο κύριος Χρήστος Τσιούντας, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη», το απόγευμα της Παρασκευής 04/9/2020,έδωσε συνέντευξη τύπου, σε γνωστά Μέσα Ενημέρωσης της Βέροιας.

Εξακολουθώ ακόμα και τώρα να μην κατανοώ το λόγο και την αναγκαιότητα αυτής της συνέντευξης.

Πρώτον διότι η μη ανανέωση της θητείας του κυρίου Κελεσίδη, πρώην Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, δε θίγει τον κύριο Τσιούντα προσωπικά και δεύτερον τα όσα επικαλείται ότι τον έθιξαν, θα μπορούσαν κάλλιστα να λυθούν είτε με συζήτηση εντός της παράταξη είτε με μία κατ΄ιδίαν συζήτηση, όπως πολλές φορές γινόταν στο παρελθόν και όπως γίνεται νομίζω σε όλες τις παρατάξεις και τα συλλογικά όργανα.

Αν και έχω  ως αρχή να μην απαντώ σε επικριτικά σχόλια και κριτικές, στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ χρέος μου να απαντήσω, ως επικεφαλής της παράταξης «Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη».

Πρώτον για να ενημερωθούν οι πολίτες και από τη δική μου πλευρά και δεύτερον επειδή τα όσα είπε διασύρουν εμένα προσωπικά και προσβάλλουν βάναυσα την παράταξή μου, από την οποία κι ο ίδιος προέρχεται και  την οποία οφείλω να προστατεύσω.

 Απαντώ λοιπόν.

Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση να φέρει κάποιος  το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου.

Είναι εκπρόσωπος των δημοτών που τον εξέλεξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου του, αποφασίζει για τα προβλήματα της πόλης, την καθημερινότητα των πολιτών και την ποιότητα της ζωής τους.

Όταν λοιπόν αποφασίζει να δώσει συνέντευξη τύπου, οφείλει να σκεφτεί πάρα πολύ καλά τι  θα πει και πως θα το πει. Ο λόγος του πρέπει να είναι λόγος σοβαρός, πολιτικός και πολύ προσεκτικός.

Δεν αφορούν τους πολίτες οι ιδιωτικές ή παραταξιακές συζητήσεις και τα «είπα- είπες».

Δε δίνει κάποιος συνέντευξη τύπου για να κάνει χιούμορ και να προκαλέσει το γέλιο ή να μεταφέρει  λόγια που λέγονται στην παράταξη, όσα τον συμφέρουν βέβαια, αποκόπτοντας λέξεις από σοβαρές συζητήσεις, με στόχο την αυτοπροβολή του μέσα από τη σπίλωση της προσωπικότητας και του ήθους της επικεφαλής της παράταξης και την προσβολή της ίδιας της παράταξής του, χωρίς να σεβαστεί τίποτα.

Δεν αφιέρωσε ούτε ένα λεπτό ο κύριος Τσιούντας, δεν είπε ούτε μία κουβέντα για το έργο που πρόσφερε ένα χρόνο ως Δημοτικός Σύμβουλος, ως πρόεδρος, αντιπρόεδρος ή μέλος των επιτροπών που συμμετέχει  χάρις στην παράταξη, έτσι για να δώσει μια σοβαρότητα στη συνέντευξή του. Ένα χρόνο δεν έκανε τίποτα άξιο λόγου; Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον πρώην Αντιδήμαρχο κύριο Κελεσίδη. Φαίνεται πως ήταν πιο σοβαρές οι καταγγελίες για τη Μπατσαρά!!! 

Ο κύριος Τσιούντας έφτασε στο σημείο να πει ότι η παράταξή μας απέτυχε παταγωδώς στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Ιουνίου 2019 και ντρέπονταν να βγει από το σπίτι του για αρκετές μέρες, επιρρίπτοντας το μέγιστο μερίδιο της ευθύνης στην επικεφαλής, η οποία κατά την άποψή του θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

Αλήθεια γιατί δεν παραιτήθηκε ο ίδιος αμέσως, μετά από τόση ντροπή;

Θυμίζω στον κύριο Τσιούντα ότι η «Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη», πέρασε στο β΄γύρο των εκλογών, με 8 συμβούλους , μεταξύ των οποίων κι αυτός, τελευταίος σε σειρά εκλογής από τους εκλεγέντες.

Στο β΄γύρο η παράταξή μας συγκέντρωσε ποσοστό 40,76%.

Θα μπορούσα να απαντήσω σε όλα όσα είπε ο κύριος Τσιούντας λέξη προς λέξη και με επιχειρήματα επικαλούμενη και τη μαρτυρία των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής μας.

Δε θα το κάνω όμως . Το θεωρώ ευτελές και δεν αρμόζει στην πολιτική μου πορεία, την ιδιότητά μου ως επικεφαλής παράταξης, την προσωπικότητα και το ήθος μου.

Θα πω μόνο τούτο.

Όλοι μας γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά το πρόβλημα το οποίο προκαλούσε έντονες συζητήσεις, ένταση και εκνευρισμό στην ομάδα καθώς και ποιος έφερε την ευθύνη γι αυτό. Ας μην το ανοίξουμε περισσότερο.

Έκρινα λοιπόν ότι όλη αυτή η γκρίνια, έπρεπε να σταματήσει και ο πλέον κατάλληλος χρόνος ήταν η λήξη της θητείας των Αντιδημάρχων.

 Άλλωστε και ο κύριος Κελεσίδης και η κυρία Τζήμα και όλα τα μέλη της ομάδος γνώριζαν πολύ καλά ότι η θητεία των Αντιδημάρχων έληγε στις 31/8/2020.Το ζήτημα αυτό επανειλημμένα το συζητήσαμε και με τους δύο Αντιδημάρχους.

Πού θα ήταν λοιπόν ο αιφνιδιασμός αν δεν ανανεώνονταν η θητεία τους ή η θητεία του ενός;

Μετά από πολύ έντονη και ώριμη σκέψη κατέληξα και ναι αποφάσισα ως επικεφαλής, να προτείνω στην ομάδα μου τη μη  ανανέωση της θητείας του κυρίου Κελεσίδη και την ανάληψη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας από μένα την ίδια, μια καθαρά πολιτική θέση, αναλαμβάνοντας πλήρως την πολιτική ευθύνη, εφόσον φυσικά θα είχα και τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας.

Τώρα αν κάποιους πολύ ευαίσθητους τους ενόχλησε η λέξη «αποφάσισα» και άρχισαν να κάνουν συνειρμούς και να με ψέγουν, τους απαντώ ότι οι αυτοδιοικητικές  παρατάξεις έχουν επικεφαλής και οι ομάδες και τα κόμματα αρχηγούς, προέδρους, γενικούς γραμματείς οι οποίοι πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν και να «σπάνε αυγά». Αν δεν είναι ικανοί να το κάνουν δεν αξίζουν ανάλογων θέσεων. Τους ερωτώ δε όταν αυτοί κατείχαν θέσεις ευθύνης δεν αποφάσιζαν; Τι ρόλο έπαιζαν; Διακοσμητικό;

Να προσθέσω επίσης πως κανένα αξίωμα δεν είναι ισόβιο. Όλοι γνωρίζουμε ότι όλα  κάποια στιγμή τελειώνουν και πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτό το τέλος με αξιοπρέπεια, παρά την ανθρώπινη πικρία μας και καλόν είναι τουλάχιστον για λόγους ευγένειας, να λέμε και ένα «ευχαριστώ» σ ’αυτούς που μας τίμησαν. Ας διαβάζουμε και λίγο Καβάφη «απολείπειν ο Θεός Αντώνιον» δε βλάπτει.

Προτού λοιπόν συνεδριάσει η ομάδα μας, κάλεσα τον κύριο Κελεσίδη να συζητήσουμε.

Δυστυχώς η συζήτηση αυτή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με ευθύνη του κυρίου Κελεσίδη λόγω της έντονα αρνητικής του στάσης και συμπεριφοράς. Βλέπετε του χρωστούσε ο Δήμος Αντιδημαρχία και τώρα η κακιά Μπατσαρά του την αφαιρούσε ενώ ήταν κτήμα του.

Προκειμένου  να προβούμε στη νόμιμη διαδικασία συνεδρίασε δύο φορές η ομάδα μας, πέρασε με πλειοψηφία η πρόταση της επικεφαλής με το ως άνω περιεχόμενο και την πρόταση του κυρίου Παλουκίδη ως Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας , ενώ ο κύριος Τσιούντας κατέβασε δική του πρόταση την οποία ψήφισε και ο κύριος Κελεσίδης.

Το τι ακολούθησε μετά τον ορισμό των Αντιδημαρχών από το Δήμαρχο είναι γνωστά.

Την Κυριακή 06/9/2020 κάλεσα προσωπικά σε συνεδρίαση όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας με μοναδικό στόχο την ενότητα και την ηρεμία, παρά τα όσα προσβλητικά προηγήθηκαν. Οι κύριοι Κελεσίδης και  Τσιούντας επέλεξαν  να μην παραστούν.

Δε γνωρίζω τις προθέσεις τους. Τις πληροφορούμε μέσα από τις συνεντεύξεις τους όπου αφήνουν να διαφανεί  ότι είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο.

Άλλωστε ο κύριος Τσιούντας και το 2013 είχε ακολουθήσει το δικό του μοναχικό δρόμο, ανεξαρτητοποιούμενος από την παράταξη του κυρίου Λάζαρου Τσαβδαρίδη επικαλούμενους λόγους προσωπικής ευαισθησίας, την οποία δε διέθετε ως βουλευτής της ΝΔ ο κύριος Τσαβδαρίδης.

Θυμίζω και στους δύο την προσωπική μου άποψη την οποία δημόσια επανειλημμένα έχω εκφράσει και είναι γνωστή στην ομάδα μας.

Όταν διαφωνείς παραιτείσαι και  φεύγεις αξιοπρεπώς χωρίς να διασύρεις πρόσωπα και προπαντός την παράταξή σου και δε γυρνάς από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο παριστάνοντας το θύμα.

Και οι δύο εξελέγησαν με την Παράταξη ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΤΣΑΡΑ

Κι αυτό οφείλουν να το τιμούν.

Υ.Γ  Επειδή ο κύριος Τσιούντας στη συνέντευξή του έθεσε κάποια ζητήματα και ρητορικά ερωτήματα σε σχέση με την τύχη των ανεξάρτητων  Δημοτικών Συμβούλων και την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ας μην ανησυχεί, τα προέβλεψε όλα ο σοφός νομοθέτης και θα τηρηθεί πιστά το γράμμα του νόμου".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69