tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι συζητήθηκε στην προ ημερήσιας συζήτηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Το πρόβλημα που προέκυψε στα Ριζώματα με τις εγγραφές ακινήτων στο Κτηματολόγιο, κυριάρχησε στην πρ ημερήσια συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Από την συνεδρίαση δεν έλλειψαν οι αναφορές στα προβλήματα που δημιουργεί ο κορονοϊός. Στην προ ημερησίας κουβέντα συζητήθηκαν τα εξής:

Στην ενημέρωσή του ο δήμαρχος Βέροιας αναφερόμενος στο θέμα του κορονοϊού, τόνισε ότι υπήρξε πολύ χαλάρωση και μπορεί να έρθουν αυστηρότερα μέτρα αν δεν επιδείξει σύνεση ο τοπικός πληθυσμός. Για το θέμα αυτό, ο Αντώνης Μαρκούλης και ο Παύλος Παυλίδης ζήτησαν ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Βέροια. «Να είμαστε υπεύθυνοι και να εμπιστευόμαστε τις υγειονομικές υπηρεσίες» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Στάθης Κελεσίδης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ενταθεί η αστυνόμευση. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων έπαιξε και το άνοιγμα του τουρισμού τόνισε ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος.

Για το θέμα που προέκυψε στα Ριζώματα, ο κ. Βοργιαζίδης υποστήριξε ότι η πρόσφατη πρόταση Παύλου Παυλίδη δεν δίνει λύση διότι το δημόσιο διεκδικεί το 24% της έκτασης κι όχι μόνο το 5%. «Μου προκαλούν αλγεινή εντύπωση η εκμετάλλευση προβλήματος των πολιτών με ψεύτικα επιχειρήματα» πρόσθεσε η Γεωργία Μπατσαρά. «Δεν είπαμε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα. Είπαμε ότι υπάρχει λύση» απάντησε ο Παύλος Παυλίδης. «Μάλλον δεν κατάλαβε ο δήμαρχος τι μοιράσαμε στους πολίτες» υποστήριξε ο κ. Γουλτίδης.

Ο Αντώνης Μαρκούλης για το θέμα των Ριζωμάτων, σημείωσε ότι δεν φάνηκε από την τοποθέτηση του κ. Βοργιαζίδη ότι υπάρχει πρόταση που να δίνει λύση και πρόσθεσε ότι απουσιάζει η πολιτική βούληση του δήμου Βέροιας να παρέμβει για να λυθεί το θέμα. «Γίνεται ένα τρισάγιο πάνω στον πεθαμένο και κανείς να μιλάει για την λύση του προβλήματος» σημείωσε. Ο Γιώργος Μελιόπουλος είπε ότι πρόκειται για αγροτικές εκτάσεις κι όχι δασικές και πρέπει να δοθεί άμεσα λύση από την κυβέρνηση.

Χρειάζεται πολιτική λύση, η οποία θα λύσει γρηγορότερα το πρόβλημα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρξει, σχολίασε ο αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης. Αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα των Ριζομάτων έκανε ο Θανάσης Δέλλας.

Ο κ. Μαρκούλης αναφέρθηκε και στο θέμα των σχολικών καθαριστριών, τονίζοντας ότι μέσα σε τρεις ημέρες καλούνται οι εργαζόμενες να καταθέσουν τα δικαιολογητικά πρόσληψης.  Για τον αριθμό των θέσεων απάντησε η αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα. Επίσης είπε ότι εκδόθηκε νέα εγκύκλιος για τον τρόπο μοριοδότησης.

Ερώτηση για τις μπάρες που τοποθετήθηκαν στους χώρους στάθμευσης δικύκλων, χαρακτηρίζοντάς τα ακαλαίσθητα κι επικίνδυνα, έκανε ο κ. Παυλίδης. «Είναι πρακτικά και οικονομικά. Εκεί που τοποθετήθηκαν υπάρχει μια τάξη» απάντησε ο κ. Τσαχουρίδης.

Κριτική στην Δημοτική Αρχή λέγοντας ότι δεν ασκεί πολιτική για να γευτούν οι πολίτες αγαθά, έκανε στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Τσανακτσίδης. «Να είμαστε ενωμένοι για να βγούμε πιο δυνατοί» σημείωσε. 

Ο κ. Τσανακτσίδης ζήτησε να στολιστούν την περίοδο των Χριστουγέννων η πόλη και τα εμπορικά σημεία για να δημιουργηθεί εορταστική ατμόσφαιρα και να δουλέψει και η αγορά.

Ο Κώστας Τροχόπουλος πρότεινε να μειωθεί το ανώτατο όριο ταχύτητας στην Γέφυρα Κούσιου, στην περιοχή του παλαιού κτηνιατρείου, στα 20 – 30 χλμ, επειδή κινούνται πολλοί πεζοί. Επίσης ρώτησε για το τελικό κόστος του έργου και ο Άρης Λαζαρίδης δεσμεύθηκε στην επόμενη συνεδρίαση να ενημερώσει το σώμα.

Πρόβλημα σε δρόμο που οδηγεί στην Παναγία Σουμελά έθεσε ο Γιάννης Τσαναξίδης και ζήτησε την δημοτική αρχή να το εξετάσει. «Είναι δημοτικός δρόμος και θα γίνει μελέτη για να γίνει τοίχος αντιστήριξης» απάντησε ο κ. Τσαχουρίδης.

Ενημέρωση για την πορεία της ροδακινοπαραγωγής έκανε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το επιτραπέζιο πήγε καλά ενώ θα μπορούσε να πάει καλύτερα.

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί πρόταση για το φωτοβολταϊκό του Βιολογικού Καθαρισμού είπε ο κ. Διαμάντης και πρόσθεσε ότι το έργο ύδρευσης προχωράει κανονικά ενώ η αποχέτευση του Διαβατού θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κορωνάς ενημέρωσε το σώμα ότι για πρώτη φορά φέτος το φεστιβάλ «Εύηχη Πόλη» θα επιχορηγηθεί με 20.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού και ευχαρίστησε τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο. Επίσης γνωστοποίησε ότι η συναυλία κλασικής μουσικής που θα πραγματοποιηθεί στην Βεργίνα στο πλαίσιο της Εύηχης Πόλης, θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ. Όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα μεταφερθεί, λόγω κορονοϊού, στο Θέατρο Άλσους και στην Βεργίνα, με τήρηση αυστηρών υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό. «Θα δώσουμε μια νότα ξεγνοιασιάς στους Βεροιώτες» σημείωσε ο κ. Κορωνάς.

Για αδιέξοδο στην λειτουργία της ΑΝΗΜΑ μίλησε στην ενημέρωσή του ο Χρήστος Τσιούντας. Είπε ότι παρότι έγιναν προσπάθειες, οι απουσίες των μετόχων δεν επέτρεψαν να διεξαχθεί Γενική Συνέλευση και έγκριση ισολογισμού το 2019. Σχολιάζοντας τα νούμερα του ισολογισμού, ο κ. Τσιούντας είπε ότι οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της Αναπτυξιακής ξεπερνούν τις 900 χιλιάδες ευρώ την ώρα που ο κύκλος εργασιών της είναι κάτι παραπάνω από 100 χιλιάδες και τα κέρδη της 1800 ευρώ.

* Συγχαρητήρια στην ΚΕΠΑ Βέροιας για την εκδήλωση Μουσικό Περίπτερο έδωσε ο Κώστας Παλουκίδης.

* Συγχαρητήρια για την επιλογή του στην θέση του Διευθυντή στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δέχθηκε ο Δημήτρης Πυρινός. Μια διαφορετική άποψη εξέφρασε ο Γιάννης Μελιόπουλος: «Η κυβέρνηση επέλεξε τους πρόθυμους να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69