tsakiridis ban july21

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 fancy jewelry store

access ban20

super course

Οι "Συνδημότες" για τις εγγραφές στοιχείων της περιοχής Ριζομάτων στο Κτηματολόγιο

Το θέμα της εγγραφής στοιχείων στο Κτημοτολόγιο, στην περιοχή των Ριζομάτων, αναδεικνύει με ανοιχτή επιστολή προς τα κόμματα, τους τοπικούς βουλευτές και την Περιφέρεια η δημοτική παράταξη "Συνδημότες" του Παύλου Παυλίδη. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Ενημερωθήκαμε για την άσχημη εξέλιξη που είχε η εγγραφή των στοιχείων στο Εθνικό Κτηματολόγιο, για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Ριζωμάτων. Πριν από κάθε άλλη περιγραφή και επισήμανση να δηλώσουμε ότι η σύνταξη Εθνικού Κτηματολογίου είναι μια θετικότατη ενέργεια φυσικά και απαραίτητη για ένα σύγχρονο κράτος.

Ιστορικό.

Οι πρόγονοι των κατοίκων της περιοχής, το 1925 προχώρησαν στην αγορά των αγροδασικών εκτάσεων, με δάνειο που συνήψαν με τράπεζα των Σερρών, από τους τότε ιδιοκτήτες Τουρκοαλβανικής καταγωγής.

Η Ελληνική Πολιτεία για λόγους εθνικού συμφέροντος, επέβαλλε στις αγορές εκείνες η πολιτεία να φαίνεται ως συνιδιοκτήτης των εκτάσεων αυτών σε ποσοστό 24%.

Έτσι σήμερα κατά το τυπικό, στους πίνακες που δημιούργησε η επιτροπή κτηματολογίου, εμφανίζεται η συγκεκριμένη πρόβλεψη και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες εμφανίζονται ως κατέχοντες εκτάσεις, μειωμένες κατά το ανάλογο ποσοστό.

Παρατηρήσεις.

Είναι προφανές ότι οι εθνικοί λόγοι που επέβαλλαν τη συγκεκριμένη πρόβλεψη την περίοδο εκείνη, εξέλειπαν με την πάροδο του χρόνου. Μάλιστα σήμερα και με συνυπολογισμό των εξελίξεων, φαντάζουν από γραφικοί έως επικίνδυνοι για την εμπλοκή σε μια απέραντη γραφειοκρατία που θα ταλανίσει τους πολίτες και θα επιφέρει μηδενικά αποτελέσματα για τα εθνικά συμφέροντα.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν δεκαετίες τώρα συνάψει συμβόλαια μεταβιβάσεων, αλλά και επιχειρηματικών σχεδίων, δηλώνοντας σε επίσημα έγγραφα το ακέραιο της έκτασης και όχι ποσοστό αυτής. Τίθεται λοιπόν αναδρομικά θέμα εγκυρότητας συμβολαίων και πολύχρονες αδιέξοδες δικαστικές εμπλοκές .

Να ληφθεί επίσης υπόψιν ότι κάποιοι εξ αυτών, έχουν χρησιμοποιήσει το σύνολο των εκτάσεων σε δηλώσεις προς τις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης , έχουν χρηματοδοτηθεί από τράπεζες στην ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων και έχουν επιδοτηθεί αναλόγως.

Το δε τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η πολιτεία στην εγγραφή οφειλών προς το δημόσιο, υπολόγιζε τις επιβαρύνσεις αυτές μετρώντας το σύνολο της ακίνητης περιουσίας και όχι το ποσοστό που σήμερα διατείνεται ότι κατέχει νομίμως ο πολίτης των Ριζωμάτων.

Για τους λόγους αυτούς.

Θεωρούμε ότι είναι λογικό και δίκαιο η πολιτεία να νομιμοποιήσει τις εκτάσεις αυτές στους ιδιοκτήτες στο ακέραιο, θεωρώντας ως αντίτιμο εξαγοράς, τις επιβαρύνσεις που πληρώθηκαν στα προηγούμενα χρόνια και που ήταν πέραν των πραγματικά οφειλομένων.

Τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα θα μπορούσε μια επιτροπή νομικών να τα διευθετήσει. Αν υπάρχει θέμα συνταγματικής πρόβλεψης, ίσως μια διευθέτηση μερική μέχρι την αναθεώρηση συνταγματικών διατάξεων να είναι μια λύση.

Σε κάθε περίπτωση είναι άδικο και αντιπαραγωγικό να δημιουργείται μια αναστάτωση τέτοιου μεγέθους, με τόσο πενιχρά οικονομικά αποτελέσματα για την πολιτεία.

Εξυπακούεται ότι θα φέρουμε το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας και θα ζητήσουμε τη στήριξη από όλες τις παρατάξεις, στην κατεύθυνση που περιγράφει το κείμενο".

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

Σύγχρονο κέντρο παιδιατρικής φυσικοθεραπείας «EVA TSILI»!

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69