tsakiridis ban july21

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 fancy jewelry store

access ban20

super course

Απάντηση φιλόζωων σε Τσιφλίδη: "Για ποιο «καλό» ανθρώπων και ζώων μιλάμε;"

Απάντηση σε πρόσφατο δελτίο τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Υπεύθυνου Αντιδημάρχου του Δήμου Βέροιας για τα ζώα, Ηλία Τσιφλίδη, έστειλε με επιστολή της η Κίνηση Πολιτών Βέροιας για τα ζώα, «Ακρόπολη». Αναλυτικά αναφέρει: 

"Σε απάντηση της δημοσίευσης σας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης με τον τίτλο : «Μηνύσεις στους “δήθεν φιλόζωους” που επιτίθενται σε δημοτικούς υπαλλήλους που περισυλλέγουν επιθετικά αδέσποτα», σας θυμίζουμε, κύριε Αντιδήμαρχε, όπως ήδη οφείλετε να γνωρίζετε, ότι κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και έχουμε χρέος να τις βλέπουμε και τις δύο για να αντιληφθούμε αν είναι κάλπικο ή αληθινό.

Αυτό είναι στοιχειώδες για τον καθένα από μας αλλά πολύ περισσότερο για σας που λαμβάνετε αποφάσεις για το κοινό καλό ανθρώπων και ζώων, όπως ισχυρίζεσθε. Και από το κοινό καλό είναι ολοφάνερο και δίκαιο ότι κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται. 

Δημοσιεύσεις, όμως, όπως αυτή που κάνατε κάθε άλλο παρά προάγουν το κοινό καλό. Αντίθετα, διαιρούν και στοχοποιούν πολίτες και συμπολίτες μας επιβάλλοντας ένα καθεστώς απολυτότητας και μισαλλοδοξίας που είναι διάχυτο, που καθόλου δε σας τιμά και που όλο και περισσεύει.

Γιατί, κύριε αντιδήμαρχε, οι διαφορετικές απόψεις των πολιτών μια χαρά συνυπάρχουν όταν έχει τη βούληση να τις διαχειρίζεται σωστά η Πολιτεία ώστε να είναι όλοι σε ένα βαθμό ευχαριστημένοι. Αυτό, εξάλλου, επιδιώκει και ο Νόμος για τα ζώα που ισχύει εδώ και χρόνια.

Γι’ αυτό το κοινό καλό των ανθρώπων και των ζώων νοιαζόμαστε και μεις σαν ενεργοί πολίτες αυτής της πόλης, διαθέτοντας χρόνο και χρήμα, δίχως καμία δεύτερη σκέψη. Είμαστε αυτοί που μας ένωσε η κακή καθημερινότητα που βιώνουμε για χρόνια στην πόλη μας. Βεροιώτες που μιλάμε στο διαδίκτυο, στις τοπικές φιλοζωϊκές ιστοσελίδες, στη γειτονιά μας.

Εμείς, που βαρεθήκαμε να σας περιμένουμε τόσα χρόνια να δώσετε, επιτέλους, μια λύση έτσι ώστε τα ζώα και οι άνθρωποι να ανασάνουν και κάνουμε μεγάλη και ειλικρινή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε μια γωνιά ανθρώπινη και πολιτισμένη στη γειτονιά και την πόλη μας. 

Κανείς από μας δεν επιθυμεί να δημιουργούνται αγέλες δυστυχισμένων και επιθετικών ζώων που, συχνά, εσείς, αν και οι βασικοί υπεύθυνοι για τη διαβίωσή τους, πάντα με βάση το Νόμο, αγνοείτε την ύπαρξή τους και τα ανακαλύπτετε μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας.

Στην περιοχή της Ακρόπολης ζούμε, επαρκώς, τη γενικότερη θλιβερή εικόνα της πόλης μας με μια διαρκή ανακύκλωση των ζώων (άλλα ζώα τα παίρνετε, χωρίς καμία αποδεδειγμένη επιθετικότητα, απλά γιατί γαυγίζουν και άλλα εξαφανίζονται για να έρθουν άλλα και άλλα στη θέση τους που πολλά πεθαίνουν με το φριχτό βασανιστήριο της φόλας μπροστά σε μας και τα παιδιά μας και πάει λέγοντας). 

Έτσι, τα ζώα συνεχίζουν να υποφέρουν στους δρόμους, η πόλη να έχει ακόμη πιο ανυπόφορη καθημερινότητα κι όσο για μας, συνεχίζετε να τραυματίζετε και να προσβάλλετε βάναυσα τον ανθρωπισμό και την ευαισθησία μας, που τα θεωρούμε πλούτο και μοναδικό ηθικό πλεονέκτημα και οφείλουμε να τα διαφυλάξουμε.

Τα ζώα, τον πιο αδύναμο κρίκο, μια και δε διαθέτουν φωνή προς ελάχιστη υπεράσπισή τους, αντί να τα περισυλλέγεται, όταν είναι νόμιμο, σε χώρους όπου η διαβίωση να είναι ανθρώπινη, κάτι που δίχως άλλο είστε υποχρεωμένοι να το πράξετε από το Νόμο, τα στοιβάζετε σε ένα κυνοκομείο - καταφύγιο όπου πολλά από αυτά θα αναρωτιούνται μαζί μας, γιατί «ζουν» ή πεθαίνουν σε έναν τόσο άθλιο χώρο!

Μην προσπαθείτε, λοιπόν, απεγνωσμένα να ρίξετε σε μας τις ευθύνες για να αποποιηθείτε τις τεράστιες δικές σας!
«Το χρονικό μιας περισυλλογής»

Σε ό,τι αφορά το γεγονός της περισυλλογής το οποίο εσείς διαστρεβλώνετε απόλυτα στο όνομα του Δήμου, δηλώνουμε δημόσια (υπάρχουν πολλοί κάτοικοι, αυτόπτες μάρτυρες της περιοχής που το είδαν) ότι στην Ακρόπολη ήρθε ένας δημοτικός υπάλληλος του κυνοκομείου μαζί με έναν συμπολίτη μας, ο οποίος έκανε δήλωση ότι δαγκώθηκε και ήρθε να υποδείξει το σκυλί στον κυνοκόμο.

Δεν υπήρξε καμία φραστική επίθεση εναντίον του κυνοκόμου, εκτός αν εννοείτε τις φωνές τριάντα ατόμων που του φώναζαν από τα μπαλκόνια να μην πάρει το σκυλί.

Εσείς μπορεί να το βλέπετε παράλογο αλλά όταν ακούς να κλαίει γοερά ένα ζώο, το μοναδικό που απόμεινε, και συμβιώνατε αρμονικά μαζί του μικροί και μεγάλοι, εδώ και επτά χρόνια, είναι απόλυτα ανθρώπινο να αντιδράς έτσι.

Ο κόσμος εξαγριώθηκε, επίσης, από τον παθόντα συμπολίτη μας που ήταν εριστικότατος και μας επιτέθηκε πολλές φορές φραστικά, με εκφράσεις που δε μπορούν να αναφερθούν εδώ.Τότε κατέβηκαν πολλοί απο τα μπαλκόνια για να του ζητήσουν το λόγο. 

Προς τον υπάλληλό σας δεν υπήρξε καμία απειλή, αντίθετα τον πλησιάσαμε κάποιοι από μας και μιλήσαμε μαζί του πολύ ήρεμα.

Πράγματι, το σκυλί το πήρε κάποιος από την ομήγυρη των γειτόνων αλλά του είπε ότι μόλις φύγει ο συμπολίτης μας που ήρθε να υποδείξει το ζώο που λέει ότι τον δάγκωσε-εφόσον δεν υπήρχε λόγος να μείνει άλλο- θα του το έδινε αγκαλιά ο ίδιος πίσω. Έτσι κι έγινε. Το ζώο το πήραμε οι ίδιοι αγκαλιά και το βάλαμε στο αυτοκίνητο του υπαλλήλου σας.

Λυπούμαστε που ήδη αυτό το ζώο το χαρακτηρίσατε εσείς στη δήλωσή σας επιθετικό. Αν είναι έτσι, «προς τι έχομεν χρείαν» κτηνιάτρου και ειδικών;

Μεταφέρω σε σας και στους συμπολίτες μας αυτούσια τα λόγια του υπαλλήλου σας που τα άκουσαν όλοι: «Ήρθα να πάρω ένα επικίνδυνο σκυλί και αυτό είναι αρνάκι.»

Αναφέρετε ότι χρειάστηκε να έρθει η αστυνομία για την περισυλλογή. Την αστυνομία την καλέσαμε, κύριε αντιδήμαρχε, όταν ο συμπολίτης μας δήλωσε μπροστά σε όλους μας ότι θα κάνει κακό στο ζώο και σε όποιο ζώο γουστάρει και μας εξύβριζε.

Ρωτήσατε όμως το συμπολίτη μας, ο οποίος πολλές φορές επικαλέσθηκε μπροστά σε μάρτυρες ότι είναι «πολύ γνωστός σας», γιατί ο κόσμος ήταν εξαγριωμένος μαζί του; Τι προηγήθηκε;

Εφόσον τον δάγκωσε, δικαιούται, όπως και έκανε, να κάνει τις νόμιμες διαδικασίες και να επιληφθούν οι υπεύθυνοι. Δε δικαιούται, όμως, να επιστρέφει ξανά και ξανά τις επόμενες μέρες από το δάγκωμα και να επιτίθεται αλλόφρονας για να σκοτώσει το ζώο με φονικά αντικείμενα, φωνάζοντας «Τώρα θα σε σκοτώσω, ρε!», μπροστά σε παιδιά και σε όλους εμάς που τον κοιτούσαμε έντρομοι.

Και για να μην κάνετε το άσπρο, μαύρο, όλα τα παραπάνω τα παραδέχτηκε ο ίδιος, προκλητικά, μπροστά σε μας και στους αστυνομικούς, τη μέρα της περισυλλογής του ζώου, εξαπολύοντας διαρκώς απειλές!

Τέλος, εφόσον εκφράζετε μια πρόωρη κρίση για το ζώο και το κρίνετε επιθετικό, πώς θα κρίνατε και το συγκεκριμένο συμπολίτη μας;

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ".

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

Σύγχρονο κέντρο παιδιατρικής φυσικοθεραπείας «EVA TSILI»!

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69