tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συνεχίζει την πλύση - απολύμανση κάδων απορριμμάτων ο δήμος Βέροιας

Από τον δήμο Βέροιας και την αντιδημαρχεία Καθαριότητας έγινε γνωστό ότι: "Ο Δήμος Βέροιας ακολουθώντας το πρόγραμμα πλύσης - απολύμανσης  των κάδων από τις αρχές του έτους έπλυνε - απολύμανε 800 και πλέον κάδους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Από τις αρχές Μαρτίου εντείνοντας τις προσπάθειες έπλυνε – απολύμανε στην πόλη της Βέροιας 350 κάδους (κέντρο Βέροιας, Τσερμένι, περιοχή Γηπέδου Βέροιας και Προμηθέα),  30 κάδους στον  κεντρικό δρόμο Μακροχωρίου, 40 κάδους στον  οικισμό  Διαβατού και 55 κάδους στον οικισμό Κουλούρας, οι οποίοι παραδόθηκαν προς χρήση στους συμπολίτες μας.

Η διαδικασία της πλύσης – απολύμανσης των κάδων συνεχίζεται και  στις υπόλοιπες περιοχές της πόλης της Βέροιας αλλά και στους οικισμούς του Δήμου με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Για τη διατήρηση όμως της καθαρότητας των κάδων είναι απαραίτητη η συμμετοχή και η συνεργασία με ΟΛΩΝ μας.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί ώστε τα απορρίμματα να διατίθενται μόνο σε καλά κλεισμένες σακούλες και ποτέ χύμα, απαλλαγμένα από υγρά, π.χ. υπολείμματα φαγητού που δεν έχουν στραγγιστεί, συσκευασίες φύλαξης υγρών από τις οποίες δεν έχει αφαιρεθεί το περιεχόμενο τους, κλπ.

Εντός των κάδων απορριμμάτων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η απόρριψη στάχτης,  χόρτων,  κλαδιών και μπαζών. Για τη διαχείριση των υλικών αυτών επικοινωνούμε με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου στα τηλέφωνα 23313 50634 & 50595.

Επιπρόσθετα την περίοδο αυτή, λόγω της πανδημίας που έχει πλήξει και τη χώρα μας και την αυξημένη χρήση  μέσων πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (μάσκες, γάντια κλπ), τα οποία ως μιας χρήσης αντικείμενα απορρίπτονται καθημερινά αλλάζοντας την εικόνα και τη σύσταση των αστικών αποβλήτων, επισημαίνονται τα παρακάτω:

  • Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης, όπως και μικρο-απορρίμματα ΔΕΝ τα πετάμε στο δρόμο ή σε αποχετεύσεις.
  • Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και άλλα μολυσμένα απόβλητα τα  συλλέγουμε σε σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες κλείνουμε όσο το  δυνατόν καλύτερα και τις πετάμε μόνον στον ΠΡΑΣΙΝΟ κάδο.
  • Τα Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ και δεν τα πετάμε ποτέ στο ΜΠΛΕ κάδο.
  • ΔΕΝ αφήνουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.

Η εφαρμογή των παραπάνω συστάσεων,  στην καθημερινή διαχείριση των παραγόμενων αποβλήτων, είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ  για τη διατήρηση της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων, των κάδων,  τη διασφάλιση της  δημόσιας υγείας και τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού covid-19".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69