tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο δεύτερος άξονας του νέου προγράμματος Βοργιαζίδη: Ισχυρή Γεωργική και Κτηνοτροφική Ανάπτυξη

Από το Γραφείο Τύπου του Υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας Κ. Βοργιαζίδη ανακοινώθηκε αναλυτικά ο 2ος από τους οκτώ άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του για τη νέα τετραετία. Αναλυτικά:

«Άξονας 2ος:Ισχυρή Γεωργική και Κτηνοτροφική Ανάπτυξη»

Το Πρόγραμμα του Κώστα Βοργιαζίδη για την επόμενη τετραετία (2019-2023)

"O πρωτογενής τομέας αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για τον τόπο μας.  Είμαστε η μεγαλύτερη δύναμη στην παραγωγή βόειου κρέατος στην Ελλάδα. Στην περιοχή μας παράγονται υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα όπως μεταξύ άλλων το φημισμένο ροδάκινο που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της τοπικής αγροτικής παραγωγής, η περίφημη πιπεριά Αγ. Γεωργίου, όπως και η ντομάτα Ριζωμάτων, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη σημασία και των άλλων καλλιεργειών.

Η προσπάθεια μας για στήριξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο, πολύπλευρο και στοχευμένο σχέδιο δράσης για τη γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη, που στηρίζεται στην επιστημονική επάρκεια των στελεχών, την επαγγελματική τους εξειδίκευση και τη διοικητική τους εμπειρία.

Το μέχρι τώρα έργο

  • · Δημιουργήσαμε Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης που ασχολείται με θέματα γεωργικής ανάπτυξης, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, συνεταιρισμούς και συλλόγους.
  • · Εντάξαμε και κατασκευάσαμε ή προχωράει η διαδικασία κατασκευής των ακόλουθων έργων συνολικού προϋπολογισμού 2.123.729,36€:

«Κατασκευή Αρδευτικών Υποδομών Οικισμού Χαράδρας», προϋπολογισμού 337.000,00€

«Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός Αρδευτικων Δικτύων Αντλιοστασίων Δ.Ε. Μακεδονίδος και Βεργίνας», προϋπολογισμού 236.100,96€

«Αγροτική Οδοποιία Ριζωμάτων» προϋπολογισμού 608.336,40€ 

«Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Μαυροδενδρίου και Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας» προϋπολογισμού 440.572,00€

Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Βέροιας», προϋπολογισμού 251.720,00€

Αγροτική οδοποιία Βέροιας, προϋπολογισμού 250.000€

Συμβάλαμε στην απορρόφηση τουλάχιστον 6.000.000€ από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με τις αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών της περιοχής, αξιοποιώντας τους Κανονισμούς της Ε.Ε. σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος που επέφερε το Ρωσικό εμπάργκο.

Αναλάβαμε σειρά δράσεων όπως τη διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και εκθέσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αγροτών γύρω από επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα.

 Εγκρίναμε μέσω του προγράμματος LEADER και υλοποιούμε σύντομα το έργο «Δημιουργία Εκθετηρίου Τοπικής Πολιτιστικής Κληρονομίας» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Νικομήδειας, προϋπολογισμού 148.837€, με στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Διεκδικούμε:

Την έγκριση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και τα προγράμματα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και «Αγροτική Ανάπτυξη» για τα ακόλουθα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 2.863.880€:

Αρδευτικό δίκτυο Οικισμού Μέσης, προϋπολογισμού 1.764.000€

Αγροτική οδοποιία στα αγροκτήματα Μακροχωρίου και Ν. Νικομήδειας, προϋπολογισμού 380.680€

Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Τριλόφου, προϋπολογισμού 719.200€

Επιπλέον, διεκδικούμε:

Την κατασκευή «Αρδευτικού Φράγματος Τριλόφου» στη θέση Βράνα Πέτρα 

 Τη μεταστέγαση του Τελωνείου και του Χημείου του Κράτους στην Κουλούρα, με στόχο την διευκόλυνση και προώθηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Προωθούμε:

  • Την ολοκλήρωση μελετών με στόχο την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή των ακόλουθων έργων :
  • Βελτίωση αρδευτικών υποδομών Τοπικής Κοινότητας Παλατιτσίων,
  • «Αρδευτικές υποδομές Τοπικής Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας»
  • «Αρδευτικές υποδομές Τοπικής Κοινότητας Πολυδένδρου»
  • Την επέκταση - βελτίωση όλων των υφιστάμενων αρδευτικών δικτύων με στόχο την εξασφάλιση νερού άρδευσης για τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα που καλλιεργούνται στην περιοχή και την εξάλειψη του κινδύνου στις καλλιέργειες από έλλειψη νερού και ειδικά σε περιόδους παρατεταμένης ξηρασίας.
  • Τη βελτίωση του δικτύου αγροτικής οδοποιίας στις ορεινές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βέροιας, που λόγω έντονου ανάγλυφου και καιρικών συνθηκών, παρουσιάζουν και τις μεγαλύτερες φθορές από τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
  • Την εφαρμογή προγράμματος δια βίου μάθησης για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση νέων αγροτών και κτηνοτρόφων σε ειδικές καλλιέργειας, καλές πρακτικές και στις νέες τεχνολογίες.
  • Την επέκταση σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi) σε όλες τις τοπικές Κοινότητες, με στόχο να φέρουμε την άμεση ενημέρωση στην καρδιά της αγροτικής μας οικονομίας, τα χωριά μας.
  • Τη συνεργασία με πανεπιστήμια, φορείς του Δημοσίου, συνεταιριστικές και ιδιωτικές βιομηχανίες κονσερβοποίησης με στόχο την αξιοποίηση των λυμάτων των βιολογικών καθαρισμών των βιομηχανιών κονσερβοποίησης της περιοχής για άρδευση καλλιεργειών και εξυγίανση της Τάφρου 66.
  • Τη δημιουργία μουσείου για τον πολιτισμό, την ιστορία και την τεχνολογία της τοπικής γεωργικής παραγωγής.
  • Την υιοθέτηση καινοτόμων μεθόδων γεωργικής εκμετάλλευσης όπως συστήματα ολοκληρωμένης και βιολογικής καλλιέργειας, αρδευτική αγωγή και φυτοπροστασία σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, δημόσιους φορείς και συλλόγους.
  • Τη δικτύωση με χώρες του εξωτερικού και τη συμμετοχή σε αγροτικές και αγροτουριστικές εκθέσεις για την προώθηση των τοπικών προϊόντων. 

Την καθιέρωση ονομασίας προέλευσης και ενιαίας ταυτότητας για τα τοπικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα (Branding)".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69