tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Γεωργία Μπατσαρά: Να δοθούν λύσεις για τα αδέσποτα με φιλοζωική συνείδηση

Το σοβαρότατο πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών στη πόλη της Βέροιας, αλλά και στα χωριά του Δήμου, συζήτησε η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού "Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ" Γεωργία Μπατσαρά, σε συνάντηση που είχε με τις εκπροσώπους του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας Βάσω Τάκη και Μελίνα Καρακώστα.

Άκουσε με προσοχή τις απόψεις τους και εξέτασαν τις δυνατότητες συνεργασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας ανέφεραν την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζονται από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. "Ο Δήμος από μόνος του δε μπορεί να διαχειριστεί τα αδέσποτα χωρίς την συνεργασία των ανθρώπων που τα αγαπάνε" ανέφερε η Βάσω Τάκη και πρόσθεσε τονίζοντας πως "κανένας από τον Δήμο, για ευνόητους λόγους, δε μίλησε σε βάρος των κτηνοτρόφων, των τσομπάνηδων, αλλά και των κυνηγών που τα εγκαταλείπουν. Γιατί αν παρατηρήσετε όλα τα αδέσποτα σκυλιά είναι τσομπανόσκυλα και κυνηγετικά, τα οποία δεν υιοθετούνται" είπε χαρακτηριστικά.

Από την δική της πλευρά η Γεωργία Μπατσαρά ανέφερε "ως Δημοτική Αρχή θα συνεργαστούμε με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες, για να μπει μια σειρά γιατί το πρόβλημα είναι μεγάλο και πολύπλοκο και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τα ζώα. Πρέπει να βρεθούν λύσεις με φιλοζωική συνείδηση. Υπάρχει υπερπληθυσμός αδέσποτων και μάλιστα μεγαλόσωμων".

Επίσης η Υποψήφια Δήμαρχος ανέφερε "συμφωνούμε με την άποψη να γίνονται έλεγχοι και να τσιπάρονται όλα τα σκυλιά, ακόμη και αυτά των κτηνοτρόφων. Θα ενισχύσουμε την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου με κτηνιάτρους, μέσα από διάφορα προγράμματα, γιατί ο ένας που υπάρχει σήμερα δεν επαρκεί για τις στειρώσεις και παρασιτώσεις που απαιτούνται για τον πληθυσμό των αδέσποτων σκυλιών. Επιπλέον θα αναζητήσουμε χώρους για την δημιουργία «dog park», όπως υπάρχουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τα δεσποζόμενα σκυλιά, έτσι ώστε να μην ρυπαίνουν τα πάρκα όπου παίζουν μικρά παιδιά" κατέληξε η Γεωργία Μπατσαρά.

Η συζήτηση έγινε σε φιλικό κλίμα και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας ευχήθηκαν στην Υποψήφια Δήμαρχο Βέροιας να πετύχει τους στόχους της καθώς διαπίστωσαν πως υπάρχει πραγματική διάθεση για συνεργασία με στόχο την επίλυση του προβλήματος και την προστασία των ζώων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69