tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κυκλοφοριακό στην Βέροια: Τα νέα δεδομένα, ανησυχίες επαγγελματιών και διαβεβαιώσεις της διοίκησης

kikloforiako

Σε καθοριστική φάση περνά το κυκλοφοριακό θέμα στην Βέροια. Η κυκλοφοριακή μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη και η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Έχει κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις που θα αλλάξουν όλο το σκηνικό στο κέντρο της πόλης και θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας, είτε θετικά είτε αρνητικά. Ας δούμε τα δεδομένα όπως αυτά μπαίνουν στα τραπέζι της συζήτησης:

 Τα δεδομένα

Ως δεδομένα λαμβάνουμε τα εξής:

  • Υπάρχει μια κυκλοφοριακή «ζούγκλα» στο κέντρο (οδούς Μητροπόλεως, Βενιζέλου) που δεν εξυπηρετεί κανέναν, ούτε επαγγελματίες, ούτε οδηγούς, ούτε πεζούς.
  • Υπάρχει μια κυκλοφοριακή μελέτη σε εξέλιξη
  • Υπάρχει μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που υποχρεώνει τον δήμο Βέροιας να αναδείξει εκ νέου τις αρχαιότητες που θάφθηκαν από την διοίκηση Σκουμπόπουλου. Η ανάδειξή τους μειώνει το πλάτος της οδού και σε τρία σημεία δημιουργεί εμπόδια στην αμφίδρομη κίνηση. 

Οι ανησυχίες

Οι ανησυχίες μικρής μερίδας της αγοράς (κυρίως στο τρίγωνο Λίντο, Μανιτάρι, Ασικίδης) επικεντρώνονται στο γεγονός ότι η μονοδρόμηση της Μητροπόλεως θα προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση και θα απομακρύνει αγοραστικό κοινό από το πεζοδρομημένο κέντρο (αγορά) της Βέροιας. Φόβους για κυκλοφοριακή συμφόρηση εκφράζουν οι ιδιοκτήτες των αστικών και των τουριστικών λεωφορείων. Οι ιδιοκτήτες των αστικών μάλιστα δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κινηθούν στην οδό Κεντρικής.

Οι υποσχέσεις της διοίκησης

Αλλαγές που θα ωφελήσουν την πόλη υπόσχεται η διοίκηση του δήμου. Ο κ. Βοργιαζίδης και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι οι μονοδρομήσεις μέσα από την εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης θα βάλουν τάξη στην κίνηση στο κέντρο της πόλης. Επίσης πιστεύουν ότι η μονοδρόμηση της Μητροπόλεως θα αυξήσει τις θέσεις στάθμευσης και θα μπορεί να σταματά πιο εύκολα πελάτης για αγορές. Ως απάντηση στους φόβους των επαγγελματιών προτείνουν δοκιμαστική περίοδο για να εντοπιστούν και να επιλυθούν όσα προβλήματα εμφανιστούν. Επίσης η διοίκηση του δήμου έχει ως δεδομένο ότι η Βέροια δεν είναι μόνο οι 4-5 επαγγελματίες που εκφράζουν φόβους και αντιδρούν αλλά 50-60 χιλιάδες κόσμος, οδηγοί και πεζοί.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69