tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Καναδός Πρέσβης συναντήθηκε με το Δήμαρχο για θέματα τουρισμού και ανάπτυξης

dim ver Robert Peck

Τον Δήμαρχο Βέροιας, Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου, ο Καναδός Πρέσβης στην Ελλάδα, Robert Peck, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Ο κ. Peck αφού επισκέφτηκε μνημεία της περιοχής και μετά από μια σύντομη περιήγηση στην πόλη της Βέροιας, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Δήμαρχο με σκοπό τη διερεύνηση του ενδεχόμενου συνεργασίας του Δήμου Βέροιας και της Καναδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα σε θέματα τουρισμού και ανάπτυξης.

Ο Καναδός Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σημερινά προβλήματα αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου Βέροιας ενώ εκδήλωσε το θαυμασμό του για το μνημειακό-αρχαιολογικό απόθεμα και το φυσικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής, εκφράζοντας παράλληλα τη βούλησή του να υποστηρίξει τις προσπάθειες της διοίκησης του δήμου για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της πόλης στην καναδική αγορά.

Ο κ. Βοργιαζίδης ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψή του, τον ενημέρωσε για τα κυριότερα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου και υποστήριξε πως η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας πως κάθε συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Ο κ. Σαλτιέλ, από την πλευρά του, ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι στο παρελθόν είχε γίνει συζήτηση με την προηγούμενη διοίκηση για την προοπτική ανέγερσης μνημείου προς τιμήν των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, με καταγωγή από την πόλη της Βέροιας, και ζήτησε από τον κ. Βοργιαζίδη να επανεξετάσει το ζήτημα.

Ο Δήμαρχος Βέροιας απάντησε πως, κατ' αρχήν, δεν έχει αντίρρηση με αυτή την προοπτική που θα ενισχύσει την ιστορική μνήμη και θα τιμήσει εκατοντάδες Βεροιώτες εβραϊκής καταγωγής που χάθηκαν άδικα αλλά υπογράμμισε ότι θα χρειαστεί μια σειρά ενεργειών όπως η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και κάποιο χρονικό διάστημα για να μπορέσει να υλοποιηθεί ένα τέτοιο μνημείο.

Τέλος, μετά τη συνάντηση ακολούθησε γεύμα σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης σ' ένα πιο χαλαρό και φιλικό κλίμα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69