tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βοργιαζίδης: "Όχι στην χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τους δήμους - Σε εγρήγορση για το προσφυγικό"

vorgia sim

Αρνητικός στο ενδεχόμενο χρηματοδότησης των Νοσοκομείων από τους δήμους είναι ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης. Στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο τόνισε: "Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το θέμα της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων, από τους ΟΤΑ, για λειτουργικές ανάγκες. Έχει μπει τροποποίηση σε σχέδιο νόμου. Αυτό ζητήθηκε από κάποιους δήμους που θέλουν να ενισχύσουν τα τοπικά τους νοσοκομεία. Εμάς δεν μας φτάνουν τα χρήματα για τις βασικές ανάγκες, θα χρηματοδοτήσουμε κι άλλους; Γίνεται προσπάθεια διάχυσης ευθυνών; τα πράγματα γίνονται κι επικίνδυνα. Η ΚΕΔΕ ήταν αρνητική. Είμαστε αρνητικοί σε κάθε τέτοια εξέλιξη".

Είναι επικίνδυνο να περάσει κάτι τέτοιο ως επιλογή διότι μετά μπορεί να γίνει υποχρεωτικό, σχολίασε ο κ. Μπέκης.

"Απαιτούμε να αποσυρθεί αυτή η τροπολογία αλλά και η τροπολογία που επιτρέπει σε υπαλλήλους να οδηγούν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά" είπε ο κ. Μελιόπουλος.

"Αν γίνει αυτό δεν θα έχει λόγο ύπαρξης το Υπουργείο Υγείας. Ας το αναλάβει η ΚΕΔΕ. Δεν θέλουν να πάρουν το πολιτικό κόστος και δεν παίρνουν αποφάσεις. Βλέπουν κατάρρευση των νοσοκομείων και θέλουν να μεταβιβάσουν τις ευθύνες στους δήμους. Οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές είναι θεατές" πρόσθεσε ο κ. Κούτρας.

Το προσφυγικό

Ο δήμαρχος Βέροιας αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα. συγκεριμένα είπε: "Την Παρασκευή έγινε μια συνάντηση δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας για το προσφυγικό. Ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα και αυτό που τονίστηκε είναι το κλείσιμο των συνόρων και εγκλωβισμό των προσφύγων στην χώρα. Εκτός από τα hotspot στα νησιά, η κυβέρνηση σκέφτεται να κάνει και κέντρα συγκέντρωσης, ένα σε Αθήνα κι ένα στην Θεσσαλονίκη. Μπορεί άμεσα να μην αγγίζει αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει αύριο και μεθαύριο αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον αριθμό εγκλωβισμένων προσφύγων στην χώρα μας".

"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δείξουμε την ανθωπιά μας" σχολίασε για το προσφυγικό ο κ. Μπέκης και τόνισε ότι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση σηκώσει τοίχη, θα διαλυθεί.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69