tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου Ημαθίας ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

dimotiko nosokomeio

Την επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου Ημαθίας (Βέροιας και Νάουσας) για να ανταποκρίνεται με ασφάλεια στα έκτακτα περιστατικά του νομού και με διασφάλιση των εργαζομένων των δυο μονάδων (Βέροιας, Νάουσας) ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στην συνεδρίαση που πραγματοποίησε. Στην ψηφοφορία, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (δεν την ψήφισαν οι κ. Μελιόπουλος, Μπέκης).

Μετά τα στελέχη του Νοσοκομείου στην συνεδρίαση (δες προηγούμενη ανάρτηση) τον λόγο πήραν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ο κ. Μπέκης τόνισε ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν με την μείωση κονδυλίων με την αρχή του μνημονίου και το σταμάτημα των προσλήψεων.

"Το πρόβλημα δεν είναι χωροταξικό, είναι ταξικό. Θα πρέπει να πεισθούν οι πολίτες της Νάουσας να επισκέπτονται ένα νοσοκομείο στην Βέροια το οποίο θα είναι καλά στελεχωμένο. Δεν μπορούν να συγχωνευτούν τα δυο νοσοκομεία ώστε να λειτουργεί ένα καλά στελεχωμένο νοσοκομείο; Η θέση μας πρέπει να είναι η ενίσχυση του νοσοκομείου της Βέροιας και η ενίσχυση του νοσοκομείου της Νάουσας ώστε να λειτουργεί ως κέντρο υγείας".

Υπέρ της στελέχωσης των δυο νοσοκομείων τάχθηκε ο Γιώργος Μελιόπουλος και κατηγόρησε την διοίκηση του δήμου ότι κάλεσε όποιους την συνέφερε και ότι εξυπηρετεί με τις ενέργειές της την κεντρική διοίκηση. "Όσοι επέλεξαν τον σοσιαλισμό είχαν πολύ καλές υπηρεσίες υγείας. Ακόμα και σήμερα, η αποκλεισμένη Κούβα, παρέχει πολύ καλές υπηρεσίες υγείας".

Ο κ. Κούτρας τόνισε: "Πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθεί το αναισθησιολογικό τμήμα για να ενισχυθεί το χειρουργικό τμήμα. Σήμερα μόνο έκτακτα χειρουργεία. Χρειάζεται γιατρούς η ΜΕΘ, το γυναικολογικό και ουρολογικό τμήμα. Αν εφαρμοστεί το μπλοκάκι στους γιατρούς θα είναι ντροπή. Με το νέο διοικητή, θα πρέπει να γίνει μια πρόταση ώστε να υπάρχει ασφαλής εφημέρευση".

Ο κ. Τσαπαρόπουλος σημείωσε ότι το πρόβλημα εντάθηκε ακόμη περισσότερο με το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας υγείας, απόφαση που επιβάρυνε τα νοσοκομεία και αύξησε το κόστος. Ο κ. Τσαπαρόπουλος είπε ότι όλα αυτά οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση του τομέα υγείας. Για τα νοσοκομεία του νομού, ο κ. Τσαπαρόπουλος πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεργαστούν και να αλληλοβοηθηθούν.

"Πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση για την στελέχωση και των δυο νοσοκομείων. Τις προτάσεις τις έχουμε κάνει" είπε η κ. Παπαϊωάννου.

"Πρέπει να ξέρει η κυβέρνηση ότι πρώτα βρίσκεις τον επόμενο και παύεις τον προηγούμενο διοικητή. Αυτό δείχνει ότι δεν έχουν σχέδιο" παρατήρησε ο κ. Γουλτίδης.

"Με ξενίζει που τα παιδιά μας γεννιούνται στην Πέλλα. Είναι ντροπή για έναν νομό να μην μπορεί να ξεγεννήσει τα παιδιά του" πρόσθεσε ο κ. Κορωνάς.

"Ντροπή, τα νοσοκομεία παραπαίουν. Οφείλεται στην εφαρμογή των μνημονίων. υπάρχει έλλειψη προσωπικού" επεσήμανε ο Σάκης Αποστολόπουλος.

"Να μην προσμένουμε σε κάλυψη θέσεων αφού υπάρχει απαγόρευση προσλήψεων. Είμαι υπέρ της λειτουργίας των δυο νοσοκομείων. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, είναι θέμα που μόνο το Υπουργείο Υγείας μπορεί να λύσει" τόνισε ο κ. Αγγελίνας.

"Εγώ θέλω να ακούσω και τους γιατρούς της Νάουσας στο θέμα της διαδοχικής εφημερίας" είπε η κ. Ελευθεριάδου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69