Βλάβες σε δύο σταθμούς των δημοτικών ηλεκτρικών ποδηλάτων στη Βέροια
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Ζήτημα σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος ενοικίασης δημοτικών ηλεκτρικών ποδηλάτων έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χατζησαλάτας κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.
Ο κ. Χατζησαλάτας ανέφερε ότι έχει διαπιστωθεί δυσλειτουργία στην εφαρμογή ενοικίασης των ποδηλάτων σε συγκεκριμένους σταθμούς της πόλης, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι σε ορισμένα σημεία ο διαθέσιμος αριθμός ποδηλάτων εμφανίζεται ιδιαίτερα περιορισμένος, γεγονός που δυσκολεύει την εξυπηρέτηση των πολιτών που επιλέγουν το μέσο αυτό για τις μετακινήσεις τους.
Απαντώντας στην παρέμβαση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης αναγνώρισε ότι πράγματι υπάρχουν προβλήματα σε δύο σταθμούς του δικτύου, διευκρινίζοντας ότι οι δυσλειτουργίες εμφανίστηκαν μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν.
Όπως εξήγησε, οι βλάβες αφορούν τους αισθητήρες φόρτισης στις βάσεις των σταθμών που βρίσκονται στο Δημαρχείο και στην πλατεία Ωρολογίου. Οι συγκεκριμένες δυσλειτουργίες επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του συστήματος και τη διαθεσιμότητα των ποδηλάτων στους χρήστες.
Ο κ. Γρηγοριάδης ενημέρωσε το σώμα ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επισκεφθεί τη Βέροια η ανάδοχος εταιρεία, προκειμένου να προχωρήσει στην αποκατάσταση των βλαβών στους δύο σταθμούς. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες προληπτικής συντήρησης και ελέγχου στις υπόλοιπες βάσεις του δικτύου, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος.
Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος γνωστοποίησε ότι προβλέπεται η ενίσχυση του στόλου με επιπλέον ηλεκτρικά ποδήλατα, με στόχο να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών που χρησιμοποιούν την υπηρεσία.
















