tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκαν οι Ημαθιώτες υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού 'Συμμαχία' της Δέσποινας Χαραλαμπίδου

Την Βέροια επισκέφθηκε η επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Το πρωί της Τρίτης η κα Χαραλαμπίδου περιόδευσε στην πόλη, επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά και τα καταστήματα συνομιλόντας με τους πολίτες.

Έπειτα στο καφέ Εκτός Χάρτη η κ. Χαραλαμπίδου παρουσίασε τα τοπικά ΜΜΕ τα βασικά χαρακτηριστικά του συνδυασμού και παρουσίασε τους υποψήφιους Ημαθιώτες περιφερειακούς συμβούλους.

Στο σκεπτικό της σύνθεσης του ψηφοδελτίου αναφέρθηκε η κ. Χαραλαμπίδου, που ενώ υπήρχε η δυνατότητα να προσφύγουν στον μέγιστο αριθμό υποψηφίων, τελικά δεν έγινε. «Αυτό έχει σχέση με τη νομοθέτηση που έκανε ο κ.Βορίδης που είναι δυσβάσταχτο το κόστος. Το παράβολο για να είναι κάποιος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος είναι 100€ από 50€ ενώ για τον επικεφαλή του συνδυασμού έγινε 500€. Έτσι αναγκαστήκαμε να περιοριστούμε τον αριθμό των υποψηφίων, καθώς δεν μας χρηματοδοτεί κάποιος ιδιώτης. Κατατέθηκε ένα ψηφοδέλτιο με 77 υποψηφίους σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με τον ελάχιστο αριθμό συν έναν, εκτός από την Θεσσαλονίκη που εκεί έχουμε περισσότερους υποψηφίους.

Ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου είναι η Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία ωστόσο πήραμε μια πρωτοβουλία στις αρχές του καλοκαιριού και απευθυνθήκαμε στις οργανώσεις και τις αυτοδιοικητικές κινήσεις που λειτουργούν στον χώρο της ΠΚΜ και κάναμε ένα πιο διευρυμένο και πιο ενωτικό ψηφοδέλτιο και ο καρπός αυτής της προσπάθειας είναι η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΤΑΤΡΟΠΗΣ, που την αποτελούν η Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία, στηρίζεται από την Λαϊκή Ενότητα, έχει αξιόλογους ανθρώπους που δώσανε μάχη με τη ΜέΡΑ 25, με υποψηφιότητες από μέλη και στελέχη, υπάρχει υποψήφιος από την Χριστιανική Δημοκρατία και υποψήφιους από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς (όχι κομματικά οργανωμένοι). Νέοι άνθρωποι είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό», είπε

«Οι εκλογές αυτές έχουν έντονο πολιτικό συμβολισμό. Θέλουμε να θυμίσουμε στους πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ότι ο συνδυασμός όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο εξέφραζε τις αγωνίες, τα βάσανα και τους προβληματισμούς των πολιτών της ΠΚΜ, φέραμε την φωνή των κινημάτων μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο. Αυτό θέλουμε και τώρα. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να ξεπεράσουμε το φράγμα του αντιδημοκρατικού 3% και να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, τις φωνές που αγωνίζονται είτε τοπικά είτε συνολικά για μια σειρά προβλημάτων μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι Ημαθιώτες υποψήφιοι. Από την παρουσίαση απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων οι κ. Κούγκας Θ. και Φαρμάκης Κ.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Νομού Ημαθίας είναι οι εξής έξι:

  • Καρανικόλα Στέλλα, Μελισσοκόμος-Ιδιωτική Υπάλληλος
  • Κούγκας Θεμιστοκλής (Θέμης), Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης
  • Μπεναντίκοβα Λούτσιε (Λουκία),  άνεργη
  • Ορφανίδης Βασίλης, Οικονομολόγος
  • Ορφανίδης Κώστας,  Αγρότης
  • Φαρμάκης Κώστας, Οινοποιός

symmaxia imath

Βιογραφικά στοιχεία υποψηφίων:

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ ΣΤΕΛΛΑ

Γεννήθηκε το 1984 στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Από το 2009 κατοικεί μόνιμα στην Βέροια και είναι μητέρα δύο παιδιών. Εργάστηκε στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού και σήμερα είναι ιδιωτική υπάλληλος. Συγχρόνως δραστηριοποιείται στον τομέα της μελισσοκομίας αφού με τον σύζυγό της διατηρούν στη Βέροια μια επιχείρηση προϊόντων κυψέλης. Θεωρώντας επιτακτική την ανάγκη της γυναικείας εκπροσώπησης στο κοινωνικό γίγνεσθαι, διατελεί συντονίστρια και αποτελεί μέλος δυναμικών ομάδων γυναικών με αντικείμενο δράσης κυρίως φιλανθρωπικού χαρακτήρα του νομού Ημαθίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με ενδιαφέρον και αγάπη για την Ημαθία συντάσσεται στο πλευρό της Δέσποινας Χαραλαμπίδου έχοντας ως όραμα μια Ημαθία που θα πρωταγωνιστεί μελλοντικά σε όλους τους τομείς κάνοντας άλματα προόδου....

ΚΟΥΓΚΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΘΕΜΙΣ)

Μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ΔΠΘ. Υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ, ενεργό μέλος των κινημάτων της νεολαίας ενάντια στον αυταρχισμό και την δημοκρατική εκτροπή, ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του δημοτικού σχήματος «Η πόλη ανάποδα» στον Δήμο Θεσσαλονίκης με ενεργή δράση στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέλος της Λαϊκής Ενότητας - Ανυπότακτη Αριστερά. Σήμερα εργάζεται ως Μηχανικός Σχεδιασμού Βιομηχανίας και δραστηριοποιείται στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.

ΜΠΕΝΑΝΤΙΚΟΒΑ ΛΟΥΤΣΙΕ

Γεννήθηκα το  1973 στην Τσεχία από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Τσέχο, όπου και μεγάλωσα. Μετά το λύκειο μετακόμισα στην Ελλάδα. Τα πρώτα χρόνια δραστηριοποιήθηκα μαζί με τον άνδρα μου στον τουριστικό τομέα. Από το 1999 ζω και εργάζομαι (εστίαση) στην Νάουσα. Είμαι μέλος του διεθνιστικού κόμματος DiEM25 και του ΜέΡΑ25.

ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γεννήθηκε το 1974 στη Δ. Γερμανία και μεγάλωσε στην Βέροια. Είναι Οικονομολόγος με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Πολιτική. Είναι μέλος του πανευρωπαϊκού, διεθνικού κινήματος Democracy in Europe Movement – DiEM25 απο το 2016, με ενεργή συμμετοχή στον εκλογικό βραχίονα του (ΜέΡΑ25 Ελλάδας) απο τον Μάιο του 2019. Είναι από τα ιδρυτικά μελη του συλλόγου (πλέον πολιτιστικός) Φίλων του Ποταμού Τριποτάμου Βέροιας και τα τελευταία 15 χρόνια διαμένει και εργάζεται αποκλειστικά στην Βέροια μαζί με τη σύζυγο και το παιδί τους. Πολιτεύεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές  με το συνδυασμό ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής την αγωνίστρια Δέσποινα Χαραλαμπίδου  ,ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας με κύριο στόχο ένα βιώσιμο μέλλον για όλους και ιδιαίτερα τις νέες γενιές, κόντρα στο δόγμα της μη ύπαρξης εναλλακτικής επιλογής.

ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας. Ζει και εργάζεται στην Επισκοπή της Νάουσας. Αγρότης στο επάγγελμα, εργάστηκε στο παρελθόν και ως εργοδηγός δομικών έργων σε τεχνικές εταιρίες. Ανέπτυξε συνδικαλιστή δράση και διώχθηκε γιαυτό. Μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού μέχρι την διάσπαση του. Μέλος του Σύριζα από την ίδρυση του. Με πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού. Με συνδικαλιστή δράση μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής. Με συμμετοχή στα κοινά. Συμμετείχε πολλές φορές στα ψηφοδέλτια της αριστεράς στους νόμους Ημαθίας και Πέλλας σε εθνικές και περιφερειακές εκλογές.

ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε το 1963 στη Βέροια και κατοικεί στην Νάουσα. Από τα νεανικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην Αριστερά, ενταγμένος αρχικά στην Κ.Ν.Ε. και το Κ.Κ.Ε., κατόπιν στον Ενιαίο Συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ., έως το καλοκαίρι του 2015. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Λαϊκής Ενότητας. Ασχολείται με την παραγωγή και εμφιάλωση οίνου καθώς και με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Υπήρξε το διάστημα 2012-2016 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΠΗΕΦ. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Κλώνα Αναστασία και πατέρας τριών κοριτσιών.

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69