tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Τζιτζικώστας: “Η Περιφέρεια βρίσκεται πρώτη στη γραμμή εκκίνησης και του νέου ΕΣΠΑ”

Ημερίδα για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020 και το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2021 – 2027, με κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βέροια.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2014 – 2020, καθώς και τα έργα και τις δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν στην Ημαθία και ολοκληρώνονται στο σύνολό τους έως το τέλος του έτους, ενώ παρουσίασε και το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2021 – 2027, με τις πρώτες προσκλήσεις που άνοιξαν και ανοίγουν τις επόμενες μέρες, αλλά και τους άξονες προτεραιότητας, με την επιμέρους χρηματοδότησή τους.

Χαιρετισμό στην ημερίδα, παρουσία των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων και φορέων της Ημαθίας, απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ενώ την παρουσίαση των στοιχείων πραγματοποίησε το Στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Κοντογιαννόπουλος. Στην ημερίδα προβλήθηκαν επίσης θεματικά βίντεο με έργα που χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας στην Ημαθία, αλλά και μαρτυρίες ωφελούμενων πολιτών από το ΕΣΠΑ.

Στην εναρκτήρια ομιλία του για την πορεία του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι πολιτικές που σχεδίασε και υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τόσο στην Ημαθία, όσο και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, ξεκινούν από τη βάση προς τα επάνω, γι’ αυτό και απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών και γι’ αυτό οι απρόσωποι ευρωπαϊκοί πόροι μετατρέπονται σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες και πιάνει έτσι τόπο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ. Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι το κλειδί για την επιτυχή και αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς.

tzitzi imerida2

Αναφερόμενος στα σημαντικότερα έργα και δράσεις που υλοποίησε με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε:

“-Μέσα στην πιο δύσκολη περίοδο της πανδημίας, στηρίξαμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, και με το πρόγραμμα “Διέξοδος”, ενισχύσαμε συνολικά 7.000 επιχειρήσεις διασφαλίζοντας 25.000 θέσεις εργασίας στην Ημαθία και σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

-Στηρίξαμε το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας και τα Κέντρα Υγείας, με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και επικουρικό προσωπικό.

-Στηρίζουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας, τα παιδιά, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο, τα άτομα με αναπηρία, διασφαλίζοντας τη λειτουργία 21 κοινωνικών δομών και δομών υγείας, που παρέχουν υπηρεσίες και βασικά αγαθά σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

-Δίνουμε τη δυνατότητα σε άνεργους, ευπαθείς ομάδες και εργαζόμενους, να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και γνώσεις.

-Στηρίζουμε την οικογένεια και τους γονείς με χαμηλά εισοδήματα, με χιλιάδες θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

-Δίνουμε περισσότερες δυνατότητες στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, εξοπλίζοντας όλα τα σχολεία της Ημαθίας, με σύγχρονα, εκπαιδευτικά ψηφιακά μέσα.

-Αναβαθμίζουμε τις ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Ημαθίας, για να μπορεί να υποστηρίξει ακόμα πιο αποτελεσματικά τις τοπικές επιχειρήσεις.

-Μειώνουμε το περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος, με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων και σχολείων ώστε οι πόροι που εξοικονομούνται να επιστρέφουν στην κοινωνία.

-Χρηματοδοτούμε την επέκταση του ενεργειακού δικτύου στις μεγάλες πόλεις.

-Προχωρήσαμε σε σειρά παρεμβάσεων και έργων σε πολλούς οικισμούς και στη Νάουσα για την εξοικονόμηση και την άριστη ποιότητα του νερού.

-Εξοπλίζουμε το Πυροσβεστικό Σώμα και την Αστυνομία.

-Δημιουργούμε “Πράσινο Σημείο” και στους τρεις Δήμους της Ημαθίας.

-Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους, με μεγάλες παρεμβάσεις όπως:

1.Το νέο Μουσείο της Βεργίνας, που πρόσφατα εγκαινιάσαμε. Ένα Μουσείο που πραγματικά αξίζει στην Ημαθία, σε όλη τη Μακεδονία και την Ελλάδα, στην ιστορία μας, την πολιτιστική κληρονομιά μας, την ταυτότητά μας.

2.Η ανάπλαση και ανάδειξη της Βασιλικής Νεκρόπολης και του Ανακτόρου των Αιγών.

3.Τα σημαντικά έργα στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, στη Βέροια.

4.Το Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς της Νάουσας, που ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε στους συμπολίτες μας.

-Παράλληλα, υλοποιούμε επτά παρεμβάσεις δημιουργίας δημόσιων χώρων πρασίνου και αναπλάσεων στη Βέροια και τη Νάουσα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, ενώ εγκαταστήσαμε και το νέο αυτοματοποιημένο σταθμό μίσθωσης ποδηλάτων στη Βέροια, που εξυπηρετεί τους πολίτες και προωθεί τη βιώσιμη κινητικότητα.

-Και βέβαια, έχοντας λύσει μια σειρά από προβλήματα, το νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας στην Ημαθία ξεκινάει να γίνεται πράξη. Οι συμπολίτες μας στην Ημαθία και βέβαια οι εργαζόμενοι στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, σύντομα θα αποκτήσουν ένα κτίριο αντάξιο της ιστορίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. Ένα βιοκλιματικό κτίριο που θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων, ώστε οι πόροι αυτοί να επιστρέφονται στην κοινωνία με ακόμα περισσότερα έργα και δράσεις. Ένα κτίριο που βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία όλων των υπηρεσιών και βέβαια, πάνω και πρώτα από όλα, στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας”.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας: “Δεκάδες έργα που χρηματοδοτούμε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο στην Ημαθία. Πολλά περισσότερα βρίσκονται σε εξέλιξη. Σημαντικά έργα, ξεκινούν το επόμενο διάστημα”.

Αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2021 – 2027, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι εξασφαλίστηκαν ακόμα περισσότεροι πόροι συγκριτικά με το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται, οι οποίοι αγγίζουν τα 1,5 δισ. ευρώ και μαζί με τους πόρους από τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά προγράμματα και την ιδιωτική οικονομία θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική παρέμβαση που έγινε ποτέ στον τόπο, στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ημαθία.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέλυσε τους άξονες προτεραιότητας του νέου ΕΣΠΑ και τη διαθέσιμη χρηματοδότηση ανά άξονα και παρουσίασε τις 18 πρώτες προσκλήσεις που άνοιξαν ήδη και ανοίγουν μέχρι το τέλος Μαρτίου. Όπως τόνισε: “Αν και το νέο ΕΣΠΑ εγκρίθηκε μόλις πρόσφατα, η Περιφέρεια φρόντισε στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει κάθε ελληνική οικογένεια, λόγω της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας και του πληθωρισμού, να ξεκινήσει άμεσα τις πρώτες 18 δράσεις, για την υποστήριξη των ευάλωτων πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας”.

Μετά το πέρας της ημερίδας, ο κ. Τζιτζικώστας με τον κ. Καλαϊτζίδη έκοψαν την πίτα της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και αντάλλαξαν ευχές με τους εργαζόμενους για το νέο έτος.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69