tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Βέροια ο Χρήστος Παπαστεργίου

Μετά τις επισκέψεις και συναντήσεις της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας, στην πρότυπη βιομηχανία παγωτού και ροφημάτων Plaza Αφοι Μαυρίδη, στις κοινωνικές δομές «Κέντρο Μέριμνας ΑμΕΑ» και «Πρωτοβουλία για το Παιδί» και τον Εμπορικό Σύλλογο, ολοκληρώθηκε το διήμερο της παρουσίας του Χρήστου Παπαστεργίου, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» στην Βέροια, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, κατά την οποία το κλιμάκιο της παράταξης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της πόλης, τα γραφεία του ΕΛΓΑ και το Δημαρχείο.

Τον κ. Παπαστεργίου συνόδευαν τα στελέχη της Παράταξης Γιώργος Κόγιας και Καλλιόπη Παπαοικονόμου, ενώ στο νοσοκομείο ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Κούτρας, συντονιστής διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής και της μονάδας covid.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών ο Χρήστος Παπαστεργίου δήλωσε «Θέλω κατ' αρχάς να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Μπίκα, τον κ. Αλέξη Μαυρίδη Γενικό Διευθυντή της Plaza, τους επικεφαλής των κοινωνικών δομών κ. Μελίνα Μιχαηλίδου -Δαμιανίδου και τον κ. Νίκο Καρατόλιο, την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αθηνά Τσιπουρίδου, τον κ. Χρήστο Κούτρα και τους άλλους γιατρούς και εργαζόμενους που συνάντησα στο νοσοκομείο, την διευθύντρια του ΕΛΓΑ κ. Μαρία Παππά, τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη και τους συνεργάτες τους. Τους ευχαριστούμε όχι μόνο γιατί είχαν την καλοσύνη να μας δεχθούν, αλλά και για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

Δυστυχώς και εδώ, όπως και στη Νάουσα το συμπέρασμα είναι ότι οι δυνατότητες της Ημαθίας, υποαξιοποιούνται. Τα χρονοδιαγράμματα για το Μουσείο των Αιγών, το Διοικητήριο και την ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Σκύδρα - Νάουσα - Βέροια - Εγνατία καταστρατηγούνται. Ακόμη και τα στοιχειώδη, όπως η κλάδευση στην οδό που οδηγεί στην Βεργίνα, παραμελούνται. Υποδομές όπως η «Λαχαναγορά» στην Κουλούρα, για την οποία έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ, και τα πολλά κατασχεμένα βιομηχανικά κτήρια απαξιώνονται. Πώς λοιπόν να προσελκυστούν επενδύσεις και πώς να μην αισθάνονται αβοήθητοι όσοι επενδύουν;

Αν σε όλα αυτά προστεθούν η εκτίναξη του κόστους των πρώτων υλών, της μεταφοράς και της ενέργειας, η απουσία χωροταξικών κανόνων, οι ελλείψεις logistics /αποθηκευτικών χώρων και εργατών γης, οι μειωμένες και καθυστερημένες αποζημιώσεις στους αγρότες και η υποβαθμισμένη παρουσία της Περιφέρειας σε εκθέσεις, καθώς και η υψηλή φορολογία και τα μειωμένα εισοδήματα καταλαβαίνουμε όλοι το «κλίμα» και την κατάσταση στην αγορά, στα νοικοκυριά και στους νέους ανθρώπους.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς το αυτονόητο, την ενίσχυση και την διασφάλιση των κοινωνικών δομών, οι ηρωικοί και άξιοι συγχαρητηρίων εθελοντές και οι ωφελούμενοι ζουν την διαρκή αγωνία της επόμενης μέρας. Αν θα μπορούν δηλαδή να συνεχίσουν την τόσο απαραίτητη λειτουργία τους και να την επεκτείνουν στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Η συνεχής βοήθεια του Δήμου, δυστυχώς δεν αρκεί. Πρέπει και η Περιφέρεια, έστω εδώ, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην βαυκαλίζεται με τα λίγα. Να διασφαλίσει το μέλλον αυτών των δομών και να διεκδικήσει την στελέχωση του νοσοκομείου. Θετικό βήμα η νέα πτέρυγα, έστω και καθυστερημένα αλλά όταν από τις πέντε χειρουργικές αίθουσες λειτουργεί, πρακτικά, η μια είναι δώρο άδωρο. Ελπίζω, τέλος, η Περιφέρεια να μην «σκεφθεί» μικροκομματικά, αλλά να συνδράμει τον Δήμο, όπως έχει ευθύνη, στην υλοποίηση του τεκμηριωμένου προγράμματός του, όπως η θωράκιση του Τριπόταμου.

Κλείνοντας θέλω και εδώ, όπως στη Νάουσα, να σταθώ στις συναντήσεις με τους φίλους της Παράταξης. Είμαστε αισιόδοξοι όσο ποτέ, τα τελευταία χρόνια. Και σε ό,τι αφορά εμένα, τον Γιώργο Κόγια, τον Χρήστο Κούτρα και την Καλλιόπη Παπαοικονόμου, αλλά και την Κατερίνα Καζελίδου που για επαγγελματικούς λόγους απουσιάζει και όλα τα στελέχη μας στην Βέροια, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτό που αξίζει στην Κεντρική Μακεδονία. Την κορυφή».

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69