tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Seatrade Cruise στο Μαϊάμι

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για πρώτη φορά, μαζί με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., στη Διεθνή Έκθεση Seatrade Cruise Global 2022, που πραγματοποιήθηκε 25 έως 28 Απριλίου στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, που είναι η μεγαλύτερη έκθεση για την κρουαζιέρα στον κόσμο, πραγματοποιήθηκαν B2B συναντήσεις των εκπροσώπων της Περιφέρειας με εταιρείες κρουαζιέρας, καθώς και με την Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου MedCruise και τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας CLIA, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Από τις συναντήσεις προέκυψαν αισιόδοξα μηνύματα ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει ως ενδιάμεσος σταθμός, αλλά και ως λιμάνι εκκίνησης και τερματισμού κρουαζιέρας (homeport) στη Μεσόγειο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για φέτος έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερες από 60 αφίξεις κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι οποίες ξεκίνησαν από τις 5 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Τα νέα είναι ενθαρρυντικά και για του χρόνου, καθώς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα να υποδεχτεί ταυτόχρονα μέχρι και 4 κρουαζιερόπλοια και υπάρχουν οι υποδομές για την εξυπηρέτησή τους.

Ταυτόχρονα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προτίθεται να χρηματοδοτήσει μέσω προγραμμάτων υποστήριξης marketing επιλεγμένες εταιρείες κρουαζιέρας, με σκοπό την ενδυνάμωση της συνεργασίας μαζί τους.

Οι επισκέπτες της έκθεσης στο Μαϊάμι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίσουν τον πολυθεματικό προορισμό της Κεντρικής Μακεδονίας που συνδυάζει τον ήλιο και τη θάλασσα με τις υπαίθριες δραστηριότητες και τον πολιτισμό, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιρειών κρουαζιέρας διερεύνησαν για τους πελάτες τους τις δυνατότητες επίσκεψης στους υπόλοιπους προορισμούς της περιοχής μας με ημερήσιες εκδρομές.

«Στο πλαίσιο του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την προσέγγιση νέων αγορών συμμετείχαμε για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για την κρουαζιέρα με ένα συγκροτημένο πλαίσιο ενεργειών, με στόχο να εκμεταλλευτούμε την παγκόσμια ανάταξη της κρουαζιέρας στη μετά Covid εποχή και να προσελκύσουμε περισσότερες κρουαζιέρες, προκειμένου όχι μόνο να προσθέσουν τη Θεσσαλονίκη ως ενδιάμεσο προορισμό στο δρομολόγιο τους, αλλά και να την επιλέξουν ως αρχικό και τερματικό προορισμό. Η κρουαζιέρα είναι πολύ σημαντική αγορά, διότι οι επισκέπτες της αποτελούν ένα πολύ δυναμικό κοινό που αποφέρει πολλά θετικά αποτελέσματα όχι μόνο για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και για τους υπόλοιπους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας με την πραγματοποίηση ημερήσιων εκδρομών», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69