tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το One-Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 8 καλύτερες πρακτικές του Interreg Europe στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας

Ως μία από τις οκτώ (8)  καλύτερες πρακτικές ανάμεσα σε 67 έργα και 132 σχέδια δράσης  στον τομέα του Περιβάλλοντος και Αειφορικής Χρήσης των Φυσικών Πόρων  του προγράμματος “InterregEurope” επιλέχθηκε το  One-StopLiaisonOffice της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις δράσεις του σχετικά με  την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας .

To One-Stop Liaison Office υποστηρίζει τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην υιοθέτηση δράσεων κυκλικής οικονομίας και την προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας με στόχο τη μείωση των παραγόμενων αποβλήτων.

Η μετατροπή των περιβαλλοντικών προκλήσεων σε επιχειρηματικές ευκαιρίες πραγματοποιείται μέσω της ενημέρωσης για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις, όπως είναι τα κουπόνια καινοτομίας και τα επενδυτικά σχέδια καινοτομίας, με τη διεξαγωγή εργαστηρίων επιχειρηματικής ανακάλυψης  με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων αλλά και την εκπόνηση μελετών και αναλύσεων σχετικά με την κυκλική οικονομία.

Η καλή αυτή πρακτική αναδείχθηκε μέσω του έργου “CESME – Κυκλική Οικονομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Europe. Συντονιστής εταίρος του έργου είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., ενώ στο έργο συμμετέχει και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και 7 άλλοι εταίροι από 6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (Ιταλία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία)

Στο επίκεντρο του έργου “CESME” βρίσκεται η έννοια της κυκλικής οικονομίας, που αποτελεί βασική παράμετρο της Πράσινης Οικονομίας και Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται η μετάβαση από μία γραμμική σε μία κυκλική οικονομία, όπου όλες οι εκροές μιας παραγωγικής διαδικασίας επαναχρησιμοποιούνται αποτελώντας εισροές σε μια άλλη παραγωγική διαδικασία.

Το “Interreg Europe συμπεριέλαβε” στην πρόσφατη ειδική έκδοση “When Europe cooperates, regions benefit” 30 επιλεγμένες ιστορίες μέσα από έργα και των τεσσάρων προτεραιοτήτων του προγράμματος που είναι: Περιβάλλον και Αειφορική Χρήση των Φυσικών Πόρων, Ανταγωνιστικότητα ΜΜΕ, Έρευνα και Καινοτομία και Οικονομία Χαμηλών Ρύπων.

Για την ανάδειξη των τεσσάρων καλύτερων πρακτικών ανά προτεραιότητα διεξάγεται σχετική ψηφοφορία κοινού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τις επιλεγμένες καλές πρακτικές του “Interreg Europe” ανά κατηγορία και να συμμετέχουν στην ψηφοφορία στον εξής σύνδεσμο:
https://www.interregeurope.eu/30stories/?fbclid=IwAR11OjjwYckqK9ZkjG_SyD09n_9d0naWTnlYTJFKm9AuEeu3GVTzvxkub8s#voting

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεμβρίου 2020.

Το One-Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας   συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του One-Stop Liaison Office  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:

  • Μαντζανάκης Σταύρος  2313 319668

  • Λαγκάνη Χριστίνα 2313 319667

  • Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος 2313319790

  • Γουλάπτση Μαρία 2313 319705

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    www.ris3rcm.eu

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69