tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κοινές δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών από την Περιφέρεια και τους 38 Δήμους

Σε κοινές δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στην Κεντρική Μακεδονία, συμφώνησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι 38 Δήμαρχοι της περιοχής.

Στην τηλεδιάσκεψη, που έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Χρήστου Μήττα και του Γενικού Διευθυντή Υγείας της Περιφέρειας Σοφοκλή Κουρτίδη, συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη τοπικών προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και από τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά και προσθετικά στο πρόγραμμα καταπολέμησης, που ήδη εφαρμόζει η Περιφέρεια από τον Μάρτιο.

Επίσης, συμφωνήθηκε κοινή καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα ατομικής προστασίας, με την παραγωγή τηλεοπτικού σποτ και τη διοργάνωση εκδήλωσης ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στο Λευκό Πύργο στις αρχές Ιουλίου.

«Βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ, σε συνεργασία, Περιφέρεια και Δήμοι, για να βελτιστοποιήσουμε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, προκειμένου να περιορίσουμε περαιτέρω τόσο την όχληση από τα κουνούπια στους πολίτες, όσο και τα όποια ζητήματα δημόσιας υγείας προκύπτουν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δημάρχους, διότι συμφωνήσαμε να εργαστούμε από κοινού και να αναβαθμίσουμε τη συνεργασία μας στην κοινή δύσκολη μάχη που δίνουμε κάθε χρόνο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μέσα κι από τα δημοτικά προγράμματα θα επιτύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ήδη από το φετινό καλοκαίρι. Οι Δήμοι άμεσα μπορούν να συμβάλλουν σε δυο επίπεδα. Το πρώτο είναι στους ψεκασμούς σε ορισμένα κρίσιμα σημεία των αστικών κέντρων. Το δεύτερο είναι η ενημέρωση των πολιτών. Είμαι βέβαιος ότι η αναβάθμιση της συνεργασίας μας θα σημάνει πιο αποτελεσματική καταπολέμηση των κουνουπιών», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επισήμανε: «Οι Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Περιφερειάρχη και αναβαθμίζουμε τη συνεργασία μας ώστε η καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την Κεντρική Μακεδονία να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική. Είναι ένας αγώνας για τη δημόσια υγεία, από τον οποίο κανένας δεν μπορεί να λείψει. Κοινός μας στόχος είναι αφενός να περιορίσουμε τους κινδύνους μολυσματικών ασθενειών, που σχετίζονται με τα κουνούπια, αφετέρου να μειώσουμε ακόμη περισσότερο την όχληση στους πολίτες. Είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτή τη μάχη».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69