tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Θεοδωρικάκος στο «TV 100»: Επιχορήγηση 2,5 εκατ. € για σίτιση απόρων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Βοήθεια 2,5 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του προγράμματος σίτισης θα λάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το υπουργείο Εσωτερικών, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στο TV 100, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται να μείνει κανένας Δήμος ακάλυπτος και απροστάτευτος».

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ο υπουργός Εσωτερικών σήμερα είχε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασσαπίδη και τους Δημάρχους Άργους Ορεστικού κ. Παν. Κεπαπτσόγλου και Νεστορίου κ. Χρ. Γκοσλιόπουλο. Για τον ίδιο λόγο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και στενή συνεργασία με τον
Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα, τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρ. Μέτιο και τους Δημάρχους Ξάνθης κ. Εμμ. Τσέπελη και Μύκης κ. Χ. Ριτβάν.

Ήδη για τους Δήμους που έχουν μπει σε καραντίνα ο υπουργός Εσωτερικών έχει εγκρίνει χρηματοδοτήσεις της τάξεως των 200.000 ευρώ και όπως τόνισε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης την επόμενη εβδομάδα θα κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αφορούν την στήριξη των δήμων.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε ένα δήμο ακάλυπτο, ούτε ένα δήμο απροστάτευτο, ιδίως τους δήμους της Μακεδονίας μας και της Θράκης. Οτιδήποτε χρειαστούν θα είμαστε αρωγοί. Ήδη δίνουμε έκτακτες χρηματοδοτήσεις στους Δήμους που έχουν πληγεί και οτιδήποτε χρειαστεί, ως υπουργείο Εσωτερικών θα το πραγματοποιήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ανακοινώνοντας τη χρηματοδότηση του προγράμματος σίτισης για την Κεντρική Μακεδονία μέσω της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης (ΤV 100), ο κ. Θεοδωρικάκος είπε:

«Από χθες, ύστερα από τη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, το Υπουργείο Εσωτερικών προωθεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που αφορά πολλές δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας σε ολόκληρη τη χώρα. Θα γίνει μέσω των Περιφερειών οι οποίες θα έχουν συντονιστικό ρόλο. Έχει σχέση με την κάλυψη των βασικών αναγκών σίτισης πολιτών που έχουν ανάγκη. Γνωρίζετε ότι το προηγούμενο διάστημα, η Εκκλησία είχε ένα εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Πραγματοποιούσε πάρα πολλά συσσίτια σε ολόκληρη τη χώρα. Και στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε ολόκληρη τη Μακεδονία πολλές Μητροπόλεις έχουν συνεισφέρει έναν εξαιρετικό κοινωνικό έργο το οποίο τώρα, λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών, είναι πολύ δύσκολο να συνεχισθεί . Γι’ αυτό το σκοπό το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει ξεχωριστά χρήματα για να
συνεχιστεί η σίτιση αυτών των ανθρώπων. Γι’ αυτό το πρόγραμμα, όπως συνεννοηθήκαμε με τον κ. Τζιτζικώστα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πάρει αμέσως 2,5 εκατ. ευρώ τα οποία θέλουμε σε συνεργασία με τους δήμους, ιδιαίτερα με τον Δήμο Θεσσαλονίκης που έχει ένα ξεχωριστό ρόλο, αλλά και τις Μητροπόλεις και τους ιερείς, που έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτό το θέμα, να διασφαλίσουν για όσο καιρό χρειαστεί, ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένας συμπολίτης μας που να μη μπορεί να καλύψει τις βασικές
ανάγκες σίτισης. Είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε τα πάντα ώστε στην καταιγίδα που περνά η πατρίδα μας να μείνουμε όλοι όρθιοι και την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι εδώ. Θα είναι σπουδαίο. Το χρωστάει ο καθένας μας στην οικογένειά του, στα αγαπημένα του πρόσωπα. Το χρωστάμε στην πατρίδα μας».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69