tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών εξελέγη διά βοής σήμερα Τετάρτη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Με την εκλογή αυτή, ο Α. Τζιτζικώστας είναι ο πρώτος Έλληνας που καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) στα 26 χρόνια από την ίδρυσή της, διαδεχόμενος τον Βέλγο Καρλ-Χάιντ Λάμπερτς.

Η υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, μετά την πολιτική συμφωνία τους για τις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθηθούν στη νέα θητεία του οργανισμού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή της ΕτΠ.

Επίσης, διά βοής εκλέχθηκε νωρίτερα ως ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ο περιφερειάρχης των Αζορών Βάσκο Κορντέιρο (Vasco Cordeiro).

Ο Πορτογάλος περιφερειάρχης προέρχεται από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) -τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα της ΕτΠ- και ήταν επίσης ο μόνος υποψήφιος μετά την πολιτική συμφωνία των πολιτικών ομάδων που συγκροτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε μία εκ των θέσεων των αντιπροέδρων εξελέγη ο περιφερειάρχης Αττικής και αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εξελέγη και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

«Είναι μια εξαιρετική τιμή για μένα. Θέλω να γνωρίζετε ότι, προερχόμενος από τη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, θα υπηρετήσω την Επιτροπή των Περιφερειών, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες των 27 κρατών-μελών της ΕΕ με τρόπο δημοκρατικό, που στηρίζεται στον διάλογο, στη συνεννόηση και στη συνεργασία» δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Συνόδου αμέσως μετά την εκλογή του ο Α. Τζιτζικώστας για να προσθέσει ότι: «Όλοι μαζί, με τη δύναμη που έχουμε, μπορούμε να βελτιώσουμε τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής και κυρίως να σπρώξουμε την Ευρώπη να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν αυτή τη στιγμή. Και η ώρα είναι τώρα, δεν έχουμε άλλον χρόνο για χάσιμο».

Επίσης μίλησε για την ανάγκη να αποκτήσει η Επιτροπή των Περιφερειών ισχυρό και πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον της Ε.Ε. και δεσμεύτηκε πως μαζί με τον νέο πρώτο αντιπρόεδρο θα φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

kalaitzi tzitzi

Συγχαρητήρια από Καλαϊτζίδη

Σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας αναφέρει:

"Η σημερινή πανηγυρική εκλογή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μας γεμίζει χαρά και υπηρηφάνεια. Είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκλέγεται ένας Έλληνας, αλλά και ανακηρύσσεται με τη σύμφωνη γνώμη όλου του σώματος.

Θερμά και ολόψυχα συγχαρητήρια στον Απόστολο Τζιτζικώστα για τη μεγάλη επιτυχία του και είναι σίγουρο ότι θα αποδείξει μια ακόμη φορά ότι ξέρει να στέκεται ψηλά, καινοτόμα, πρωτοπόρα και αναπτυξιακά, στους θεσμούς που μετέχει και εκπροσωπεί, αυτή τη φορά όχι μόνο για να προσφέρει στους πολίτες της Μακεδονίας και της Ελλάδας αλλά και όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απόστολε, το αξίζεις περίτρανα, μας τιμάς με την παρουσία και τις επιτυχίες σου και μας κάνεις περήφανους".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69