tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 7η FOOD EXPO 2020 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχει στην 7η FOOD EXPO 2020, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου 2020 στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου ATHENS METROPOLITAN EXPO, στα Σπάτα (Αττική).

Είναι η τέταρτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή έκθεση, προσφέροντας αφενός τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα, αφετέρου δε παρουσιάζοντας τον επαγγελματισμό των παραγωγών αλλά και της Περιφέρειας, που στοχεύουν σταθερά και διαχρονικά σε νέες αγορές και στην ενίσχυση του κύρους τους. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για άλλη μια χρονιά στη σημαντική αυτή διοργάνωση θα αποτελέσει ισχυρό εργαλείο του μάρκετινγκ για την προώθηση και προβολή των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η περσινή FOOD EXPO 2019 παρουσίασε τεράστιο ενδιαφέρον, αφού συμμετείχαν 1.300 Ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους παραγωγής, βιομηχανίας – μεταποίησης, διανομής και υπηρεσιών του χώρου των τροφίμων και ποτών και 170 Διεθνείς συμμετοχές από 34 χώρες και 17 εθνικά περίπτερα. Την έκθεση επισκέφτηκαν 70.000 εμπορικοί επισκέπτες από τους κλάδους της οργανωμένης λιανικής (μικρής και μεγάλης), χονδρεμπορίου, μαζικής εστίασης και ξενοδοχείων από όλη την Ελληνική επικράτεια, 28.253 υψηλόβαθμα στελέχη και decision makers αλυσίδων σούπερ μάρκετ, υπεύθυνοι hyper market, καταστημάτων μικρής λιανικής, F&B managers ξενοδοχείων, εστιατορίων, καφετεριών και παρόχων υπηρεσιών μαζικής εστίασης, χονδρεμπορίου, διανομέων και αντιπροσώπων, 3.495 διεθνείς αγοραστές από 74 χώρες, μεταξύ των οποίων οι 900 ήταν ενταγμένοι στο “full hosted buyers program”, οι οποίοι επισκέφθηκαν και γνώρισαν από κοντά τα ελληνικά προϊόντα μέσα από 17.500 Β2Β συναντήσεις, 150 εισαγωγείς οίνων από Ευρώπη, Αμερική, Κίνα και Ρωσία.

Θετικές κριτικές απέσπασε η γαστρονομική εκδήλωση “Mediterranean Gastronomy Forum”, η μεγαλύτερη εκδήλωση για τη μεσογειακή διατροφή, σχεδιασμένη να προσφέρει γνώση και να αναδείξει, εκτός των άλλων, τα πλεονεκτήματα της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής. Σε ένα τριήμερο γεύσης και ποιότητας παρουσιάστηκαν προϊόντα και προτεινόμενα μενού από 13 Περιφέρειες της Ελλάδας (Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης -Αττικής – Στερεάς Ελλάδας- Δ. Μακεδονίας - Κ. Μακεδονίας – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης- Θεσσαλίας – Β. Αιγαίου – Ν. Αιγαίου - Ηπείρου- Πελοποννήσου- Δυτικής Ελλάδας – Ιονίων Νήσων).

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.

Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση θα παραδοθεί στο χώρο των τροφίμων σε κεντρικό σημείο του Hall 1 σε χώρο τύπου «νησί», έτοιμο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των προϊόντων των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεών της με τρόφιμα με τα παρακάτω τεχνικά χαρακτηριστικά:

1. Δάπεδο με επίστρωση mοκέτα ELEA VEL με απόχρωση μπλε.

2. Δομή:

1. Είδος: Δομή αλουμινίου maxima 8x8 με πλήρωση από panels λευκού χρώματος και επικάλυψη από λευκή μελαμίνη, τοποθέτηση σήμανσης στο διαχωριστικό τοιχίο της πλάτης των αποθηκών, γραφιστικά, εκτυπώσεις

2. Ύψος: Aνώτερο: 3,50m - Διαχωριστική τοιχοποιία: 1,80m.

3. Ειδικές κατασκευές, σε επαρκή αριθμό ικανό να καλύψει τις ανάγκες της Περιφέρειας:

i. Info, ξύλινη κατασκευή 0.65x0.50x1.05m με 1 προσπεκτοθήκη από διάφανο plexi

ii. Βιτρίνα ξύλινη, διαστάσεων 0.50x0.35x2.00m σε λευκό χρώμα2

iii. Ράφι επίτοιχο ράφι μελαμίνης, διαστάσεων 1.00x0,30m

iv. Αποθήκη με ανοιγόμενες πόρτες

3. Φωτισμός:

1. Γενικός: ΗQi/150W

2. Ηλεκτρολογικός πίνακας με διακόπτη ασφαλείας

4. Επίπλωση-εξοπλισμός, σε επαρκή αριθμό ικανό να καλύψει τις ανάγκες της Περιφέρειας:

1. Σκαμπό, μεταλλικό

2. Τραπέζι Φ80 με γυάλινο καπάκι

3. Καρέκλες LILY λευκές

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα παρέχεται τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης, παρέχονται σε όλους τους εκθέτες προσκλήσεις (και σε ηλεκτρονική μορφή), κάρτες «εκθέτη» για ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο της έκθεσης των επιχειρήσεων και των στελεχών τους για όλες τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, θέσεις parking, συνεργεία παλετοφόρων και ανυψωτικών για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων, καθημερινός καθαρισμός του περιπτέρου, ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις εκδηλώσεις και σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την FOOD EXPO.

Επιπλέον προβλέπεται η παρουσίαση της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον κατάλογο εκθετών της FOOD EXPO, με αναλυτική προβολή όλων των επιχειρήσεων και η συμμετοχή των εκθετών της Περιφέρειας στις Β2Β συναντήσεις με ξένους αγοραστές.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πλαισιωθεί από γαστρονομική εκδήλωση, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση των τοπικών παραγόμενων προϊόντων. Τα μενού θα παρουσιάσουν καταξιωμένοι σεφ από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του “Mediterranean Gastronomy Forum”.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκθέσεων θα εξελίσσονται παράλληλες εκδηλώσεις όπως ξεχωριστή εκδήλωση για την προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας, με την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, σε διακριτό χώρο γευσιγνωσίας με live cooking & tasting event κ.α.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Σάββατο-Κυριακή 10:00-18:30, Δευτέρα 10:00-18:00 και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν θα έχει εμπορικό χαρακτήρα.

Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας (σε ξεχωριστό stand 7,5 τ.μ.), να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό έως και την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

• Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

• Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

• Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

• Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο fax 2313330044.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα τηλέφωνα 2313330350 (Γλυκερία Καραλή), 2313330395 (Γεώργιος Γκανάτσιος) και 2313330428 (Γεώργιος Φανέλης).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69