tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αγαπημένος προορισμός εναλλακτικού τουρισμού και για τους Έλληνες η Κεντρική Μακεδονία

Το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν της παρουσίασε, για μια ακόμα φορά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού “GREEK PANORAMA”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου 2019, για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κέρδισε τις εντυπώσεις με το θεματικό της περίπτερο και με επίκεντρο της εκθεσιακής της παρουσίας μορφές τουρισμού που έχουν σχέση με τη φύση και τις υπαίθριες (outdoor) δραστηριότητες. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν με παράγοντες της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής αγοράς, ανέδειξαν την Κεντρική Μακεδονία ως ξεχωριστό προορισμό στον ορειβατικό και περιπατητικό τουρισμό. Εστίασαν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, στον επιβλητικό Όλυμπο και τους άλλους ορεινούς όγκους, καθώς και στους πολλούς και ξεχωριστούς φυσικούς υγροβιότοπους. Οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ιαματικό και φυσιολατρικό τουρισμό, για τις δυνατότητες χαλάρωσης και ευεξίας που προσφέρονται στις σύγχρονες τουριστικές υποδομές της Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνδυασμό με επισκέψεις στα πολιτιστικά αξιοθέατα και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής. Έντονο ήταν και το ενδιαφέρον για τα Λουτρά Πόζαρ, τη λίμνη Κερκίνη και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αμφίπολης και της Βεργίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυξημένο νεανικό κοινό της φετινής διοργάνωσης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα social media και τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές προβολής που χρησιμοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Με στόχο την ανερχόμενη δυναμική της περιοχής μας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, συμμετείχαμε στην ειδική έκθεση εναλλακτικού τουρισμού και γαστρονομίας στο Ζάππειο, στο κέντρο της Αθήνας και παρουσιάσαμε όλα τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας. Βασική μας επιδίωξη συνεχίζει να είναι η ενισχυμένη παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική αγορά. Φυσικά δεν παύει να μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και ο εσωτερικός τουρισμός και για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στις εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα και θα προχωρήσουμε στη συνέχεια σε παρουσίαση του προορισμού μας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας», δήλωσε ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που εκπροσωπήθηκε από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νικόλαο Τσοτσόλη και στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, φιλοξενήθηκαν φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, σε μία κοινή προσπάθεια προβολής του εναλλακτικού τουρισμού.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69